Τι είναι η «μικρο-σελήνη» που θα δούμε σήμερα το βράδυ

Τι είναι η «μικρο-σελήνη» Τι είναι η «μικρο-σελήνη»

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 07:33 ώρα Ελλάδας, θα υπάρξει η μικρότερη πανσέληνος του 2019, κάτι που οφείλεται στο ότι περίπου 15 ώρες νωρίτερα το φεγγάρι θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της τροχιάς του από τη Γη (στο απόγειο του).

Η Σελήνη θα φαίνεται μικρότερη στον ουρανό από ότι σε προηγούμενες πανσελήνους, π.χ. περίπου 12% μικρότερη από τη μεγάλη πανσέληνο του φετινού Φεβρουαρίου. Η μικρότερη πανσέληνος ενός έτους ονομάζεται και μικρο-σελήνη.

Φέτος στις 14 Σεπτεμβρίου η Σελήνη θα βρίσκεται περίπου 49.000 χιλιόμετρα μακρύτερα από τη Γη από ό,τι η κοντινότερη φετινή Νέα Σελήνη στις 30 Αυγούστου.

Το 2020 η πιο μακρινή και πιο μικρή πανσέληνος θα πέσει στις 31 Οτκωβρίου.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.