Αιγαίο: Δραματική διάσωση 14 ναυτικών από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (vid)

Αιγαίο: Δραματική διάσωση 14 Αιγαίο: Δραματική διάσωση 14

Πλάνα που κόβουν την ανάσα από τη διάσωση 14 μελών πληρώματος φορτηγού πλοίου από Super Puma, που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ!

Για την διάσωση των ναυτικών του ακυβέρνητου πλοίου στο Αιγαίο συμμετείχαν πλοία του Λιμενικού, του Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στη γιγαντιαία επιχείρηση.

Οι στιγμές είναι δραματικές λόγω των δυσμενών συνθηκών στην περιοχή και αποτυπώνονται στο βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Η επιχείρηση στήθηκε το πλοίο «New Leo», με σημαία Λιβερίας, παρουσίασε μετατόπιση φορτίου 30 μοιρών. Ο κυβερνήτης του ζήτησε την άμεση συνδρομή των ελληνικών αρχών ώστε να εγκαταλείψουν το πλοίο και οι 14 επιβαίνοντες.

Ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβαν με ασφάλεια τους δεκατέσσερις αλλοδαπούς και τους μετέφεραν στη Σκύρο.

Μόλις δύο εξ αυτών, κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτούν καθώς έφεραν τραύματα, που δεν κρίνονται ωστόσο σοβαρά.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.