Μόνο αν θέλω, από τις Εκδόσεις Μίνωας!

Μόνο αν θέλω, ένα βιβλίο για όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες από τις Εκδόσεις Μίνωας για τα δικαιώματα των παιδιών.

Στη σειρά Σύγχρονο Παραμύθι, που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 3 ετών, η  Γιώτα Αλεξάνδρου μας παρουσιάζει το βιβλίο Μόνο αν θέλω σε εικονογράφηση Σάντρα Ελευθερίου.

Ένα πρωτότυπο βιβλίο για το δικαίωμα των παιδιών στο σώμα τους, για το δικαίωμα να λένε «όχι» σε φιλιά, αγκαλιές και αγγίγματα που δεν επιθυμούν ακόμα και αν αυτά προέρχονται από οικεία και προσφιλή πρόσωπα.

Η Έλλη είναι ευτυχισμένη!

Η κυρία Ρένα, η δασκάλα της, την επιβράβευσε για την καλή της συμπεριφορά με μια μεγάλη αγκαλιά.

Και η αγκαλιά της κυρίας Ρένας είναι σαν την αγκαλιά της μαμάς. Είναι μια αγκαλιά δροσερή, γλυκεία, βελούδινη.

Η αγκαλιά του μπαμπά από την άλλη πλευρά είναι σαν μεγάλη τραμπάλα!

Υπάρχουν βέβαια αγκαλιές και φιλιά τις οποίες η Έλλη δεν μπορεί να ανεχτεί με τίποτα. Όπως η αγκαλιά της θείας Μαίρης για παράδειγμα η οποία είναι τρομακτική. Ή τα φιλιά της θείας Βέρας που είναι γεμάτα σάλια…

Η Έλλη μερικές φορές εύχεται να ήταν σκαντζόχοιρος. Ίσως αν είχε αγκάθια να προστατευόταν από τα ανεπιθύμητα φιλιά κι αγγίγματα.

Ντύθηκε μάλιστα τις απόκριες με την αντίστοιχη στολή χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Η Έλλη η οποία είναι ένα δυναμικό κι εφευρετικό παιδί, βρίσκει τη λύση στο πρόβλημά της όταν επισκέπτεται το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ένα μακρύ φόρεμα της μαμάς, μερικές καλοπλεγμένες πλεξούδες και μια ολόχρυση ταμπέλα με το μήνυμα: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ φέρνουν τα πάνω κάτω στην οικογένεια αλλά και την ηρεμία στην Έλλη.

Η ιστορία της Έλλης είναι γραμμένη με χιούμορ και φαντασία. Ενώ είναι εξαιρετικά εφευρετική η λύση η οποία δίνεται στο τέλος. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΌΝΟ ΑΝ ΘΕΛΩ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Πολλές φορές οι γονείς προκειμένου να μη θεωρηθούν τα παιδιά μας αγενή, τα υποχρεώνουμε να ανεχτούν εκδηλώσεις τρυφερότητας από οικεία πρόσωπα οι οποίες δεν τους είναι ευχάριστες.

Με αυτό τον τρόπο όμως δεν διδάσκουμε στα παιδιά τον αυτοσεβασμό αλλά και τα προσωπικά όρια τα οποία πρέπει να μάθουν να θέτουν.

Ένα βιβλίο που θα ανακουφίσει εκατοντάδες παιδιά. Που θα δώσει λύση σε ένα μαρτύριο συχνά καθημερινό.

Ένα  βιβλίο για την οικογένεια όλη. Για τις συμπεριφορές, για τα δικαιώματα πάνω στο σώμα μας και τα θέλω ή δεν θέλω!

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.