Κορoνοϊός και θηλασμός

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το μοναδικό φυσιολογικό και φυσικό τρόπο σίτισης των βρεφών. Το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή για τα βρέφη με ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία και την υγεία. Αλλά τι συμβαίνει αν νοσήσει η μητέρα;

Από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής (CDC):

Η μετάδοση του κορωνοϊού COVID-19 από άνθρωπο σε άνθρωπο με στενή επαφή, αναφέρεται ότι συμβαίνει κυρίως μέσω των σταγονιδίων της αναπνευστικής οδού, τα οποία παράγονται όταν ένας άνθρωπος ο οποίος φέρει τον ιό βήχει ή φτερνίζεται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί παρουσία του ιού στο μητρικό γάλα των γυναικών που νόσησαν από τον COVID-19.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για την μεταφορά του ιού μέσω του μητρικού γάλακτος, αν δηλαδή ο ιός βρίσκεται στο μητρικό γάλα μιας ασθενούς.

Σε περιορισμένο δείγμα των γυναικών που θήλαζαν και είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό SARS, ο ιός δεν είχε ανιχνευθεί στο μητρικό γάλα.

Ωστόσο, αντισώματα έναντι του SARS ανιχνεύθηκαν σε τουλάχιστον ένα δείγμα.

Πηγή: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/specific-groups/pregnancy-faq.html?fbclid=IwAR23F9JDI9Z2KxxL5FWjDa8oVZPKvloMqo4Y_9cEssaZwGpvbs_LlRWMyl0

Μετάφραση – Επιμέλεια: Βίκυ Φαρδογιάννη – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού IBCLC

 

Πηγή

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner