Χατζηδάκης: Αυτοπαγιδευμένη εταιρία η ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Χατζηδάκης:

Ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, θα παρουσιάσει «πολυπαραγοντικό» σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ στη Βουλή, σύμφωνα με όσα είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός επέρριψε την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της εταιρίας σήμερα και αναφέρθηκε κυρίως στην εγκατάλειψη του σχεδίου της μικρής ΔΕΗ, ενώ για τους εργαζόμενους τόνισε ότι δε χρειάζεται να ανησυχούν.

«Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Κάτι τέτοιο θα κόστιζε πέντε δισεκατομμύρια. Πού θα τα βρούμε; Πουθενά.

Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ πολυπαραγοντική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη ΔΕΗ. Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός. Η εταιρεία είναι αυτοπαγιδευμένη.

Εχει ζητήσει κατ΄επανάληψη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυξήσεις στα τιμολόγια. Ομως, έτσι, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε. Το σχέδιο θα είναι τελείως ξεκάθαρο τη Δευτέρα το απόγευμα».

Στο ερώτημα αν η ΔΕΗ μπορεί να ανταποκριθεί έως ότου να δουλέψει το σχέδιο σωτηρίας, ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι υπάρχει επιφυλακή για την επάρκεια ρεύματος. «Δεν θέλω να πανικοβάλλω τον κόσμο, αλλά έχουμε διακοπές, τη μέρα που ορκίστηκα, είχαμε διακοπή, είπε χαρακτηριστικά».

Ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι πληρώνουμε τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να μην πουληθεί η «μικρή ΔΕΗ».

«Είναι σχεδόν τρελό αυτό που έγινε με τη μικρή ΔΕΗ», είπε και πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ είχε χάσει το 83% της αξίας της στο χρηματιστήριο επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Από το «ζωντανό» χρέος στη ΔΕΗ τα μισά τα χρωστούν 60.000 άνθρωποι, μεγάλοι καταναλωτές που δεν είχαν ενοχληθεί- είχε ακολουθηθεί η πολιτική του μη μου τους κύκλους τάραττε» κατέληξε ο Κωστης Χατζηδάκης.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.