Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 13 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Vinyl is Back: Η μεγάλη γιορτή του βινυλίου

7/12, 17.00 - 21.00 // 8 & 9/12, 11.00 - 21.00 

Cine Κεραμεικός

Το Vinyl is Back ανανεωμένο, γεμάτο βινύλια, παράλληλες εκδηλώσεις και εκπλήξεις, επιστρέφει στο Cine Κεραμεικός. 

Δείτε το πρόγραμμα.

 

d2d2623f15d2846c4add369cf38cb028 XL

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

REM/κήπος 

7/12, 21.00

Θέατρο Σφενδόνη

Στο πλαίσιο και με τη στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» παρουσιάζεται η παράσταση REM/κήπος, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 21.00. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ. 215 515 8968. 

 

Τέσσερις ηθοποιοί οδηγούν τον θεατή μέσα από μια ρωγμή στον χρόνο, στον μαγικό χώρο μιας σκηνικής ταυτοχρονίας. Μολονότι θέατρο, η παράσταση είναι σαν ένα μουσικό κομμάτι όπου πρωταγωνιστούν οι ήχοι.

 

amelie rennt 1 1800x1197 e1544092726608

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 

Αφιέρωμα στο Βραβευμένο Γερμανικό Σινεμά

7/12, 20.00 // 8/12, 11.00, 17.00, 19.30 Ινστιτούτο Γκαίτε  

Για πρώτη φορά, η Γερμανική Ακαδημία Κινηματογράφου και το Goethe-Institut συνεργάζονται για να παρουσιάσουν ανά τoν κόσμο βραβευμένες γερμανικές ταινίες. Όλες οι ταινίες που επιλέχθηκαν έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για τα Γερμανικά Κινηματογραφικά 2018 και τα Βραβεία First Steps 2017. Οι ταινίες προβάλλονται σε γερμανική και εν μέρει και σε άλλες γλώσσες με ελληνικούς υπότιτλους.

    40 ISV 5 768x347      

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

40 χρόνια ISV Architects

7/12, 18.30

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό ek σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή τα 40 χρόνια δημιουργικής πορείας του αρχιτεκτονικού γραφείου ISV. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν διακεκριμένοι καθηγητές αρχιτεκτονικής και αρχιτέκτονες, σε μια απόπειρα ανάδειξης των κρίσιμων εκείνων ζητημάτων που θίγονται μέσω των προτάσεων του γραφείου για την αρχιτεκτονική στη χώρα μας. 

 

Aggelos Delivorias Photo Virgilios Tsioulli

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ     "Άγγελος Δεληβορριάς -Το διαρκές παρόν του πολιτισμού"

7/12, 19.00

Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτίριο

Το περιοδικό "Τα Ιστορικά" με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τεύχους 68 και του αφιερώματος στον Άγγελο Δεληβορριά, μας καλεί στην τιμητική εκδήλωση Άγγελος Δεληβορριάς Το διαρκές παρόν του πολιτισμού, την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Μουσείο Μπενάκη.

 

Θα μιλήσουν:
• Πέτρος Θέμελης, Ομότιμος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας 
• Χαράλαμπος Μπακιρτζής, Έφορος Αρχαιοτήτων ε.τ. 
• Νίκος Ξυδάκης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρώην υπουργός 

Θα χαιρετίσουν η Ειρήνη Γερουλάνου, Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη, και η Άννη Ραγιά από τις Εκδόσεις Μέλισσα.

Θα συντονίσει ο ιστορικός Δημήτρης Αρβανιτάκης.

 

1 VALENTE TWO TONE SCARF PHOTO 1

 

EKΔΗΛΩΣΗ

 

Art Fair 2018

7, 8, 9/12, 11.00 - 19.00

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Από το 1995, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη διοργανώνει έκθεση και πώληση για την προβολή νέων Ελλήνων δημιουργών, διακοσμητικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Στο Art Fair οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται στο Μουσείο για να πωλούν, αλλά και να εξηγούν τη διαδικασία κατασκευής των αντικειμένων που δημιούργησαν. Κατά τη διάρκεια του Art Fair θα γίνονται ξεναγήσεις, παρουσιάσεις βίντεο για την κατασκευή κοσμημάτων, παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και Open Studios. 

 

20150513183442 offside cover

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

 

"Offside"

7/12, 22.15

ARTENS

Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα προβάλουν το ιρανικό αριστούργημα του Jafar Panahi OFFSIDE, που προβλήθηκε το 2006. Παρότι γυρίστηκε με μύριες δυσκολίες, απογοητεύσεις και πόνο, λόγω του φανατικού ιρανικού καθεστώτος, το Offside λάμπει με την ελευθερία, τη δροσιά και το χιούμορ του. Αποτελεί έργο ενός λαμπρού σύγχρονου κινηματογραφιστή πριν τις κατοπινές διώξεις, τη φυλάκιση και τον εγκλεισμό στη χώρα του. Είναι μια εικόνα του Ιράν και ένας τρισχαριτωμένος ύμνος στην ισότητα των φύλων. Η σπουδαία αυτή ταινία θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Βερολίνου εκείνης της χρονιάς και σε όλον τον κόσμο.

 

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:15. Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 27 λεπτά. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Κρατήσεις θέσεων: 210 33 17 312 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

418854 

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

"Κακοποίηση και Παραμέληση των Παιδιών από τους Γονείς και άλλους που τα φροντίζουν"

7/12, 18.00

Κέντρο Αλληλεγγύης

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού μας προσκαλεί στην συζήτηση με τίτλο: "Κακοποίηση και Παραμέληση των Παιδιών από τους Γονείς και άλλους που τα φροντίζουν", με την Στέλλα Τσίτουρα (Παιδίατρο - Ιατρό Κοινωνικής Ιατρικής, Τέως Διευθύντρια Τμήματος Κοινωνικής Ιατρικής, Νοσ. Παίδων 'Π&Α Κυριακού') και τον Γιώργο Νικολαΐδη (Ψυχίατρο, Διευθυντή στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας, ΙΥΠ). 

