Ο Λύκος και η Πεταλούδα

Kυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το πρώτο παραμύθι της Χριστίνας Αποστολίδη, σε μια μοναδική εικονογράφηση του Σεραφείμ Στρουμπή.

Μια ιστορία για τα θαυμαστά πράγματα που προσπερνάμε καθημερινά και τα οποία, αν σταματήσουμε για να τα προσέξουμε, θα κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο πλούσια!

Ήταν κάποτε ένας λύκος σαν όλους τους λύκους, που περνούσε τον χρόνο του παραμονεύοντας τα άλλα ζώα.

Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας μια πεταλούδα, άρχισε να προσέχει όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που μέχρι τότε προσπερνούσε.

Για πρώτη φορά θαύμασε το δάσος από ψηλά κι άκουσε το τραγούδι του ποταμιού. Η καινούρια ξεχωριστή του φίλη του έδειξε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει στη ζωή του από το να κυνηγά.

Image result for ο λυκος και η πεταλουδα

Το βιβλίο προσφέρεται για πολλές δράσεις με τα παιδιά, τόσο στο σπίτι όσο στο σχολείο, που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ηλικία.

Ενδεικτικά προτείνουμε γνωριμία με τα ζώα που ζουν στο δάσος, στο ποτάμι ή σε σπηλιές, φαινόμενα όπως η χειμερία νάρκη, οι σταλαγμίτες και οι σταλακτίτες, το ουράνιο τόξο και οι φάσεις του φεγγαριού, επαγγέλματα που σχετίζονται με τη φύση (π.χ. βοτανολόγος, γεωλόγος, ζωολόγος, σπηλαιολόγος), προϊστορικές τοιχογραφίες σε σπηλιές κ.λ.π.

Η Χριστίνα Αποστολίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει με την οικογένειά της στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο London School of Economics και εργάζεται στο δημιουργικό γραφείο Lazy snail στο Ηράκλειο.

Όταν απέκτησε την κόρη της Σοφία, έφτιαξε μια σελίδα στο facebook, τις CretaMums, με στόχο να έρθει σε επαφή με άλλες μαμάδες στο Ηράκλειο και να βρει παρέα για την ίδια και την κόρη της.

Σήμερα οι CretaMums μετράνε σχεδόν επτά χρόνια ζωής, εκατοντάδες συναντήσεις μαμάδων και παιδιών για παιχνίδι, καθώς και πολλές εθελοντικές δράσεις για την ενίσχυση ιδρυμάτων και κοινωνικών φορέων στην Κρήτη.

Η Χριστίνα πάντα αγαπούσε τις ιστορίες, άρχισε όμως να φτιάχνει τις δικές της για να τις διηγείται στη Σοφία. «Ο λύκος και η πεταλούδα» είναι η πρώτη δημοσιευμένη της ιστορία και μία από τις αγαπημένες της.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.