Family Weekend 26 - 28/1: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 26 - 28/1: 10 ξεχωριστές Family Weekend 26 - 28/1: 10 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη

Carnival

Αρλεκίνοι, ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ δίνουν ραντεβού την Κυριακή 28 Ιανουαρίου για το άνοιγμα των εκδηλώσεων του 24ου Καρναβαλιού του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. 

Εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών, φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, μπαλονοκατασκευές, αλευρομουτζουρώματα, χορευτικά δρώμενα, καντάδες, ποδηλατοβόλτες μασκαράδων στις γειτονιές της πόλης και παρελάσεις αρμάτων και πληρωμάτων περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη με ελεύθερη είσοδο.

 

Κυριακή 28/1


• Πλατεία Κουμπάκη - ώρα: 11:00
Παιδική εκδήλωση - Κλόουν, ταχυδακτυλουργός, ζογκλέρ, μπαλονοκατασκευές, φουσκωτά και πολλά διαδραστικά παιχνίδια και δώρα για τα παιδιά. Εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου.


• Κεντρική Πλατεία Ρέντη - ώρα: 11:00
Παιδική εκδήλωση - Κλόουν, αρλεκίνοι, φουσκωτά, ανιματέρ, ταχυδακτυλουργός, ζογκλέρ, πολλά παιχνίδια και δώρα για τα παιδιά.
Εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Κυριακή 28/1, 11.00
Που; Πλατεία Κουμπάκη, Κεντρική Πλατεία Ρέντη

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ανακαλύπτω τη Φυσική στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

347784

Φυσική, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Μηχανική είναι οι τομείς που εμπλέκονται για να δημιουργηθεί οποιοδήποτε τεχνολογικό κατασκεύασμα. Το εργαστήριο φέρνει τα παιδιά σε επαφή ταυτόχρονα και με τους τρεις τομείς, εξετάζοντας τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τον ηλεκτρομαγνητισμό, τη μηχανική και τη μετάδοση κίνησης, με τρόπο βιωματικό, ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να κατανοήσουν σε βάθος τις θεωρητικές γνώσεις και να τις συνδέσουν άμεσα με κατασκευές και μηχανισμούς της καθημερινότητά τους.

Απευθύνεται σε παιδιά από 12 έως 15 ετών
Έως 20 συμμετοχές.

 

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Παρασκευή 26/1, 18.30

Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παιχνίδια ισορροπίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

347786

Αυτό το μήνα κατασκευάζουμε ξύλινες κινητές κατασκευές και πειραματιζόμαστε με την αιώρηση και την ταλάντωση γλυπτικών μορφών. Με έμπνευση από το γλύπτη Alexander Calder, τα κινούμενα γλυπτά του Susumu Shingu που κοσμούν το ΚΠΙΣΝ και σύνθετες τεχνικές όπως origami, mobile, κολάζ και assemblage, οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας πληθώρα υλικών, χρωμάτων και υφών, θα δημιουργήσουν ευφάνταστα, κινούμενα γλυπτά που μεταμορφώνονται.

Εργαστήρια για παιδιά 7+, νέους και οικογένειες, με ή χωρίς αναπηρία
Έως 75 συμμετοχές, εργαστήρια σε συνεχόμενη ροή

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 27/1, 11.30-14.30
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

 

347990

Με στόχο το βιβλίο να γίνει μέρος της καθημερινότητας των παιδιών η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης.

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης είναι μία σειρά εκπαιδευτικών και δημιουργικών δράσεων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών και πραγματοποιείται μία φορά κάθε μήνα στους χώρους της βιβλιοθήκης με μέγιστο αριθμό συμμετοχών τα 15 άτομα. Σε κάθε συνάντηση και με αφορμή ένα διαφορετικό βιβλίο η συντονίστρια της ομάδας και βιβλιοθηκονόμος, κα. Κωνσταντίνα Κεσσέ, προτρέπει τους μικρούς αναγνώστες να συζητήσουν γι’ αυτό, να μιλήσουν για τα σημεία που τους έκαναν εντύπωση, να αναφέρουν τα στοιχεία που τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον, μετατρέποντας έτσι την ανάγνωση σε μία δημιουργική συνήθεια την οποία σταδιακά εντάσσουν τα ίδια τα παιδιά στην καθημερινότητά τους.

Η συνάντηση ολοκληρώνεται με παιχνίδι για τους μικρούς φίλους, ενώ παράλληλα μετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, κατασκευές και θεατρικό παιχνίδι, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη των πρωτοβουλιών, ενισχύουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες κι ενδυναμώνουν την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθηση.

Τιμές; Είσοδος Ελεύθερη με απαραίτητη προεγγραφή
Πότε; Σάββατο 27/1, 11:00 - 13:00
Που; Βιβλιοθήκη Νίκαιας

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο σούπερ μάγος του καρναβαλιού» στο Εργοτάξιον

348837

Το κοινό μαζί με τον Super ήρωα, μάγο Funtastico είναι οι πρωταγωνιστές της αποκριάτικης / μαγικής παράστασης «O Super - Μάγος του καρναβαλιού» όπου τα παιδιά, αφού ντυθούν με μαγικά ρούχα και κρατήσουν μαγικά ραβδιά, συμμετέχουν άμεσα στα μαγικά του μάγου και αφού συγκεντρώσουν όλα τα μαγικά στοιχεία καταφέρνουν να εμφανίσουν ζωάκια φτιαγμένα από μπαλόνι, καραμέλες, παιχνίδια καθώς και ό,τι μπορεί να φανταστεί το μυαλό ενός παιδιού. Ένα θέαμα που καλλιεργεί τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα των παιδιών μέσα από μαγικά νούμερα, παιχνίδια και άφθονο γέλιο. Μία κωμική και διαδραστική παράσταση με πολλά ομαδικά παιχνίδια, πραγματικά μαγικά κόλπα, χορό, γέλιο και τραγούδι.

