Στυλίδα: Οι κάτοικοι κλείνουν με... βάρδιες τον δρόμο για το hot spot στον Καραβόμυλο

Στυλίδα: Οι κάτοικοι Στυλίδα: Οι κάτοικοι

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Καραβομύλου αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Φθιώτιδας, απέναντι στην «ειλημμένη απόφαση Χρυσοχοΐδη» για τη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο.

Μετά τη μαζική συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης (12/9) στην πλατεία Καραβομύλου, οι κάτοικοι βγαίνουν στο δρόμο και την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι κλείνουν συμβολικά την παλιά εθνική οδό στον κόμβο του λιμένα Στυλίδας.

Η κινητοποίηση θα κρατήσει μέχρι τις 12:30 και από την Δήμαρχο Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, ανακοινώθηκε ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι Υπηρεσίες του Δήμου θα είναι κλειστές, «συντασσόμενοι με τη Συντονιστική Επιτροπή Καραβομύλου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο Γεώργιος Παπαποστόλου», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Η κα Στεργίου που συμμετείχε στη λαϊκή συνέλευση της Τετάρτης, όπου οι κάτοικοι φάνηκε πως δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργού και δεν πιστεύουν τις υποσχέσεις του σχετικά με τη διαλογή και τον αριθμό των προσφύγων.

Αξιολόγησαν ως πρόχειρη λύση που δε λαμβάνει υπόψη την τοπική κοινωνία και τις παρενέργειες που θα φέρει στην ανάπτυξη του τόπου τα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου.

Οι μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ως μέσο πίεσης προς το υπουργείο να αλλάξει τα σχέδια που έκανε ερήμην των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, μαύρες σημαίες θα τοποθετηθούν στα μπαλκόνια των σπιτιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας και διάθεση για αγώνα, ενώ ο δρόμος και το στρατόπεδο «Γεώργιος Παπαποστόλου» θα παραμείνει αποκλεισμένος με βάρδιες από κατοίκους του Καραβομύλου και της ευρύτερης περιοχής.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.