Έρχονται μεγάλες αλλαγές σε στρατιωτική θητεία, προσλήψεις και μεταθέσεις

Έρχονται μεγάλες αλλαγές Έρχονται μεγάλες αλλαγές

Σε μία σειρά αλλαγών στις ένοπλες δυνάμεις προσανατολίζεται η νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Ο νέος υπουργός Έθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναμένεται να προχωρήσει σε 4 αλλαγές, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

-Άμεση πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ)., καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί. Η κατανομή θα είναι η εξής: 1200 στον Στρατό Ξηράς (400 Ειδικές Δυνάμεις, 400 θέσεις τεχνικού προσωπικού, 400 για στρατιωτικά νοσοκομεία). Οι 800 που απομένουν είναι για το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

-Ενίσχυση αμυντικής βιομηχανίας, με σκοπό την επιτάχυνση σημαντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

-Στις μεταθέσεις των στρατιωτικών, καθώς το Υπουργείο προσανατολίζεται σε αλλαγές με στόχο να επιλύσει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν το προσωπικό του Στρατού αλλά και τις οικογένειές τους, σχετικά με τα μόρια που παίρνουν όταν υπηρετούν στην παραμεθόριο.

-Στη στρατιωτική θητεία, καθώς αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 μήνες στον Στρατό Ξηράς, ώστε η διάρκεια των 12 μηνών να είναι ίδια με το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

Στα σχέδια είναι να γίνει υποχρεωτική η στράτευση στα 18, να γίνει εθελοντική η στράτευση των γυναικών, να διευθετηθούν οι υποθέσεις των ανυπότακτων και τέλος να υπάρξει σχέδιο με τακτικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.