Εφηβεία και έρωτας

Η εφηβεία είναι η πιο δύσκολη ηλικία αλλά ταυτόχρονα και η πιο ωραία ηλικία, είναι δύσκολη. Ο χαρακτήρας των εφήβων και δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους ενώ, παράλληλα είναι ωραία γιατί φεύγεις απ'τον κόσμο των μικρούληδων και νιώθεις πιο ανεξάρτητος στον κόσμο των μεγάλων.

Στην εφηβεία αυξάνονται τα δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις. Οι έφηβοι ζητάνε απ'τους μεγάλους περισσότερο σεβασμό και κατανόηση, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση τις περισσότερες φορές.

Στην εφηβεία αρχίζουν όλα τα πρωτόγνωρα πράγματα για τους νέους και φυσικά ο έρωτας. Ο έρωτας είναι ένα δυνατό συναίσθημα αλλά στην εφηβεία είναι εντονότερος απ'τις άλλες ηλικίες, ίσως επειδή είναι η πιο τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία από όλες. 

Ο έρωτας όμως έχει θετικές και αρνητικές συνέπειες και στο αγόρι αλλά και στο κορίτσι. Τα δύο άτομα επηρεάζονται αρκετά από αυτό το συναίσθημα είτε σε μεγάλο βαθμό είτε σε μικρότερο. 

Οι θετικές επιπτώσεις είναι η ψυχολογία του εφήβου. 

Η ψυχολογία του γίνεται καλύτερη στο σχολείο και στην καθημερινότητά του. Στο σχολείο, αντιμετωπίζει τους καθηγητές και τους συμμαθητές του με καλύτερο τρόπο γιατί ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που σε κάνει να τα βλέπεις όλα απ'την καλή τους μεριά. Ο έφηβος στην καθημερινότητά του αντιμετωπίζει θετικά τους γονείς του και συνεπώς τους γύρω του. Όταν κάποιος ερωτεύεται κλείνεται στον εαυτό του και απομονώνεται απ'τους άλλους για να σκεφτεί αυτό που του συνέβη.
Επίσης, χάρη σ'αυτό το συναίσθημα ο έφηβος δεν είναι πια απεριποίητος. Πλέον, αρχίζει να ενδιαφέρεται περισσότερο για την εμφάνισή του αλλά και για το τι εικόνα θα παρουσιάσει προς τα έξω και κυρίως στο άτομο για το οποίο ενδιαφέρεται. 

Απ'την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν και οι αρνητικές περιπτώσεις. 

Η σημαντικότερη επίπτωση είναι το σχολείο. Κατά την περίοδο που ο έφηβος είναι ερωτευμένος, οι επιδόσεις του στο σχολείο του δεν είναι
και οι καλύτερες. Όλη την ημέρα μιλάει στο κινητό ή σκέφτεται συνέχεια αυτόν που είναι ερωτευμένος και έτσι δεν προλαβαίνει να διαβάσει.

Επομένως, ο έρωτας στα χρόνια της εφηβείας είναι κάτι πολύ σημαντικό και ωραίο με περισσότερες τις θετικές συνέπειες παρά τις αρνητικές.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.