Αιτήσεις για δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

Αιτήσεις για δωρεάν Wi-Fi σε Αιτήσεις για δωρεάν Wi-Fi σε

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για κουπόνια WiFi4EU θα δημοσιεύσει στις 19 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να δημιουργηθούν δωρεάν δίκτυα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, μεταξύ των οποίων σε δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες. 

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε δήμους ή ομάδες δήμων στην Ε.Ε. έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι δήμοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για 1.780 κουπόνια, αξίας 15.000 ευρώ το καθένα.

Η επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε πως «με σχεδόν 6.000 συμφωνίες επιχορήγησης που έχουν ήδη υπογραφεί, είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε τα άμεσα οφέλη της πρωτοβουλίας αυτής στη ζωή των πολιτών». Η διαχείριση του προγράμματος WiFi4EU πραγματοποιείται μέσω σειράς προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων και καλύπτει και τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε., καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Μόλις οι δήμοι εγγραφούν στην ειδική διαδικτυακή πύλη WiFi4EU, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για κουπόνι με ένα μόνο κλικ.

Η Επιτροπή επιλέγει τους δικαιούχους κατά σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος, διασφαλίζοντας παράλληλα τη γεωγραφική ισορροπία.

Οι δύο πρώτες προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU είχαν μεγάλο αντίκτυπο, καθώς περισσότεροι από 23.000 δήμοι εγγράφηκαν στη διαδικτυακή πύλη και 6.200 πιστοποιητικά έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα.

Η νέα αυτή πρόσκληση σηματοδοτεί την τρίτη από τις προβλεπόμενες τέσσερις προσκλήσεις πριν από το τέλος του 2020.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στο Διαδίκτυο, στις Ερωτήσεις και Απαντήσεις και σε ενημερωτικό δελτίο, ενώ χάρτης απεικονίζει τον αριθμό των δήμων, σε ολόκληρη την Ευρώπη, που έχουν μέχρι στιγμής επωφεληθεί από το πρόγραμμα.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.