Το κουτί της νύχτας!

Οι Εκδόσεις Διόπτρα μας παρουσιάζουν το ιδανικό βιβλίο για την καληνύχτα μας, Το κουτί της νύχτας καθώς απαλύνει τους φόβους των παιδιών γύρω από το σκοτάδι!

Το Κουτί της Νύχτας των Louise Greig και Ashling Lindsay μέσα από μια υπέροχη εικονογράφηση και με ένα κείμενο μέσα στο λυρισμό δίνει μια άλλη διάσταση στην έννοια της νύχτας, καλώντας τα παιδιά σε μια νυχτερινή περιπλάνηση στην υπέροχη φύση! 

Μερικές φορές, τα παιδιά δεν μπορούν να κοιμηθούν ή ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Άλλες συνήθεις φοβίες είναι η σκοταδοφοβία, ο φόβος για τέρατα, καρχαρίες, αράχνες ή τρομακτικούς σκύλους.

Όποιος κι αν είναι ο φόβος των παιδιών κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο εργαλείο για απολαυστικές συζητήσεις και ποικίλες, δημιουργικές δραστηριότητες όπως οι παρακάτω:

Ο φόβος γύρω από τη νύχτα και το σκοτάδι είναι από τα πιο συχνά φαινόμενα στην παιδική ηλικία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες ο φόβος είναι πιο έντονος στα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, ενώ σταδιακά μειώνεται μέχρι την ηλικία των 9 ετών.

Ως γονείς στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα παιδιά να διαχειριστούν το φόβο τους μπορούμε:

Να τους κάνουμε μια αγκαλιά για να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά, διαβεβαιώνοντάς τα ότι κατανοούμε το συναίσθημά τους.
Να τα ενθαρρύνουμε να μας μιλήσουν για το φόβο τους
Να τα δώσουμε χρόνο για να εξοικειωθούν με το φοβικό αντικείμενο.
Ένα κατάλληλο βιβλίο αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του γονέα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ήρωας του βιβλίου ο μικρός Μαξ, ο οποίος ακολουθεί κι αυτός όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του μια σταθερή ρουτίνα πριν τον ύπνο.

Όμως, ο Μαξ κρατάει στα χέρια του ένα μαγικό αντικείμενο. Ένα αντικείμενο που το χρησιμοποιεί μόνο όταν ο ίδιος είναι έτοιμος.

Ο Μαξ λοιπόν κρατάει το κλειδί που ανοίγει το «κουτί της νύχτας». Η έννοια της νύχτας απομυθοποιείται, αποκτά οντότητα και ξεχύνεται σε όλη την πλάση. Και μαζί της απλοποιείται κάθε φόβος των μικρών μας…

Ησυχία απλώνεται παντού κάνοντας και τους πιο μικρούτσικους ήχους να ακούγονται δυνατά. Τα ζώα της νύχτας με τη σειρά τους ετοιμάζονται για παιχνίδι ενώ άλλα έχουν πάει για ύπνο στη φωλιά τους.

…Κι όταν η νύχτα αποκοιμηθεί…

Η δυνατότητα των παιδιών να μπορούν να έχουν τον έλεγχο των γεγονότων που τους τρομάζουν τους ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τα βοηθάει να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια!

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 10 γλώσσες, και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία, ενώ το 2018 ήταν υποψήφιο για το Kate Greenaway Medal, ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία βρετανικού παιδικού βιβλίου.

Ξενόγλωσσος Τίτλος:The night box

Μεταφραστής: Ευτυχία Παναγιώτου

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.