«Πώς πέρασε» το παιδί στο σχολείο;

«Τι κάνατε σήμερα στο σχολείο;» η φράση αυτή είναι κόκκινο πανί σε όλα τα παιδιά! Μόλις κάνετε αυτή την ερώτηση θα παρατηρήσετε το βλέμμα να κατεβαίνει, την μουσική να δυναμώνει και το παιδί γενικά «να κλειδώνει». 

Σύμφωνα με έρευνες, όσο καλή σχέση κι αν έχετε με τα παιδιά σας, κανένα δεν θέλει να μεταφέρει στο σπίτι ότι έγινε στο σχολείο!

Ιδιαίτερα αν έχουν περάσει μια δύσκολη μέρα, τότε είναι που σίγουρα δεν θα θέλει να το συζητήσει. 

Καθίστε μαζί του, μοιραστείτε ένα snack, αφήστε του λίγο χρόνο μόνο του να κάνει κάτι που του αρέσει και μετά μπορεί να σας πει και τι έκανε στο σχολείο.

Όταν λοιπόν νιώσετε ότι το παιδί σας έχει διάθεση να μιλήσει και μόνο τότε, χωρίς να το πιέσετε μπορείτε να του κάνετε τις παρακάτω ερωτήσεις χωρίς να το ρωτήσετε το τετριμμένο «πώς πέρασες σήμερα στο σχολείο;».

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου μάθημα σήμερα;

Τα παιδιά πολύ ευκολότερα θα μιλήσουν για ένα τμήμα της ημέρας τους τη φορά, παρά αν νιώσουν ότι πρέπει να κάνουν ολόκληρη «αναφορά» του πώς πέρασαν. Αυτή είναι μια καλή ερώτηση, την οποία αν την κάνετε συχνά, θα αρχίσετε να παρατηρείτε ποια πράγματα αρέσουν στο παιδί σας και ποια όχι.

Ποιο είναι το ωραιότερο πράγμα που έκανες για κάποιον σήμερα ή έκανε κάποιος για σένα; 

Τι κάνατε σήμερα στην γυμναστική;

Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν την γυμναστική, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που τους αρέσουν περισσότερο σ’ αυτήν. Ρωτώντας τα αυτή την ερώτηση, μαθαίνετε τι αρέσει στο παιδί σας και του εξηγείτε τους κανόνες των παιχνιδιών που τους αρέσουν. 

Με ποιον κάθισες στο διάλειμμα να φας το κολατσιό σου;
Με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε ποιοι είναι οι φίλοι του παιδιού σας. Μπορεί να σας πει και αστείες ιστορίες με τους φίλους του!

Πες μου 3 πράγματα από την σημερινή μέρα που σου έκαναν εντύπωση!
Με αυτό τον τρόπο θα μάθετε πώς πέρασαν την μέρα τους, τι τα εντυπωσίασε, τι τα στεναχώρησε κλπ. Μπορείτε να το κάνετε και με τρόπο ποιο ευχάριστο για τα παιδιά!

Παίξτε μαζί τους και ρωτήστε τα! 

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner