Αυτή θα είναι η ταινία που θα είναι υποψήφια για Όσκαρ

Αυτή θα είναι η ταινία που Αυτή θα είναι η ταινία που

Η ταινία «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», της σκηνοθέτιδος Μαριάννας Οικονόμου, θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 92ης διοργάνωσης των Όσκαρ. Η ταινία διεκδικεί το Βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα.

Το υπουργείο θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην διοργάνωση, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ακαδημίας.

Κέρδισε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ΘεσσαλονίκηςΠρωτότυπο, γεμάτο χιούμορ και τρομέρα καλογυρισμένο, το ντοκιμαντέρ της Μαριάννς Οικονόμου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και στο Φεστιβάλ Βερολίνου αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Σε ένα χωριό του Θεσσαλικού κάμπου πέντε γυναίκες βοηθούν δύο ξαδέρφια να μπουν στην παγκόσμια αγορά με την βιολογική καλλιέργεια ντομάτας. Με τη σημαντική βοήθεια του Βάγκερ η Οικονόμου αποκαλύπτει το μεγαλείο των ανθρώπινων σχέσεων αλλά και την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό.

Η ικανοποίηση των τριών γυναικών όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη θα μείνει στην ιστορία. Όπως και η χαρά τους όταν βρίσκουν τις δικές του ντομάτες στα ράφια των delicatessen.

«Στον Ηλιά της Καρδίτσας βρέθηκα πριν από πέντε -έξι χρόνια, χάρη στον Αλέξανδρο, τον γεωπόνο -μέντορα των γυναικών. Το χωριό, ένα απ’ τα τυπικά του κάμπου της ελληνικής επαρχίας, είχε 33 κατοίκους με τον νεώτερο γύρω στα 60 χρόνια. Στο χωριό δεν είχε ούτε καφενείο. Με την καλλιέργεια της ντομάτας, με τη δραστηριοποίηση όλων αυτών των γυναικών, ένιωσα εξαρχής ότι κάτι ιδιαίτερο και πρωτότυπο συνέβαινε. Έτσι άρχισα να κινηματογραφώ… Με γοήτευσε το θάρρος αυτών των ανθρώπων να έρθουν αντιμέτωποι με τις παγκόσμιες αγορές. Με γοήτευσε αυτό το επιτυχημένο πείραμα συνύπαρξης μιας ζωής πολύ σκληρής, όπως αυτή των αγροτών, και της ανάγκης τους να δουν τον κόσμο με διαφορετικό μάτι…» είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σκηνοθέτης Μαριάννα Οικονόμου.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.