Κείμενο: Costa Funtastico (Παντελιάς Κωνσταντίνος)
Σκηνοθεσία: Ξενοφών Ξενάκης
Επιμέλεια Μαγικών: Costas Funtastico
Μουσική Επιμέλεια: Μαρίνα Παντελιά
Είδος παράστασης: Διαδραστική μαγική παράσταση / Show

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές; 7€
Πότε; Σάββατο 27/1, 18:00
Πού; Εργοτάξιον

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Αη Βασίλης στην χώρα του Ποτέ Ποτέ» στο Θέατρο Αλκμήνη

349243

Μια διαφορετική προσέγγιση στο γνωστό παραμύθι. Μια ιστορία για όλους εμάς τους υπαρκτούς Πίτερ Παν που μεγαλώνουμε κι εξελισσόμαστε αφήνοντας όμως την πόρτα που οδηγεί στη χώρα του Ποτέ Ποτέ ανοιχτή, έτσι ώστε να μπορούμε να πηγαινοερχόμαστε.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους από την σχολή χορού Fuego Art Dance.

Συντελεστές:
Σενάριο, σκηνοθεσία, χορογραφία - Μαρία Τράκα
Συμμετέχουν οι μαθητές της σχολής χορού Fuego art dance
Τραγούδι – Κρίνθη Ζήρα & Κλεομένης Ευαγγελόπουλος
Στίχοι - Μαρία Τράκα
Κουστούμια - Αλέκα Λαβράνου
Αφίσα – Γιώργος Κουλούρης

 

Τιμές; 8€ (Προπώληση: viva.gr)

Πότε; Σάββατο 27/1, 18.00
Που; Θέατρο Αλκμήνη

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κυριακή πρωί στο Μέγαρο Μουσικής: Γνωρίστε την Ορχήστρα!

348745

Με δύο διάσημα έργα που παρουσιάζουν στα παιδιά τα όργανα και το μαγικό κόσμο της Ορχήστρας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καλωσορίζει φέτος μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σε μία ξεχωριστή συναυλία με τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Με τη βοήθεια της Ορχήστρας και του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν τους τονικούς χρωματισμούς και τις δυνατότητες όλων των ομάδων οργάνων μιας συμφωνικής ορχήστρας, αλλά και μαθαίνουν πως δεν μπορείς να γίνεις ήρωας, αν δεν διακινδυνεύσεις.

Benjamin Britten: Οδηγός των νέων στην ορχήστρα
Σεργκέι Προκόφιεφ: Ο Πέτρος και ο λύκος

Τηλέμαχος Κρεβάικας: Αφηγητής
Σοφία Τοπούζη: Επιμέλεια–κείμενα–μετάφραση–εισαγωγή

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Βλαδίμηρος Συμεωνίδης: Μουσική διεύθυνση

 

Τιμές; Φοιτητές, παιδιά, νέοι, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών: 8€ | Γενική είσοδος: 14€

Πότε; Kυριακή 28/1, 11.30
Πού; Mέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου στο ΚΠΣΙΝ

71d8eb67d30e4cf5408149cd14cc5ccf XL

Στον ποδηλατόδρομο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκπαιδευτές ποδηλάτου καλούν ενήλικες και παιδιά 10 χρονών και πάνω, να παρακολουθήσουν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης. 

Θα δωθούν οδηγίες για το πώς πρέπει να κινούμαστε στο δρόμο και σε τι πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή. Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους ποδήλατα ή να νοικιάσουν από το ΚΠΙΣΝ (πληροφορίες ενοικίασης στο Κέντρο Επισκεπτών και εδώ). Πριν από κάθε βόλτα εξειδικευμένοι τεχνικοί ποδηλάτου ελέγχουν τα ποδήλατα για τυχόν μικροδιορθώσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παιδιά είναι ότι θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Κυριακή 28/1, 10.00-14.00
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μικροί σεφ εν δράσει: Όλες οι γεύσεις σε μια Κυριακή στην Τεχνόπολη

53ec1595f12b4489a002a4157be3d414 XL

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ετοιμάζει, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, βιωματική εκπαίδευση, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής και μια θεατρική παράσταση για παιδιά.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Κυριακή 28/1 
Πού; Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

«Έχουν κέρατα»: Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

348789

Κέρατα μεγάλα και μικρά, μυτερά και στριφογυριστά κάνουν τα ζώα να φαίνονται ξεχωριστά! Όπλα είναι ισχυρά και τους εχθρούς διώχνουν μακριά!Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ζώα που έχουν κέρατα, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Το Εργαστήριο αυτό βασίζεται στο "Μεγάλο βιβλίο με τα ζώα". Όποια οικογένεια συμμετέχει στο Εργαστήριο δικαιούται εκπτωτικό κουπόνι για την αγορά του βιβλίου από το Πωλητήριο του Κέντρου ΓΑΙΑ.


Διάρκεια: 1 ώρα

Ηλικίες: από 4 – 8 ετών

Τιμές; 6€ για τους ενήλικες, 4€ για τα παιδιά

Πότε; Κυριακή 28/1, 11.00 & 12.30
Πού; Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.