 

Η Στέλλα Τσίτουρα θα μιλήσει για τους παράγοντες που αυξάνουν το ευάλωτο του παιδιού, τα χαρακτηριστικά της οικογένειας και του γονιού, τους κοινωνικούς παράγοντες και τους παράγοντες στην κοινότητα, την ιατρική φροντίδα, το προνοιακό σύστημα, τις κοινωνικές συγκρούσεις & πολέμους, τα επακόλουθα της κακοποίησης και την πρόληψη. Ο Γιώργος Νικολαΐδης θα μιλήσει για τις σύγχρονες δράσεις σχετικά με την Προστασία του Παιδιού στην Ελλάδα και τη Ευρώπη. 

 

5caa2ce8058fe834c72d6c7e406b3ac6 XL

 

ΈΚΘΕΣΗ

 

Εκθεσιακή Τριλογία "Η Άγραφη Βιβλιοθήκη" - Μετά τη Βαβέλ

Από Τρίτη έως Κυριακή, 12:00 - 20:00 * Σάββατο 12:00 - 22:00

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εγκαινιάστηκε το δεύτερο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας «Η Άγραφη Βιβλιοθήκη», η οποία διοργανώνεται με επιμέλεια της Άννας Καφέτση, διευθύντριας του κέντρου για τις εικαστικές τέχνες annexM, με τίτλο «Μετά τη Βαβέλ».

 

Αντικείμενο της επιθυμίας και κεντρικοί χαρακτήρες σε νέες μυθοπλασίες, τα βιβλία μέσα από τα έργα της έκθεσης γοητεύουν και συγκινούν. Διασταυρώνονται με τη θέαση και τις άλλες αισθήσεις. Μέσα από γλωσσικές και εννοιολογικές διαδικασίες διανοίγουν έναν αμφίσημο, συχνά ερμητικό χώρο ανάγνωσης. Ο θεατής-αναγνώστης διασχίζει τα σύνορα της για να περάσει πέρα από τη γνώση και το νόημα, κάποτε πέρα και από την ίδια τη γραφή σε αχαρτογράφητες αισθητικές περιοχές. Θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, γλυπτά, εγκαταστάσεις και βιντεοεγκαταστάσεις, βιβλία καλλιτεχνών και διαδικτυακά έργα, μεταξύ των οποίων και νέες παραγωγές. 

 

xristougennathensdimos1

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Jazz μουσικό πρόγραμμα live

8/12, 11:30

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Στις 8 Δεκεμβρίου τo μουσικό σύνολο Jazz Octet της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών (ΑΣΔΥΣ), η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικο Ναυτικό, παρουσιάζουν στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ ένα εορτάστικο πρόγραμμα που παντρεύει swing, latin και αφροαμερικάνικους ρυθμούς σε μια ιδιότυπη αναδρομή στην ιστορία της τζαζ. 

 

ellhniki epanastasi logotexneia istoriko mouseio

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

"Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τη Λογοτεχνία"

8/12, 12.00

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο 

 

Οι συγγραφείς Ισμήνη Καπάνταη και Ισίδωρος Ζουργός συνομιλούν με το κοινό για την Ελληνική Επανάσταση ως πηγή έμπνευσης για τη λογοτεχνία σήμερα, τα προβλήματα προσέγγισης μιας μακρινής ιστορικής περιόδου, την επίδραση του ιστορικού μυθιστορήματος στη μετάδοση της ιστορικής γνώσης, το 1821 στο σήμερα και στο αύριο κ.λπ. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Τασούλα Επτακοίλη. 

 

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της σειράς δράσεων "1821: Απηχήσεις στο σήμερα", που οργανώνει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με αφορμή τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού "Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου". 

 

 

do 953471982

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Συναυλία μουσικής δωματίου 

8/12, 20.30

Ωδείο Αθηνών

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, η Δανάη Παπαματθαίου - Μάτσκε (βιολί), ο Benedict Klöckner (βιολοντσέλο) και ο Ούβε Μάτσκε (πιάνο) θα δώσουν ένα ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στην αίθουσα "Άρης Γαρουφαλής" του Ωδείου Αθηνών. 

 

Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν δύο αριστουργήματα της φιλολογίας των δύο οργάνων: η Σονάτα της "Άνοιξης" για βιολί και πιάνο του L.v.Beethoven και η Σονάτα "Arpeggione" για βιολοντσέλο και πιάνο του F.Schubert. Στο δεύτερο μέρος ακολουθεί το επιβλητικό "Τρίο του Αρχιδούκα" για βιολί και βιολοντσέλο του L.v.Beethoven. 

 

Η συναυλία ολοκληρώνει το Σεμινάριο βιολιού & βιολοντσέλου των δύο καλλιτεχνών στο Ωδείο Αθηνών, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και του Ιδρύματος Schwarz.

 

418189

 

"Δράση για το κλίμα - έχουμε 1,5°C διορία!"

9/12, 11.00 - 14.00

Μετρό Ακρόπολη

Βγαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας και λέμε σε όλους ότι είναι δικαίωμά μας, αλλά και των παιδιών μας, να σταματήσουμε την απειλή των κλιματικών αλλαγών. Να ζούμε σε έναν καθαρό και ασφαλή πλανήτη. Πως; Είναι απλό! Βάζουμε άνετα ρούχα και πάμε να περπατήσουμε μαζί για το κλίμα από την Ακρόπολη μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Η διαδρομή θα συνοδεύεται από μουσική και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

 

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.