Τα παραμύθια "μεγαλώνουν" δυνατά παιδιά!

Νέα έρευνα μας διαβεβαιώνει ότι τα παραμύθια βοηθούν στην ψυχική και συναισθηματική ωρίμανση των παιδιών!

Τα παραμύθια δεν είναι μόνο ψυχαγωγία για τα παιδιά.

Είναι το μέσο που τα βοηθά να αποκαλύψουν την εσωτερική τους φύση, με τις άπειρες ηθικές και πνευματικές της δυνατότητες, αλλά και ο πιο άμεσος τρόπος για να οδηγηθούν με ασφάλεια στην ωριμότητα!

Τα περισσότερα παραμύθια έχουν "σκοτεινά" θέματα.

Στα περισσότερα οι πρωταγωνιστές είναι δράκοι, μάγισσες ή μεγαλόσωμα ζώα.

Σε άλλα, τα παιδιά χάνουν τους γονείς τους ή μπορεί και εγκαταλείπονται από αυτούς.

Πόσο στα αλήθεια αυτή ή κάποιες φορές τρομακτική διάσταση των παραμυθιών μπορούν να είναι διασκεδαστική για τα παιδιά;

Σύμφωνα με τον διάσημο συγγραφέα G.K Chesterton, "τα παιδιά φοβούνται τους δράκους έτσι κι αλλιώς, τα παραμύθια απλώς τους μαθαίνουν ότι οι δράκοι μπορούν να σκοτωθούν".

Ναι, το ότι συμβαίνουν καμιά φορά άσχημα πράγματα είναι κάτι που μπορούν τα παιδιά να μάθουν από τα παραμύθια αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουν ότι υπάρχουν τρόποι να τα ξεπεράσουν.

Έτσι σταδιακά αναπτύσσουν συναισθηματική ανθεκτικότητα.

Όπως άλλωστε δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Pediatrics», το διάβασμα στα μικρά παιδιά μπορεί να αλλάξει και να βελτιώσει το μυαλό τους, αλλά και να ενδυναμώσει το χαρακτήρα τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το διάβασμα παραμυθιών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ενεργοποιεί μέρη του εγκεφάλου τους που βοηθούν στην ανάπτυξη της φαντασίας και της κατανόησης μιας αφήγησης – δεξιότητες που αποτελούν κλειδί στην ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας, αλλά και των ικανοτήτων κατανόησης των πραγμάτων γύρω του».

Τα περισσότερα παραμύθια «κάνουν μαγικά» στα παιδιά, οδηγώντας τη φαντασία τους με τρόπους που οι σύγχρονοι συγγραφείς μπορούν μόνο να ονειρεύονται!

Έτσι πάρτε στα χέρια σας ένα παραμύθι και ετοιμαστείτε να διαβάσετε και «έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!»

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner