Ήλιος, θάλασσα και το πρώτο μπάνιο...

Το καλοκαίρι είναι εδώ, η θερμοκρασία είναι ανεβασμένη και η σκέψη μας βρίσκεται ήδη στις διακοπές και ιδιαίτερα στη θάλασσα.

Η παραλία είναι ένας τόπος γεμάτος νέες εμπειρίες για το παιδί και συνήθως το σημείο όπου αυτό συναντά άλλα παιδιά και παίζει μαζί τους.

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται, πως θα δεχθεί τη θάλασσα το μικρό τους. 

Αποβάλλετε, τους δισταγμούς σας και βάλτε το μικρό σας στη θάλασσα. Η επαφή του παιδιού με το υγρό στοιχείο πρέπει να γίνεται σταδιακά.

Καθίστε στην άκρη της θάλασσας και αγγίξτε το νερό, βρέξτε του τη μυτούλα και τα ποδαράκια. Όταν βρεθεί μέσα στη θάλασσα, δοκιμάζει, νιώθοντας πάντα ασφάλεια στα χέρια των γονιών του που το προστατεύουν.

Όταν συνηθίσει το νερό, πάρτε το στην αγκαλιά σας και κολυμπήστε για λίγα λεπτά. Έπειτα από λίγες φορές, αν η θάλασσα είναι ήσυχη, κυρίως όμως αν εσείς μιλάτε με ήρεμη φωνή, εκείνο θα είναι ικανοποιημένο χωρίς φόβο για το υγρό στοιχείο. Ενθαρρύνετέ το να σας δείξει την ικανότητά του να σπάει το νερό με τις μικρές γροθιές του, κάτι που το κάνει περήφανο, ιδιαίτερα αν το επαινείτε.

Αν το παιδί έχει αρχίσει να περπατά, θα ακολουθήσετε την ίδια τακτική. Πάντα η επαφή με το νερό θα γίνεται σταδιακά. Το παιδί τώρα κινείται πιο άνετα. Παίξτε διάφορα παιχνίδια μαζί του στο νερό, όπως μπάλα κλπ.

Tips

Οι καταλληλότερες ώρες για τη θάλασσα είναι νωρίς το πρωί ή το απόγευμα (αποφύγετε τις ώρες ανάμεσα στις 12:00 με 16:00).

Η πολλή φασαρία ενοχλεί το παιδί στην πρώτη γνωριμία του με το νερό.

Μην το πιέσετε να κάνει κάτι που δεν θέλει τη συγκεκριμένη στιγμή.

Αντίθετα, να έχετε υπομονή μαζί του και να το ενθαρρύνετε συνεχώς.

Επίσης, να έχετε πάντα την προσοχή σας στραμμένη πάνω του.

Στις περιπτώσεις που το παιδί αρνείται να μπει στο νερό, πρέπει να σκεφθείτε ότι ίσως δεν είναι ακόμη έτοιμο ή ότι εσείς δεν είστε ήρεμοι. Το νερό πρέπει να είναι για το παιδί κάτι ξεχωριστό, άμεσα συνδεδεμένο με το παιχνίδι, την ευχαρίστηση, τη συντροφικότητα.

Ξεκινήστε από την αρχή την προσπάθειά σας οπλισμένοι με υπομονή, παίζοντας αρχικά στην παραλία. Μόλις εξοικειωθεί, δεν θα θέλει να βγει από τη θάλασσα.

Από την ηλικία των 5 ετών, το παιδί μπορεί να μάθει να κολυμπά.

Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, η κολύμβηση είναι η καλύτερη άσκηση, γιατί κινούνται όλοι οι μύες του σώματος, αναπτύσσονται οι πνεύμονες και θωρακίζεται η υγεία του παιδιού.

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner