Είσαι έγκυος; 6 πράγματα που είναι καλό να προγραμματίσεις μόλις μάθεις το ευχάριστο γεγονός

   Στα χέρια σου κρατάς ένα τεστ εγκυμοσύνης, περιμένοντας υπομονετικά να περάσει το "βασανιστικό" 5λεπτο για να δεις τι θα σου “πει”.
Και ναι, είναι ΘΕΤΙΚΟ "Συγχαρητήρια!" Πάρε μια βαθιά ανάσα και χαμογέλα συνωμοτικά στην νέα εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει για εσένα.   Τις επόμενες ημέρες είναι καλό να αρχίσεις να σκέφτεσαι για μερικά θέματα, όπως: 1. Να ανακοινώσεις το ευτυχές γεγονός Μη χάσεις την ευκαιρία να ανακοινώσεις το καταπληκτικό σου νέο και να καταγράψεις ανέλπιστες αντιδράσεις.
Αν δεν μοιράστηκες ακόμα το αποτέλεσμα του τεστ με τον σύντροφό σου, ετοίμασε κάτι ξεχωριστό για να του πεις ότι θα γίνει μπαμπάς.
Όταν θα έχεις πλέον συνεργό στο “παιχνίδι” της αναγγελίας της εγκυμοσύνης σου, τότε θα αρχίσει να γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική η διαδικασία.   Tip: Συμφωνήστε από πριν ποιός θα "τραβήξει" βίντεο, γιατί αυτές τις φάτσες (τη στιγμή της ανακοίνωσης) δεν τις έχετε ξαναδεί!   announce   2. Να βρεις/ενημερώσεις τον γυναικολόγο σου – Αν δεν έχεις βρει ακόμα τον γυναικολόγο που εμπιστεύεσαι και θα ήθελες να ξεκινήσετε μαζί το ταξίδι της εγκυμοσύνης σου, τότε θα πρέπει να βιαστείς. Πάρε μερικές συστάσεις και κλείσε άμεσα ραντεβού.
– Αν έχεις προνοήσει για το παραπάνω βήμα, τότε κλείσε το πρώτο ραντεβού μαζί του προκειμένου να σε εξετάσει, να καταγράψει τα πρώτα στοιχεία της εγκυμοσύνης σου και να σου δώσει τις ιατρικές του κατευθύνσεις. Επίσης, είναι χρήσιμο και εποικοδομητικό να έχεις σημειώσει τις απορίες σου και να τις λύσετε εκεί, παρέα.   3. Να “κατεβάσεις” ένα σχετικό App Αν η τεχνολογία είναι “φίλος” σου τότε θα βρεις πολλές, ευφάνταστες εφαρμογές γύρω από την ενότητα “εγκυμοσύνη“.
– Τι σου προσφέρουν; Την δυνατότητα να παρακολουθείς την πορεία της ανάπτυξης του εμβρύου, στέλνοντάς σου ενημερώσεις για το μέγεθός του, τον σχηματισμό των οργάνων του και γενικά πληροφορίες που θέλεις να γνωρίζεις. Κάνε την δική σου έρευνα και “κατέβασε” αυτή που σου ταιριάζει.    4. Η διατροφή σου Ίσως να σκέφτεσαι “πρέπει να κόψω μαχαίρι εκείνα τα λαχταριστά burgers και να στερηθώ τα γλυκά”.
Είναι προτιμότερο, όμως, να "δώσεις βάση" στα υγιεινά γεύματα και σνακς που είναι καλό να προσθέσεις στην διατροφή σου, παρά σε αυτά που θα στερηθείς. Συμβουλέψου τον ιατρό σου για το θέμα της διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και προσπάθησε να υιοθετήσεις σωστές διατροφικές συνήθειες.   nutri   5. Να σταματήσεις “κακές” συνήθειες Αυτές πρέπει να τις ξεχάσεις το επόμενο λεπτό!
Το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και καφέ, το άγχος δεν είναι σύμμαχοι μιας υγιούς εγκυμοσύνης. Αν δυσκολεύεσαι να τις διακόψεις ή να τις περιορίσεις, τότε ο πρώτος άνθρωπος που πρέπει να το μοιραστείς και να ζητήσεις βοήθεια είναι ο γυναικολόγος σου.      6. Να κάνεις ένα σύντομο πλάνο Κατέγραψε μερικές από τις ανάγκες που θα ήθελες να καλύψεις, τις εργασίες και τις εκκρεμότητες που θα επιθυμούσες να τακτοποιηθούν πριν καταφθάσει το νέο μέλος. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά αυτό το πλάνο θα σε βοηθήσει να μην αγχωθείς στην πορεία και να προγραμματίσεις πράγματα που απαιτούν χρόνο, όπως το βάψιμο ενός δωματίου. Καταγράφοντας τις ανάγκες της οικογένειάς σου από νωρίς θα καταφέρεις να έχεις σε ισορροπία και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.   anunciar-embarazo-zapatitos-sylan   Ξεκίνα να ζεις την κάθε ημέρα με ενθουσιασμό και φρόντισε πρώτα από όλα τον εαυτό σου. Να θυμάσαι ότι για να μεγαλώνει το μωρό σου καλά, πρέπει πρώτα να είσαι εσύ υγιής – σωματικά και ψυχικά!

Υ.Γ. “Βγάλε πολλές…μα πολλές φωτογραφίες, κάθε ημέρα!   Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.