5 φράσεις που θα ηρεμήσουν άμεσα το θυμωμένο παιδί σας

 

Σίγουρα δεν ήταν σωστό που το παιδί σας χτύπησε ένα άλλο παιδάκι, έριξε κάτι από τα νεύρα του ή σας είπε άσχημες λέξεις...

Αλλά αν προσπαθήσετε να επιβάλλετε τώρα την πειθαρχία, μάλλον θα είναι μάταιο. Αντ' αυτού, όταν το παιδί σας είναι θυμωμένο ή έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τις γροθιές του, δοκιμάστε τις παρακάτω φράσεις. Είναι σίγουρα το καλύτερο ηρεμιστικό!

Βλέπω ότι είσαι αναστατωμένο
Αφήνοντας το παιδί να γνωρίζει ότι μπορείτε να δείτε το θυμό του, το βοηθάτε να νιώσει τι του συμβαίνει Έτσι θα σας επιτρέψει να μιλήσετε μαζί του για την κατάσταση χωρίς να προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα αμέσως.

Σ'αγαπώ
Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίζουμε στο θυμωμένο μας παιδί ότι το αγαπάμε...ακόμα. Ότι δηλαδή θα το αγαπάμε ότι κι αν κάνει. Και βέβαια, αυτό το «σ' αγαπώ», θα πρέπει να το πούμε ήρεμα ώστε να μπορεί το παιδί να μας ακούσει!

Είναι εντάξει να είσαι θυμωμένος
Το να αποδεχόμαστε και να επικυρώνουμε με έναν τρόπο τα αισθήματα του παιδιού μας είναι πολύ καλό. Ο ορθολογισμός του ενήλικα είναι πολύ καθησυχαστικός σε μια τέτοια έντονη κατάσταση που βιώνει ένα μικρό παιδί.

Μίλα μου
Βοηθήστε το παιδί να εκφράσει με λόγια την οργή του με φράσεις όπως: «Αισθάνομαι θυμωμένος επειδή δεν μου επέτρεψες να κάνω το X», ή «νιώθω θυμωμένος όταν ο Χ δεν θέλει να παίξει μαζί μου». Το να εκφράζει κανείς τα αισθήματά του, είναι απολύτως υγιές.

Θέλεις τη βοήθειά μου;
Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η καλύτερη πρόταση για ένα θυμωμένο παιδί είναι να τους δώσετε μια αγκαλιά. Εντούτοις, μερικά παιδιά δεν θέλουν καμία σωματική επαφή όταν βιώνουν έντονα συναισθήματα. Γι' αυτό καλό θα είναι να τα ρωτήσετε αν θέλουν τη βοήθεια σας.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner