Αυτή είναι η πιο cool γειτονιά της Αθήνας - Βρίσκεται ανάμεσα στις 50 της Ευρώπης

Αυτή είναι η πιο cool Αυτή είναι η πιο cool

Στη λίστα με τις 50 πιο cool γειτονιές του πλανήτη φιγουράρει μία ελληνική σύμφωνα με το Time Out.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η γειτονιά Arroios στη Λισαβόνα, με την Shimokitazawa στο Τόκιο και την Onikan στο Λάγος να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Στην τέταρτη αναδείχθηκε η γειτονιά Wedding στο Βερολίνο, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώθηκε από την Historic Filipinotown στο Λος Άντζελες. 

Η ελληνική γειτονιά που συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο με τις πιο cool παγκοσμίως κατατάχθηκε στην 16η θέση και αυτή δεν είναι άλλη από την Κυψέλη.

Η πάλαι ποτέ «αριστοκράτισσα» της Αθήνας, λοιπόν, μια γειτονιά που ξεχωρίζει για το πολύχρωμο και πολυπολιτισμικό της πρόσωπο και έχοντας συνδέσει το όνομά τις και με την ιστορία της Αθήνας, φαίνεται ότι κερδίζει και πάλι τις εντυπώσεις και την εμπιστοσύνη του κοινού.

Η Κυψέλη, μετά την υποβάθμιση που υπέστη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αρχίζει να αποκτά έναν πιο φρέσκο χαρακτήρα που την βάζει δυναμικά και πάλι στο «παιχνίδι» της ανάπτυξης, συγκεντρώνοντας και πάλι το ενδιαφέρον του κοινού. Wedding, Βερολίνο Υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, Bauhaus και Art Deco πολυκατοικίες, διάφοροι ενδιαφέροντες πολιτιστικοί χώροι, ο ανανεωμένος πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη που αποκτά ολοένα και περισσότερα νέα στέκια για όλα τα γούστα, η αναβαθμισμένη πλατεία του Αγίου Γεωργίου, με τα δαντελωτά κάγκελα, τα γλυπτά αγγελάκια και τα καταπράσινα δέντρα, αλλά και η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης τον Δεκέμβριο του 2018 –έξοχο αρχιτεκτονικό παράδειγμα του Μεσοπολέμου αλλά και δείγμα του αθηναϊκού μοντερνισμού– συνηγορούν στο ότι η συγκεκριμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας αξίζει το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο κατάλογος δημιουργήθηκε μετά από ψηφοφορία των δημοσιογράφων του Time Out ανά τον κόσμο, συνεργάτες του περιοδικού, καθώς και 27.000 αναγνώστες του.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.