Πόσο αναγκαίο είναι το απαλό και αργό χάιδεμα στο μωρό μας;

Το απαλό και αργό χάιδεμα του γονιού είναι φάρμακο για το μωρό!

Το απαλό και αργό χάιδεμα ενός μωρού όχι μόνο το ηρεμεί, αλλά μειώνει στον εγκέφαλό του τη δραστηριότητα που σχετίζεται με τον πόνο, δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η ιδανική ταχύτητα χαϊδέματος, που φέρνει το μεγαλύτερο παυσίπονο αποτέλεσμα, είναι περίπου τρία εκατοστά το δευτερόλεπτο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η έρευνα ουσιαστικά συνιστά μια επιστημονική επιβεβαίωση αυτού που οι γονείς γνωρίζουν από προσωπική εμπειρία με τα μωρά τους, ιδίως όταν αυτά πρόκειται να υποβληθούν σε κάποια επώδυνη ιατρική εξέταση όπως η λήψη αίματος.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Λίβερπουλ, με επικεφαλής την καθηγήτρια παιδιατρικής Ρεμπέκα Σλέιτερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», κατέγραψαν με τη βοήθεια ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος την εγκεφαλική δραστηριότητα σε 32 μωρά.

Τα μισά από αυτά, τα οποία τα χάιδευαν με μια μαλακή βούρτσα, εμφάνισαν κατά μέσο όρο 40% λιγότερα νευρωνικά αποτυπώματα πόνου στον εγκέφαλό τους, σε σχέση με τα υπόλοιπα μισά που δεν τα είχαν χαϊδέψει.

«Το άγγιγμα φαίνεται να έχει αναλγητικό αποτέλεσμα, χωρίς μάλιστα παρενέργειες», δήλωσε η δρ Σλέιτερ, η οποία είπε ότι «ενστικτωδώς οι γονείς χαϊδεύουν τα μωρά τους με την ιδανική ταχύτητα».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.