Σε εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες - Τα ανοιχτά μέτωπα

Σε εξέλιξη η μάχη με τις Σε εξέλιξη η μάχη με τις

Δύσκολη ήταν η αποψινή ημέρα όσον αφορά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Συγκεκριμένα, η πρώτη εστία πυρκαγιάς, η οποία μάλιστα απείλησε και κατοικημένες περιοχές,ήταν στην περιοχή Κουτσούρια του Ναυπλίου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο και να καταφέρνουν αρχικά να προστατεύσουν τις κατοικίες.

Κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος πυροσβεστών.

Ρίψεις νερού από αέρος κάνουν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Σχεδόν την ίδια ώρα, λίγα λεπτά αργότερα, ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Σκάλα Πρίνου της Θάσου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Θάσο, αλλά και από την Καβάλα, ενώ επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

Περίπου μία ώρα κράτησαν οι μάχες με τις φλόγες, με τους πυροσβέστες να θέτουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά λίγα λεπτά μετά τις 14:00, ενώ παρέμεινε στο σημείο πυροσβεστική δύναμη για το ενδεχόμενο της αναζωπύρωσης.

Τέλος, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Κιθαιρώνα Αττικής.

Η φωτιά είναι σε δύσβατο μέρος σε χαράδρα, ενώ είναι μακρυά από κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 32 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.