Η Τουρκία προσπαθεί να «γκριζάρει» το Αιγαίο - Τουρκικό αεροσκάφος πέταξε στη νησίδα Παναγιά

Η Τουρκία προσπαθεί να Η Τουρκία προσπαθεί να

Ακόμη ένα περιστατικό προκλητικής παραβίασης του FIR Αθηνών είχαμε σήμερα το πρωί, όταν τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-38, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, στις 11:52 π.μ. εκτέλεσε πτήση πάνω από τη νησίδα Παναγιά του συμπλέγματος των Οινουσών στα 11.000 πόδια.

Όπως σημειώνει το ΓΕΕΘΑ, ένα λεπτό αργότερα το τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος εξήλθε του FIR Αθηνών, ανατολικά της Χίου. Υπενθυμίζεται ότι και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ζεύγος τουρκικών F-16 είχε πετάξει πάλι πάνω από τη συγκεκριμένη νησίδα στα 24.000 πόδια.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία παρουσιάζεται έντονα ενοχλημένη με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου για κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών στην Μεσόγειο Θάλασσα φαίνεται πως είναι η Τουρκία, όπως προδίδει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak που στον τίτλο του κάνει λόγο για «εισβολή» από την Κρήτη.

Σύμφωνα πάντα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, το παραπάνω σχέδιο «καταδικάζει» την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, ενώ μάλιστα παρουσιάζει χάρτες στους οποίους σημειώνει ότι η τουρκική θαλάσσια ζώνη θα έπρεπε να είναι υπερτριπλάσια και να φτάνει έως την αιγυπτιακή ΑΟΖ, χωρίζοντας πλήρως την Ελλάδα από την Κύπρο.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Άγκυρα θα πρέπει σε έλθει σύντομα σε συνεννόηση με την Λιβύη ώστε να ανατρέψει τα φερόμενα ελληνικά σχέδια.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.