Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατέγραψε το Meteo - Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο... έπεσε 13 βαθμούς

Κατακόρυφη πτώση της Κατακόρυφη πτώση της

Καιρός: Η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα σήμερα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, έφθασε στους 13 βαθμούς Κελσίου. Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη και στη Λήμνο.

Αντίθετα, σε αρκετές περιοχές της δυτικής χώρας, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, καταγράφηκε μικρή άνοδος της μέγιστης θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές στα ανατολικά και στο Αιγαίο, με τους άνεμους στα πελάγη να φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές αναμένονται την Πέμπτη στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στη Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 9, στη Θεσσαλία από 2 έως 11, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 14 (στα Δωδεκάνησα έως 16 με 17) και στην Κρήτη από 12 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στον Πατραϊκό Κόλπο έως 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6, ενώ το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.