5 λόγοι να πηγαίνεις το παιδί σου στην παιδική χαρά!

Η παιδική χαρά είναι ο χώρος όπου τα παιδιά παίζουν και συναναστρέφονται με άλλα παιδιά από τη βρεφική τους ακόμη ηλικία μέχρι και τα πρώτα τους σχολικά έτη.

Ειδικότερα για τις μεγαλουπόλεις, όπου οι δυνατότητες σωματικής δραστηριότητας είναι σαφώς περιορισμένες!

Το παιδί μέσα από το παιχνίδι στην παιδική χαρά αποκομίζει πολλαπλά οφέλη.

1. Μπορεί να εξασκεί και να εξελίξει τις κινητικές του δεξιότητες και να έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα του.

2. Μαθαίνει να αντιλαμβάνεται καλύτερα τη θέση του στον χώρο και τονώνεται η αυτοπεποίθησή του, μαθαίνοντας νέες δεξιότητες.

3. Η παιδική χαρά είναι ο χώρος όπου δημιουργούνται και οι πρώτες φιλίες, το παιδί αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι το επίκεντρο του κόσμου, ότι θα πρέπει να μάθει να σέβεται τα υπόλοιπα παιδιά γύρω του. Ενισχύεται η κοινωνικοποίησή του, κάνει γνωριμίες, μοιράζεται, περιμένει τη σειρά του.

4. Αντιμετωπίζει τους φόβους του. Ναι, μπορεί να σκαρφαλώσει σε αυτό το παιχνίδι και να κατέβει μόνο του από την ψηλή τσουλήθρα. Τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο νόμιζε.

5. Παιχνίδι. Ακριβώς όπως το οξυγόνο για ένα παιδί. Μην του το στερείς. Συνοδέψτε λοιπόν το παιδί σας όσο το δυνατόν συχνότερα και ενισχύστε τη δραστηριότητα αυτή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει για υγιή ανάπτυξη και καλή διαπαιδαγώγηση.

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner