Απαγορεύονται οι ξυλιές!!!

Μαμά, μπαμπά, γιαγιά, παππού αν νομίζετε πως οι ξυλιές στον πισινό, είναι μια «αθώα» τεχνική τιμωρίας, μάλλον πρέπει να αλλάξετε γνώμη...

Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά που υφίστανται ξυλοδαρμό από τους γονείς τους είναι πιο πιθανό να τους αψηφούν, να συμπεριφέρονται αντι-κοινωνικά, να έχουν αυξημένη επιθετικότητα, προβλήματα ψυχικής υγείας και γνωστικές δυσκολίες.

Σύμφωνα μάλιστα με τα πρόσφατα ευρήματα μιας έρευνας 50 ετών που είχε σαν αντικείμενο τις ξυλιές προς τα παιδιά, η οποία πραγματοποιήθηκε ε από εμπειρογνώμονες στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, «οι ξυλιές πετυχαίνουν μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θα ανέμεναν οι γονείς».

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Family Psychology, περιελάμβανε πάνω από 160.000 παιδιά.

Για τους σκοπούς της ανάλυσης, η ξυλιά ορίστηκε ως «χτύπημα με ανοιχτό χέρι στον πισινό ή τα άκρα».

«Βρήκαμε ότι οι ξυλιές συνδέθηκαν με ακούσιες αρνητικές συνέπειες και δεν σχετίστηκαν με άμεση ή μακροπρόθεσμη συμμόρφωση, κάτι που πιστεύουν οι γονείς όταν πειθαρχούν τα παιδιά τους», δήλωσε η Elizabeth Gershoff, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Οικογενειακών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

Ο δεύτερος συγγραφέας της μελέτης, Andrew Grogan-Kaylor, από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, δήλωσε: «Το αποτέλεσμα της μελέτης είναι ότι οι ξυλιές αυξάνουν την πιθανότητα μιας μεγάλης ποικιλίας ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων στα παιδιά».

Να σημειωθεί ότι έως και το 80% των γονέων σε όλο τον κόσμο δέρνουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με μια έκθεση του 2014 της UNICEF.

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner