Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών σε Αττική και νησιά του Αιγαίου σήμερα 13/9 (χάρτης)

Υψηλός ο κίνδυνος Υψηλός ο κίνδυνος

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν σήμερα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά τμήματα της χώρας, με την έντασή τους να φθάνει τα οκτώ μποφόρ και τοπικά τα εννέα μποφόρ στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στη θάλασσα των Κυθήρων και στο Καρπάθιο Πέλαγος.

Οι θυελλώδεις άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας και εξάπλωσης πυρκαγιάς στα νησιά του Αιγαίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι περιοχές που παρουσιάζουν πολύ υψηλή έως ακραία επικινδυνότητα είναι η Αττική, η Κεντρική και Νότια Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, η Νότια Κρήτη, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και τοπικά περιοχές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι θυελλώδεις βοριάδες ενδεχομένως επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και σημαντικό ύψος κύματος.

Ακολουθεί ο χάρτης σύνθετου δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς DISARM για την Παρασκευή 13/09/2019:

 558855

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.