Τι πρέπει να περιέχει η τσάντα της βόλτας του μωρού σας;

Έφτασε η στιγμή για πρώτη φορά μετά τον τοκετό και την επιστροφή σας από το μαιευτήριο να βγάλετε βόλτα το μωράκι σας. Ξεκινήσατε τις βόλτες προετοιμασμένη σωστά!

Η τσάντα της βόλτας θα γίνει ο νέος καλύτερος φίλο σας για να μπορείτε να βγείτε από το σπίτι μαζί με το μωρό σας.

Για ό,τι και αν προκύψει, από αιφνίδια πείνα έως ανάγκη για αλλαγή πάνας, η απάντηση είναι μια καλά οργανωμένη τσάντα, που μπορεί να κάνει τις χαωτικές καταστάσεις να εξαφανίζονται και τη βόλτα έξω από το σπίτι εφικτή υπόθεση.

Η λίστα με όλα αυτά που πρέπει να περιέχει η τσάντα της βόλτας:

Πάνες

Θα χρειαστείτε μία πάνα για κάθε δύο ώρες που είστε έξω - και ίσως μερικές επιπλέον, για να είστε σίγουρες.

Μωρομάντηλα

Είναι το πολυεργαλείο της τσάντας για βόλτα: είναι χρήσιμο για το σκούπισμα οποιασδήποτε ανάγκης του μωρού, των χεριών σας και της αλλαξιέρας πάνας, ειδικά μετά από χρήση σε μια δημόσια τουαλέτα.

Κρέμα/αλοιφή για βρέφη

Εξοικονομήστε χώρο με σωληνάρια σε μέγεθος ταξιδιού.

Χαρτί για την αλλαξιέρα πάνας

Ακόμα κι αν η τσάντα σας διαθέτει ήδη, ίσως βρείτε ότι χρειάζεστε κάτι λίγο μεγαλύτερο.

Μικρές άδειες σακούλες

Χρησιμοποιήστε τα για λερωμένες πάνες (πετάξτε τις εάν είναι μίας χρήσεως, πάρτε τις στο σπίτι εάν είναι πάνινες) και ρούχα. Επίσης χρειάζονται για τις χρησιμοποιημένες πιπίλες ή μπουκάλια του μωρού.

Πιπίλες

Αν τις χρησιμοποιεί, φυλάξτε τις σε μια καθαρή σακούλα μαζί με επιπλέον θηλές για μπουκάλια για να τα διατηρήσετε όλα καθαρά και υγιεινά.

Σαλιάρες

Βάλτε όσες νομίζετε ότι χρειάζεστε, έπειτα προσθέστε μερικές ακόμα...

Απολυμαντικό χεριών

Επειδή δεν ξέρετε ποιος άλλος έχει αγγίξει αυτό που έχετε αγγίξει προτού να ταΐσετε ή να αλλάξετε το μωρό.

Τροφή για το μωρό

Είτε πρόκειται για βρεφική κρέμα και μπιμπερό, υπολογίστε τι θα χρειαστείτε και συσκευάστε ανάλογα. Για τα μικρά παιδιά, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε νερό.

Μια αλλαξιά ρούχα

Ή δύο. Γιατί πολλές διαρροές μπορούν να συμβούν. Προσθέστε και ένα ζευγάρι κάλτσες.

Καπέλο

Θα χρειαστείτε ένα εποχιακά κατάλληλο καπέλο για να αποκλείσετε τον ήλιο, τώρα που αρχίζει και καίει, ή το κρύο όταν χειμωνιάσει.

Αντηλιακό

Τα βρέφη θα πρέπει να έχουν την υψηλότερη δυνατή προστασία από τον ήλιο, καθώς το δέρμα τους είναι πολύ ευαίσθητο. Δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον καυτό ήλιο του μεσημεριού, αλλά και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας χρειάζονται κάλυψη από αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καπέλο, ρούχα και σκιά στο καροτσάκι τους.

Κουβέρτα ήλιου

Όποια και αν είναι η εποχή, είναι πάντα καλό να έχετε μια επιπλέον προστασία για το απροσδόκητο αεράκι και τα δροσερά εστιατόρια. Είναι επίσης χρήσιμο να σκιάσεις το μωρό από τον ήλιο.

Παιχνίδια

Αν υπάρχει κάτι που κρατά το μωρό χαρούμενο -βιβλίο, κουδουνίστρα κλπ- ρίξτε το μέσα στην τσάντα. Μην ξεχνάτε τα λουράκια παιχνιδιών, εκτός αν σας αρέσει να μαζεύετε παιχνίδια από το πάτωμα των εστιατορίων και των πεζοδρομίων.

Ελαφριά σνακ

Του είδους που δε θα χαλάσει την όρεξή του. Είναι ουσιαστικής σημασίας για όταν το επόμενο γεύμα είναι στο απώτερο μέλλον (δηλαδή, μερικά λεπτά μακριά), επειδή δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειριστείς ένα πεινασμένο μωρό.

Τσιρότα

Με τα μικρά παιδιά, θα καταλήγετε πάντοτε στην παιδική χαρά, ακόμα κι αν νομίζατε ότι πηγαίνατε έξω για δουλειές. Σκέφτεστε ότι το χτύπημά του είναι απλώς μια μικρή γρατζουνιά; Θα θέλει τσιρότο ούτως ή άλλως για να αισθάνεται καλύτερα.

Πορτοφόλι

Αυτό περιλαμβάνει το τηλέφωνό σας, επιπλέον χρήματα, κλειδιά και απαραίτητες πληροφορίες επικοινωνίας (επαφή έκτακτης ανάγκης, παιδίατρος). Αυτό βοηθάει αν ξεχάσετε το πορτοφόλι σας ή απλά βγαίνετε για μια γρήγορη βόλτα.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.