4 συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη το καλοκαίρι

Η περίοδος της εγκυμοσύνης έχει σημεία που μια γυναίκα είναι καλό να προσέξει, καθώς και αρκετούς περιορισμούς με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργούνται επιπλέον απορίες.

Οι 4 πιο συχνές ερωτήσεις που έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη το καλοκαίρι:

1. Μπορώ να κάνω μπάνιο στην θάλασσα κατά την εγκυμοσύνη;
Εφόσον έχετε το ελεύθερο από το γυναικολόγο σας, επιτρέπεται το κολύμπι κατά την εγκυμοσύνη, αρκεί να διαλέξετε μια παραλία με καθαρά νερά, στην οποία θα έχετε εύκολη πρόσβαση (όχι κάποια απομονωμέν, ερημική). Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις πισίνες καθώς το χλώριο μπορεί να σας επηρεάσει αρνητικά.

Μόλις βγείτε από το νερό, αλλάξτε το μαγιό σας, ώστε να αποφευχθούν οι μυκητιάσεις λόγω της υγρασίας που υπάρχει κοντά στην ευαίσθητ περιοχή.

2. Επιτρέπεται η ηλιοθεραπεία;
Προσπαθήστε να μην εκτίθεστε στον ήλιο τις πιο “θερμές” ώρες της ημέρας, δηλαδή από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι, και προτιμήστε τις παραλίες που διαθέτουν φυσική σκιά (αν είναι εφικτό), χρησιμοποιώντας πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας – εφατμόζοντας τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο.

Επίσης, είναι προτιμότερο να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, καθώς ο ήλιος μπορεί να κάνει πιο έντονες τις σκούρες πανάδες που εμφανίζονται στο μέτωπο και τα ‘μήλα’ του προσώπου, τώρα που είστε έγκυος και η ποσότητα μελανίνης στον οργανισμό σας είναι αυξημένη.

3. Μπορώ να πάω διακοπές;
Εάν η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται χωρίς προβλήματα, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντενδείξεις για τα ταξίδια. Συζητήστε το με τον ιατρό σας και ακούστε προσεκτικά τις συμβουλές του για να γνωρίζετε ακριβώς τί πρέπει να προσέξετε.
Αποφύγετε τους μακρινούς προορισμούς που απαιτούν πολύωρα ταξίδια ή τις περιοχές στις οποίες δεν έχετε εύκολη πρόσβαση σε ένα ιατρικό κέντρο.

Tip: Ενημερωθείτε, από πριν, για τη διεύθυνση των ιατρικών υπηρεσιών της περιοχής που επιλέξατε για διακοπές, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε αμέσως οποιοδήποτε απρόοπτο.

4. Τι να προσέξω στη διατροφή μου;
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαράιτητο να καταναλώνουμε άφθονο νερό καθώς η ζέστη κι ο ήλιος μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση στον οργανισμό μας. Αν δεν είστε σίγουρη για την ποιότητα του νερού στην περιοχή που παραθερίζετε, προτιμήστε το εμφιαλωμένο νερό.
Συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή τροφές, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και οι χυμοί τους, για να επιτύχετε έμμεσα ενυδάτωση και θρέψη του οργανισμού σας.

Προσπαθήστε να κάνετε μικρά, συχνά και ελαφρά γεύματα και να ακολουθήσετε ένα διαιτολόγιο χαμηλό σε λιπαρά, ώστε να είναι εύπεπτα για τον οργανισμό σας.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία ή διευκρίνηση, απευθυνθείτε στον ιατρό σας που είναι ειδικός για να σας κατευθύνει.

Καλές διακοπές!

 

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.