Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 1 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δωρίζουμε βιβλία για καλό σκοπό

Το Wincance διοργανώνει την κοινωνική δράση: "ΔιαβάΖΩ συλλέγουμε βιβλία για τα αντικαρκινικά νοσοκομεία" την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 από τις 9:00 έως τις 21:00 στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο το όραμα του Δημήτρη Σιάχου, με γνώμονα την εξωστρέφεια των ασθενών και το ότι ο καρκίνος πρέπει να πάψει να είναι στίγμα. 

Στην εκδήλωση αυτή χαρίζουμε τα βιβλία μας στις δανειστικές βιβλιοθήκες των αντικαρκινικών νοσοκομείων της χώρας. Η νοσηλεία σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο είναι μια δύσκολη δοκιμασία, η ανάγνωση όμως ενός βιβλίου, μπορεί να την αλλάξει, μπορεί να σε ταξιδέψει. Και όταν το βιβλίο αυτό είναι δώρο, μεταφέρει στις σελίδες του ευχές, ώστε να πάρει δύναμη ο ασθενής, αλλά και οι οικείοι του, να αντιμετωπίσουν κυρίως το φόβο του καρκίνου. Δωρίζουμε καινούργια βιβλία ή βιβλία σε καλή κατάσταση: Λογοτεχνίας (Μυθιστόρημα-ποίηση-Θέατρο), Ιστορικά, Θρησκευτικά, Βιογραφίες, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Παιδικά και Κόμικς

 

ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση "180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: ο θεσμός - οι άνθρωποι"

341214

Ευκαιρία αυτό το Σαββατοκύριακο να επισκεφθείτε την έκθεση με θέμα "180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: ο θεσμός-οι άνθρωποι", που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αφορμή τη συμπλήρωση 180 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου. 

Σπάνια βιβλία, πρωτότυπα εκθέματα από τα πανεπιστημιακά μουσεία και το Ιστορικό Αρχείο, φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, φοιτητικές ταυτότητες, έργα τέχνης και λογοτεχνικά κείμενα, αναδεικνύουν την πολύπλευρη παρουσία του Πανεπιστημίου Αθηνών στην πνευματική, την κοινωνική και την πολιτική ζωή της χώρας. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Πανεπιστήμιο Αθηνών: 180 χρόνια από την ίδρυσή του" με στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία και τη συμβολή του ΕΚΠΑ στην πνευματική και εκπαιδευτική πορεία της νεότερης Ελλάδας

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση, στο Περιστύλιο της Βουλής των Ελλήνων, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:30, ενώ θα μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση μέσα στο Σαββατοκύριακο, από τις 10.00 έως τις 14.00.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τον Χρήστο Χολίδη

800full xristos xolidis

 

Ο Δρόμος 89,8 και το Village shopping & more στο Ρέντη, διοργανώνουν μια χριστουγεννιάτικη συναυλία, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 19.00. Ο Δρόμος 89,8 θα εκπέμπει ζωντανά ήδη από τις 19.00 με τον Πέτρο Πολυχρονίδη και στις 20.00, ο Χρήστος Χολίδης θα βρεθεί live on stage.

 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

"7 γυναίκες πρωταγωνιστές της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής": Ομαδική έκθεση ζωγραφικής

340514

Η gallery Art Πρίσμα πιστεύοντας στην δυναμική παρουσία των γυναικών στη σύγχρονη ελληνική τέχνη, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση "7 female artists in communication", από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

7 γυναίκες εικαστικοί συνομιλούν μέσα από διαφορετικούς δρόμους, έχοντας η καθεμιά τη δική της εικαστική ταυτότητα, με διαδρομές ονειρικές, παγανιστικές, φαντασιακές. Οι τονικότητες ποικίλουν όπως και το συναίσθημα. Πλούσια περιβάλλοντα που σε ταξιδεύουν σε πιο εσωτερικές προσωπικές διαδρομές, υπερβαίνοντας τα προφανή. Με έργα μικρών αλλά και μεγάλων διαστάσεων, προτάσσοντας βέβαια ότι η τέχνη δεν βρίσκεται στο μέγεθος αλλά στο τελικό εικαστικό αποτέλεσμα.

Συμμετέχουν: Ηώ Αγγελή, Δάφνη Αγγελίδου, Κάτια Βαρβάκη, Ειρήνη Κανά, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Έλενα Παπαδημητρίου, Δέσποινα Τσακνή. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 20.00, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου από τις 10:30 έως τις 15:00, στην Αίθουσα Τέχνης Art Πρίσμα.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Συγκέντρωση τροφίμων για άστεγους και πρόσφυγες με την Ομάδα Προσφοράς και Αλληλεγγύης "ΠΑΡΕΑ"

iPiccy collage

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ομάδα Προσφοράς "ΠΑΡΕΑ", που θα τους μιλήσει για τις δράσεις της, τις εμπειρίες και την ανακούφιση που προσφέρει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ταυτόχρονα θα τη στηρίξουν και πρακτικά, προσφέροντας τρόφιμα, για να γίνουν οι φετινές γιορτές καλύτερες για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη. 

Θα μιλήσουν μέλη της "ΠΑΡΕΑΣ", άνθρωποι του εκδοτικού χώρου και θα σχολιάσουν για την Ομάδα Προσφοράς και το θέμα η κ. Μαρία Μαστραντώνη, μέλος της "ΠΑΡΕΑΣ" και ο Δημήτρης Νομικός, συγγραφέας.

 

ΣΙΝΕΜΑ

Εορταστική προβολή ταινιών μικρού μήκους στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος

61694ee95ff61c67d876472c4acd0595 XL

Το ΔΕ Variète διοργανώνει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 17:00, εορταστική προβολή δυο ταινιών μικρού μήκους στον κινηματογράφο "Μικρόκοσμος". Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφική μεταφορά του μονόπρακτου θεατρικού του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, “O Μανώλης”, σε σκηνοθεσία του Μάκη Παπαδημητράτου. Επιπλέον, θα προβληθεί και “O Κλεπταποδόχος”. Δεν θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη, αλλά ένα μικρό σουαρέ στο φουαγιέ του σινεμά.

 

ΈΚΘΕΣΗ

Τα ανθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων

41a8bd9ed63cd1d0dac7292e341c85a9 XL

O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Σαρωνικού «Πολύτροπον» και το Μουσείο «Γιάννη Γαΐτη-Γαβριέλας Σίμωση» παρουσιάζει στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, την έκθεση «Για μικρά και μεγάλα παιδιά, Γιάννης Γαΐτης» με έργα του σπουδαίου έλληνα ζωγράφου, χαράκτη και γλύπτη Γιάννη Γαΐτη (1923-1984).

Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα σημαντικό μέρος της τελευταίας δεκαετίας της ζωής και του έργου του Γιάννη Γαΐτη, ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που έβγαλε η Ελλάδα διεθνώς στον 20 αιώνα, καθώς και το πέρασμα από τη δεκαετία του ‘70 στη δεκαετία του ‘80. Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 20.00 και την Κυριακή από τις 10.00 έως τις 14.00.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Simon Bolivar Trumpet Ensemble Concert & El Sistema Greece στο ΚΠΙΣΝ

Simon Bolivar Trumper Ensemble

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας, η ορχήστρα Simon Bolivar Trumpet Ensemble, έρχεται την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 13.00, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για μία χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Οι 8 τρομπετίστες, μαζί με τους νεαρούς μουσικούς του El Sistema Greece, θα ερμηνεύσουν κομμάτια των Mozart, Verdi, Morricone και πολλών άλλων συνθετών. Από το 1975, έτος ίδρυσης του El Sistema από το χαρισματικό Dr. José Antonio Abreu, η εκπαιδευτική προσέγγισή του έχει δοκιμαστεί σε χώρες και περιοχές που αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, πάντα με στόχο να τις γεφυρώσει παρέχοντας ευκαιρίες κοινωνικής ενσωμάτωσης, δημιουργικής έκφρασης και χαράς.

