Μήπως κινδυνεύετε να σας κόψουν το ρεύμα; Δείτε αν το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου λήγει με ένα κλικ

Μήπως κινδυνεύετε να σας Μήπως κινδυνεύετε να σας

Ευκαιρία για να δουν πότε λήγει η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκατάστασης για το ρεύμα έχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως μία 94χρονη γυναίκα που χωρίς να χρωστάει ούτε ένα ευρώ της έκοψαν το ρεύμα.

Η υπεύθυνη δήλωση εγκατάσταση (πιστοποίηση εγκατάστασης) εκδίδεται από τον αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη μετά τη διενέργεια ελέγχου ή επανελέγχου μιας εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης προκειμένου να πιστοποιήσει την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία αυτής.

Ο επανέλεγχος διενεργείται με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη, τουλάχιστον κάθε 14 χρόνια για τις κατοικίες και σε χρονικά διαστήματα από 1 έως 7 χρόνια για επαγγελματικούς χώρους

Οι επανέλεγχοι καθίστανται υποχρεωτικοί από το νομοθετικό πλαίσιο, ανεξαρτήτως του χρόνου λήξης της Υ.Δ.Ε., εφόσον προκύψει αλλαγή χρήσης, στις περιπτώσεις οποιασδήποτε προσθήκης ή τροποποίησης της ηλεκτρικής εγκατάστασης ή μετά από θεομηνίες (πλημμύρα, σεισμός) και σοβαρά συμβάντα (πυρκαγιά, ηλεκτροπληξία).

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/χρήστης της ηλεκτρικής εγκατάστασης, ενθαρρύνεται να προβαίνει σε επανελέγχους με στόχο να επιβεβαιώσει ή/και να αυξήσει την ασφάλεια της εγκατάστασής του ακόμα και πριν την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης μιας Υ.Δ.Ε. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με θέματα ασφάλειας των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων μπορούν να αναζητηθούν εδώ.

Τα δεδομένα αφορούν παροχές του συνδέονται στη Χαμηλή Τάση, παρέχονται μόνο για πληροφόρηση και επικαιροποιούνται σε ημερήσια βάση. Ο έλεγχος της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας για τους επανελέγχους ηλεκτρικών εγκαταστάσεων που συνδέονται στη Μέση Τάση είναι στην αποκλειστική ευθύνη των μηχανικών που ορίζονται από τον ιδιοκτήτη/χρήστη να ασκούν τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.