Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα από την ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς;

Η αγωνία για χιλιάδες γονείς μεγαλώνει καθώς αναμένουμε την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ. Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα από την ΕΕΤΑΑ;

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017 – 2018».

Με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ είχαμε μία σημαντική αύξηση των αιτήσεων κατά 10% αφού φέτος υποβλήθηκαν 117.000 αιτήσεις έναντι 106.000 το 2016.

Αυτά αντιστοιχούν σε 150.000 παιδιά έναντι 132.600 πέρσι δηλαδή αύξηση 12,5%.

Οι ανησυχίες που είχαν εκφραστεί για προβλήματα, εξαιτίας των φορολογικών δηλώσεων δεν υφίστανται, δεδομένου ότι μικρός είναι ο αριθμός των φορολογουμένων που είχαν αντικειμενικές δυσκολίες να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση στην ΕΕΤΑΑ υπάρχει το περιθώριο να στείλουν το εκκαθαριστικό μέχρι τέλος Ιουνίου.

Οι αιτούντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την κατάσταση της αίτησής τους – προσωρινά αποτελέσματα – σε ειδική εφαρμογή που θα αναρτηθεί την ημέρα έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, με την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ που αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής του κάθε υποψηφίου.

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν 27/06/2017, θα υπάρχει τριήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν 4/7/2017.

Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν την "Εντολή τοποθέτησης" (Vouchers) την οποία πρέπει να προσκομίσουν στην δομή που θα επιλέξουν για την τελική εγγραφή των παιδιών τους.

Αν και όλα κυλούν ομαλά στο πρόγραμμα δεν είναι λίγοι οι γονείς που δεν θα βρουν θέση για τα παιδιά τους ακόμη και αν θα έχουν στα χέρια τους το voucher αφού οι δομές δεν επαρκούν.

Το πρόβλημα υπήρξε και πέρσι αλλά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας φιλοδοξεί ότι θα λυθεί με την χρηματοδότηση δημιουργίας νέων δομών, κάτι που προβλέπεται και στα αντίμετρα της συμφωνίας. Στόχος είναι κανέναν παιδί να μην μένει εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner