Τι πρέπει να έχει η τσάντα του μωρού;

Το να είσαι μαμά προϋποθέτει να είσαι προετοιμασμένη για όλα!

Η τσάντα αλλαξιέρα του μωρού σας είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, αφού μπορεί να σας σώσει την ημέρα. Αλήθεια όμως, τι πραγματικά χρειάζεται να έχει μέσα; Όλα εξαρτώνται από το πόσο μικρό είναι το παιδί σας, πόσο καιρό θα βρίσκεστε έξω, πού πηγαίνετε και πόσο προετοιμασμένες θέλετε να είστε.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για όλα τα απαραίτητα που πρέπει να έχετε μαζί σας στην τσάντα και μερικές νέες ιδέες ώστε να είστε έτοιμες για όλα σε κάθε έξοδο με το παιδί σας!

Στρωματάκι αλλαγής

Απαραίτητο, ιδιαίτερα αν ταξιδεύετε ή είστε σε εξωτερικό χώρο που δεν έχετε καθαρό μέρος να ακουμπήσετε το μωρό σας για την αλλαγή πάνας.

Αφρός καθαρισμού

Ένας αφρός καθαρισμού που δε χρειάζεται ξέβγαλμα δε θα πρέπει να λείπει από την τσάντα του μωρού. Πόσο μάλλον σε μέρη που η πρόσβαση σε νερό δεν είναι εφικτή. Αφενός μεν δεν χρειάζεται ξέβγαλμα αφετέρου αφαιρείται πανεύκολα με ένα χαρτομάντηλο.

Κρέμα για τα συγκάματα

Το δέρμα του μωρού σας μπορεί να ερεθιστεί οποιαδήποτε στιγμή, γι’ αυτό έχετε πάντα μαζί σας κρέμα για συγκάματα.

Πάνες

Χωρίς αυτές, δεν πάτε πουθενά! Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι θα χρειαστούν, βάλτε στην τσάντα τουλάχιστον πέντε πάνες. Θυμηθείτε πως τα μικρότερα σε ηλικία μωρά χρειάζονται περισσότερες αλλαγές πάνας κάθε μέρα από τα μεγαλύτερα.

Έξτρα αλλαξιά ρούχων:

Μια δεύτερη αλλαξιά με ρούχα, εσώρουχα και καλτσάκια είναι απαραίτητη, ώστε να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που το μωρό λερωθεί από υπερφορτωμένη πάνα, εμετό ή φαγητό.

 

Σαλιάρα

Ανεξάρτητα από την ηλικία του μωρού σας, πακετάρετε πάντα μια σαλιάρα. Κρατάει τα ρούχα του μωρού σας στεγνά και καθαρά, γλιτώνοντάς σας -τουλάχιστον- μία extra αλλαξιά ρούχα!

Σνακ – νερό – μπιμπερό

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, μικρά σνακ όπως μια μπανάνα ή λίγα μπισκοτάκια και το ποτηράκι με το νερό, θα κρατήσουν το παιδί σας ήρεμο στη διάρκεια της βόλτας σας. Και φυσικά, εάν το μωράκι σας είναι μικρότερο, μην παραλείπετε ποτέ τη σκόνη γάλακτος, ένα θερμός με ζεστό νερό και το μπιμπερό του.

Πετσετούλα

Μια με δυο πετσετούλες μικρού μεγέθους πρέπει να υπάρχουν πάντα μέσα στην τσάντα.

Παιχνιδάκια:

Μια κουδουνίστρα ή το αγαπημένο του λούτρινο αρκουδάκι, θα κρατήσουν το μωρό σας απασχολημένο και χαρούμενο.

Πιπίλα
Φροντίστε να έχετε μαζί σας τουλάχιστον 2 καθαρές πιπίλες. Τι κι αν το μωρό σας έχει ήδη κόψει αυτή τη συνήθεια; Σε περιπτώσεις… κρίσης μπορούν να αποβούν σωτήριες!

Σακουλίτσες

Έχουμε πάντα μαζί μας πλαστικές σακούλες. Αυτές θα μας χρειαστούν είτε για να πετάξουμε τις λερωμένες πάνες είτε για να βάλουμε τα λερωμένα ρούχα του μικρού μας.

Υγρά μαντηλάκια
Τα μαντηλάκια είναι ιδανικά, όχι μόνο για τις αλλαγή της πάνας, αλλά και για να καθαρίσετε το προσωπάκι του, τους απρόοπτους λεκέδες και τα σάλια του μωρού. Τα υγρά μαντηλάκια είναι ότι πρέπει για τον καθαρισμό των χεριών σας μετά την αλλαγή πάνας, ειδικά όταν δεν υπάρχει χρόνος ή μέρος για να τα πλύνετε. Για το λόγο αυτό ένα πακέτο υγρά μαντηλάκια, έχει πάντα θέση μέσα στην τσάντα του μωρού.

Κουβερτούλα φλις:

Ανεξαρτήτως εποχής, μια μικρή κουβερτούλα μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη βοήθεια, τόσο για τον ύπνο του μωρού σας, όσο και για την προστασία της επιδερμίδας του από τους έντονους ανέμους ή τις δροσερές θερμοκρασίες.

Είδη πρώτων βοηθειών

Οι ασθένειες και τα ατυχήματα είναι απρόβλεπτα, γι’ αυτό προμηθευτείτε ένα κουτί πρώτων βοηθειών. Βάλτε μέσα ένα αντιπυρετικό, παυσίπονο, επιδέσμους, οινόπνευμα και αλοιφή για τα τσιμπήματα. Μην παραλείψετε ένα gel που ανακουφίζει άμεσα τα χτυπήματα και μειώνει το πρήξιμο από αυτά.

Αντηλιακή προστασία
Εάν το μωρό σας είναι ηλικίας κάτω των 6 μηνών, κρατήστε το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Εφαρμόστε αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για αυτές τις ηλικίες μόνο όταν είναι απαραίτητο και βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για το μωρό σας. Ας μην ξεχνάμε πως το αντηλιακό είναι απαραίτητο όχι μόνο μέσα στην πόλη αλλά και στις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα. 

Ετοιμάστε την τσάντα σας σωστά και απολαύστε -και οι δυο- τη βόλτα σας χωρίς έγνοιες!

 

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.