Πρώτο βράδυ του μωρού στο σπίτι, τι θα χρειαστεί να έχεις;

Περιμένεις αυτή τη στιγμή από τότε που έμαθες ότι είσαι έγκυος! Ξεκίνησες να του φτιάχνεις το δωμάτιο....  Έχεις κούνια, αλλαξιέρα, ταπετσαρίες, κουκλάκια κι όλα τα καλούδια που μπορεί να έχει ένα παιδικό δωμάτιο.

Πριν φύγεις ωστόσο για το μαιευτήριο, ρίξε μια τελευταία ματιά αν έχεις όλα τα παρακάτω, που είναι απολύτως απαραίτητα για το πρώτο του βράδυ στο σπίτι. Βέβαια το άγχος, όπως πριν από κάθε καινούργια κατάσταση, είναι μια υγιής αντίδραση μετά την έξοδο από το μαιευτήριο και την πανηγυρική είσοδο στο σπίτι σας.

Πάνες
Πολλές πάνες. Να είσαι καλά προετοιμασμένη γιατί αυτή η ανάγκη του παιδιού θα σε τρέξει περισσότερο από όλες.

Μπανάκι- πετσέτες
Μετά τις πάνες, ακολουθεί το μπανάκι. Θα χρειαστεί να ξεπλύνεις αρκετές φορές το μωράκι σου μετά την «ανάγκη» του. Πρέπει να είσαι εφοδιασμένη με καθαρές πετσετούλες (για αυτό το σκοπό) και με το ειδικό μπανάκι του.

Φορμάκια
Όχι αυτά τα ολόσωμα με τις στάμπες και τις ουρές. Άσε να το κάνεις αργότερα καρνάβαλο το παιδί σου. Τώρα θα χρειαστείς τα απλά, λευκά βαμβακερά με τα κουμπάκια, που μπαινοβγαίνουν εύκολα. Πρόκειται να τα αλλάξεις αρκετές φορές.

Μπιμπερό και γάλα
Ναι θα το θηλάσεις, αλλά αν χρειαστεί συμπλήρωμα και εσύ δεν έχεις; Για αυτό το λόγο γαλατάκι και μπιμπερό για κάθε ενδεχόμενο...

Φυσιολογικό ορό
Για να καθαρίζεις το μυτάκι του που βουλώνει συνέχεια, ώστε να μπορεί να αναπνέει.

Οινόπνευμα και βαμβάκι
Όχι ότι δεν έχεις, αλλά το τονίζουμε. Καθαρό οινόπνευμα για τον ομφάλιο λώρο του μωρού. «Για να πέσει», που λένε κι οι μαμάδες μας.

Λίκνο για τον ύπνο
Όχι δεν θα κοιμηθεί ούτε στην κούνια, αλλά ούτε και στο κρεβάτι σας. Αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα λίκνο ή μια καλαθούνα για να είναι πιο πολύ στα μέτρα του, να νιώθει ζεστά και να το έχεις και δίπλα σου.

Αγάπη και αγκαλιά και προσπαθήστε να αποκωδικοποιήσετε τις ανάγκες του. Μόνον εσείς μπορείτε να καταλάβετε αν είναι ώρα να φάει, χρειάζεται άλλαγμα πάνας, ζεσταίνεται, κρυώνει, κάτι το ενοχλεί, έχει κολικούς ή απλώς θέλει αγκαλίτσα. 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.