Έκρηξη στην Ευελπίδων – Από την προκήρυξη το έμαθε η ΕΛ.ΑΣ

Έκρηξη στην Ευελπίδων – Έκρηξη στην Ευελπίδων –

Τα υπολείμματα ενός ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού βρέθηκαν σε φυλάκιο που βρίσκεται ανάμεσα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και το Πεδίον του Άρεως, όπως επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, η οποία, ωστόσο, δεν έγινε αντιληπτή από την ΕΛ.ΑΣ, παρά μόνο μετά την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / FAI-FRI», η οποία σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κάνει λόγο για «ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στην πίσω πλευρά της Ευελπίδων» τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 24 Μαρτίου.

Η αστυνομία έστειλε δυνάμεις στο σημείο, ενώ την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει η οργάνωση στην προκήρυξη, «τοποθετήσαμε σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι. Γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ' το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δεν γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά».

Συμπληρώνουν, επίσης, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς Γιαγτζόγλου, Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο, αλλά και τις εκκενώσεις των υπό κατάληψη κτιρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Η αντιεξουσιαστική οργάνωση «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ανέλαβε την ευθύνη για έκρηξη που, όπως αναφέρει, σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε ένα φυλάκιο πίσω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Η οργάνωση σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι».

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς το πρωί στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, αναζητώντας υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Παράλληλα, αστυνομικές πηγές τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στην αστυνομία για έκρηξη μηχανισμού τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ευελπίδων και πως διενεργείται έρευνα για το περιστατικό.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.