Φωτιά στην Εύβοια: Έσβησε το μέτωπο στον οικισμό Πλατάνα - Τρεις οι ύποπτοι του εμπρησμού

Φωτιά στην Εύβοια: Έσβησε Φωτιά στην Εύβοια: Έσβησε

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς, που καίει για τρίτο 24ωρό την Εύβοια. Νωρίτερα έσβησε το πύρινο μέτωπο στον οικισμό Πλατάνα ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για εμπρησμό, συγκλίνοντας σε τρεις βασικούς υπόπτους. Η καταστροφή ωστόσο είναι ήδη ασύλληπτη.

Οι ύποπτοι είναι κάτοικοι της περιοχής και έχουν ήδη εξεταστεί από τις Αρχές ενώ πληροφορίες  αναφέρουν ότι έχουν άλλοθι, τα οποία και εξετάζονται.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν και οι τρεις ύποπτοι απουσίαζαν τόσο από την περιοχή όσο και από τα σπίτια τους, κατά τον χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Μ¨αλιστα ο ένας από αυτούς είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατηγορήθηκε για την περσινή φωτιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι.

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο της φωτιάς, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 382 πυροσβέστες, 98 πυροσβεστικά οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, από την 1η, 2η, 6η, 7η & 8η Ε.Μ.Α.Κ., το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». 

Στην αεροπυρόσβεση συμμετείχαν περιοδικά 10 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα καθώς και 2 αεροπλάνα από Ιταλία και 1 από την Ισπανία.

Ωστόσο, η φωτιά έχει ήδη αφήσει πίσω της μία ασύλληπτη καταστροφή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις αποτεφρώθηκαν περίπου 25.000 στρέμματα, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 10.000 ήταν παρθένο δάσος. Ζώα κάηκαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν.

Και αυτή η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη για την περιοχή.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.