8 συμβουλές για τον θείο και την θεία!

Ευτυχία είναι να γίνετε θείος ή θεία. Όμως ο τίτλος θείος, θεία έρχεται με χαρούμενες στιγμές αλλά και με ευθύνες. Πρέπει να είστε φίλοι με τα ανίψια σας αλλά παράλληλα δεν πρέπει να τα κακομαθαίνετε.

Το σημαντικότερο από όλα είναι πως πρέπει να ακολουθείτε κάποιους κανόνες για να μην ξεπερνάτε τα όρια αλλά και να γίνετε οι αγαπημένοι θείοι των παιδιών.

Να είστε εκεί στις σημαντικές στιγμές τους.

Δεν είναι δύσκολο να παρευρεθείτε στα γενέθλιά, σε μια γυμναστική επίδειξη ή απλά να τους δώσετε συγχαρητήρια για το πρώτο δόντι που έχασαν.

Μην έχετε αγαπημένο παιδί.

Άσχετα αν συμπαθείτε κάποιο παιδί περισσότερο από τα άλλα, δεν πρέπει να του  δίνετε υπερβολική προσοχή. Δείξτε σε όλα τα ανίψια σας την αγάπη σας χωρίς να ξεχωρίζετε κάποιο.

Συμπεριφερθείτε τους με αγάπη χωρίς να τους κακομαθαίνετε.

Το να τους πάρετε ένα παγωτό, ένα δωράκι από ένα ταξίδι σας είναι εντάξει αλλά να ξοδεύετε πολλά λεφτά κάθε φορά που βλέπετε τα ανίψια σας δεν είναι σωστό. Άλλωστε το μόνο που μπορείτε να τους δώσετε είναι η αγάπη σας.

Γίνετε οι ακροατές τους.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να μιλήσουν σε κάποιον άλλο εκτός από τους γονείς τους. Χρειάζονται κάποιον που να εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν θα τους κατακρίνει για αυτό που σκέφτονται και φυσικά δεν θα μεταφέρει κάποιο από τα μυστικά τους στους γονείς τους. Εκτός και αν πρόκειται να κάνουν κάτι επικίνδυνο οπότε θα πρέπει να το πείτε στους γονείς τους.

 Ακολουθήστε  τους κανόνες των γονιών τους.

Μην κάνετε πράγματα τα οποία δεν εγκρίνουν οι γονείς τους. Τα παιδιά θα προσπαθήσουν να σας αλλάξουν γνώμη με τα χαριτωμένα τους πρόσωπα και τις αγκαλιές τους αλλά δεν θα πρέπει να λυγίσετε.

Βοηθήστε τους γονείς τους.

Αν οι γονείς τους είναι πολύ απασχολημένοι και κουρασμένοι βοηθήστε τους και  περάστε ποιοτικό χρόνο με τα ανίψια τους, διασκεδάστε τους έτσι ώστε να τους ξεκουράσετε. Ζητήστε να τους βοηθήσετε ακόμη και αν οι  γονείς τους ντρέπονται να σας το ζητήσουν. 

 

 

 

 

Θέστε το καλό παράδειγμα.

Αποτελέστε το πρότυπο  για αυτά τα παιδιά και αν δεν θέλετε να μάθουν τα ανίψια σας για κάτι που έχετε κάνει απλά δεν θα έπρεπε να το κάνει.

Μην προσπαθείτε υπερβολικά.

Όσο τα ανίψια σας μεγαλώνουν πιθανόν η σχέση σας να μην είναι πια η ίδια. Το να τους κάνετε συνεχώς like στο Facebook  και να σχολιάζετε τις φωτογραφίες τους δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να έχετε καλή επικοινωνία. Απλά φροντίστε να είστε οι καλοί θείοι που ήσασταν πάντα χωρίς υπερβολές.

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner