Όσα δεν ήξερες για σένα προτού να γίνεις μαμά

Ιδού οι διαπιστώσεις που θα κάνεις για τον εαυτό σου και που ούτε καν φανταζόσουν όταν μάθαινες πως είσαι έγκυος και προτού γίνεις μητέρα. 

Προτού γίνεις μητέρα, άνοιγες την πόρτα του σπιτιού και χανόσουν σε βόλτες και δουλειά ως το βράδυ.

Άντεχες τα ξενύχτια με ένα κοκτέιλ στο χέρι και πάλευες με τις υπερωρίες στη δουλειά. Κι όλα αυτά σου φαίνονταν δύσκολα.

Κι έπειτα, έγινες μητέρα κι έμαθες όντως τι σημαίνει ξενύχτι και ποια είναι πράγματι τα δύσκολα.

1. Tα παιδιά θα σου κλέψουν τον ύπνο αλλά θα το αντέξεις
Η αντοχή στην αϋπνία που θα αναπτύξεις, θα εκπλήξει και σένα την ίδια που αγαπούσες τόσο πολύ τον ύπνο και το χουζούρι. Οι οκτώ ώρες ύπνου που συστήνουν οι ειδικοί πάνε περίπατο αλλά η πληρότητα που νιώθεις σε κάνει να χαμογελάς στο μωρό και στη μέση της μαύρης νύχτας. 

2. Είσαι πολύ καλύτερη στη μαγειρική και την κομμωτική απ’ ότι φανταζόσουν
Μπορείς με ευκολία να κρύψεις λαχανικά και φρούτα στα φαγητά και γλυκά που φτιάχνεις και να φτιάχνεις γεύματα που τρώει και το πιο επιλεκτικό παιδί, το παιδί σου.

Ταυτόχρονα, μπορείς να τιθασεύσεις τα καρφάκια του γιου σου ή να φτιάξεις σούπερ πλεξίδες στην κόρη σου σε χρόνο μηδέν, εσύ που άκουγες μπομπάρι και κοιτούσες τα αστέρια.

3. Κάνεις τα πάντα ταυτόχρονα και το κάνεις τέλεια
Ποτέ δεν φανταζόσουν πως θα μπορούσες να θηλάζεις και να κοιμάσαι ή να ντύνεις το μωρό και να το ταΐζεις ταυτόχρονα και όλα αυτά, από εσένα που παλιά ήθελες 10 λεπτά για να επιλέξεις ένα τσαμπί μπανάνες στο μάρκετ.

4. Σπαταλάς σωστά το χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου μόνο για σένα
Τώρα που έγινες μητέρα και χρειάζεσαι πάντα κάποιον άλλο για να διαθέσεις χρόνο μόνο στον εαυτό σου, να βάψεις τη ρίζα βρε αδερφέ, εκτιμάς τον χρόνο αυτό πιο πολύ και τον διαθέτεις σωστά, εκεί και σε εκείνους που πρέπει.

5. Ξεπερνάς τα δύσκολα με μεγαλύτερη ψυχραιμία
Παλιά φρίκαρες με ένα μέιλ στη δουλειά ή με το χρώμα μαλλιών που δεν πέτυχε. Τώρα, ξέρεις πως δύσκολο είναι να ψήνεται το παιδί σου στον πυρετό κι εσύ να μην μπορείς να το βοηθήσεις. Άλλωστε έχεις βιώσει μια γέννα, είτε με φυσιολογικό τοκετό, είτε με καισαρική, μια εμπειρία μοναδική και δυνατή και δεν σε φοβίζουν πια ούτε τα ζόρια στο γραφείο, ούτε το τακούνι που έσπασε ενώ περπατούσες.

6. Είσαι πιο ήρεμη
Σε εκνεύριζαν άνθρωποι και πράγματα που μέσα στη μέρα, καυγάδιζες με το παραμικρό, φούντωνες εύκολα, και μετά έγινες μητέρα. Κι έμαθες να μην δίνεις σημασία και αξία σε όσους δεν πρέπει, γιατί στο σπίτι σε περιμένει το μικρό σου θαυματάκι, κι αυτό και μόνο αυτό μετράει.

7. Έμαθες να αγαπάς απεριόριστα, πάνω από τον εαυτό σου
Και τον εαυτό σου αγαπούσες και τα αδέρφια σου αγαπούσες, και τους γονείς και το σύντροφό σου κι έπειτα έμαθες να αγαπάς πιο πολύ ακόμα, πιο πάνω από σένα… έπειτα έγινες μαμά.

 

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.