 

ΑΘΛΗΣΗ

"Santa Run" στα Βριλήσσια

santa run vrilissia

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων διοργανώνει "Αγώνα Δρόμου Υγείας - Santa Run Βριλήσσια", 5χλμ και 1χλμ την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Αναλήψεως. Στην εκδήλωση συμμετέχουν o Σύλλογος "Όραμα Ελπίδας", ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Βριλησσίων "Η Αλληλεγγύη", τα σχολεία του Δήμου, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί σύλλογοι, ενήλικες και παιδιά από τα Βριλήσσια, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και καθαριστικά είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βριλησσίων.

Η απόσταση της μεγάλης διαδρομής (5.000 μέτρα) έχει ως εξής: Εκκίνηση Πλ. Αναλήψεως - Εθν. Αντιστάσεως - 28ης Οκτωβρίου - Πλαταιών -Υμηττού - Κονίτσης - Κύπρου - Εθν. Αντιστάσεως και Τερματισμός Πλατεία Αναλήψεως, η απόσταση της μικρής διαδρομής (1.000 μέτρα) έχει ως εξής: Εκκίνηση Πλ. Αναλήψεως - Εθν. Αντιστάσεως - 28ης Οκτωβρίου - Φλωρίνης - Κύπρου - Εθν. Αντιστάσεως και Τερματισμός Πλατεία Αναλήψεως.

 Δηλώσεις συμμετοχής: έως την Παρασκευή 15/12 στο Γραφείο του ΠΑΟΔΗΒ, Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων, Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου) - Τηλέφωνα: 2108101510, 2108101511 | Στο σημείο αφετηρίας μέχρι και μισή ώρα πριν την ώρα έναρξης.

  

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Duo FrArte "Συνομιλίες γένους θηλυκού" στο Παλατάκι

341194

Το Duo FrArte παρουσιάζει τις "Συνομιλίες Γένους Θηλυκού" 4, με θέμα το ερωτικό στοιχείο ως δημιουργός δύναμη, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαϊδαρίου "Παλατάκι".

 

Πρόγραμμα

Α’ Μέρος
- Vera Ivanova: "Black Echo" for solo piano, (2016) α’ πανελλήνια εκτέλεση
- Αλίκη Κόλια: "Τέσσερα σκίτσα για βιολί και πιάνο" (2000)
- Galina Ustwolskaya: "Duet" for violin and piano (1964) α’ πανελλήνια εκτέλεση

 

Β’ Μέρος 

 

- Kaija Saariaho: "Nocturne" for violin solo (1994) α’ πανελλήνια εκτέλεση
- Ρενέ Νικολάου: "Into the Dream" για βιολί και πιάνο (2017) α’ εκτέλεση *
- Ασπασία Νασοπούλου: " The Lot of Love ΙΙ" σε ποίηση W.B.Yeats
για βιολί, φωνή και πιάνο (2017) α΄εκτέλεση *

*Τα έργα είναι αφιερωμένα στο Duo FrArte.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 220 δωρεάν εκδηλώσεις από το Δήμο Αθηναίων

70c4e29295992008a0389cbda75c38bd XL

Μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικά, εκθέσεις, εργαστήρια, δρώμενα και δράσεις για παιδιά, δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και πολλά άλλα ακόμα, που ήδη έχουν ξεκινήσει - στα πλαίσια του φετινού προγράμματος - φέρουν την υπογραφή 3 διακεκριμένων καλλιτεχνών: του σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη και της σκηνοθέτιδος Φρόσως Λύτρα. Μια Αθήνα, διαφορετική, σε ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό, καλεί τους Αθηναίους να την ανακαλύψουν.

Μπείτε εδώ και δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.