Weekend Agenda 17 - 19/11: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 17 - 19/11: oι 5 Weekend Agenda 17 - 19/11: oι 5
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

Το Φιντανάκι του Παντελή Χορν στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Η πρώτη νέα παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής για τη φετινή θεατρική περίοδο είναι «Το Φιντανάκι» του Παντελή Χορν, ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά έργα, το οποίο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά. Ο Παντελής Χορν, αξιοποιώντας την κληρονομιά της ηθογραφίας, συνθέτει ένα «σύγχρονο λαϊκό παραμύθι» ικανό να συγκινήσει μέσα από τον συμβολισμό του τον σύγχρονο θεατή.

Στην Αθήνα, στα στενά όρια μιας πλακιώτικης αυλής, η Τούλα, το νεαρό «Φιντανάκι», γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο του Γιάγκου, ενός άνεργου νεαρού. Ποια θα είναι όμως η τύχη της Τούλας όταν ο αγαπημένος της την προδώσει για χάρη της Εύας η οποία διαθέτεικαι τις κατάλληλες γνωριμίες για να του εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον; Πόση δύναμη μπορεί να αντιτάξει η αγάπη μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο και πόσο μπορεί να αντισταθεί ο έρωτας όταν οι κοινωνικοί μηχανισμοί τον καθιστούν εμπορεύσιμο είδος;

Πού: Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
Πότε: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
Τιμές: Κανονικό: 10 ευρώ, Ανέργων : 6 ευρώ

 

ΘΕΑΤΡΟ

Η Ελένη του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

2d3d4a4c8c0f498035078bbc922b7522 XL

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει την παράσταση «Η Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017. 2001…2009…2017: Η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, στη σκηνική ενσάρκωσή της από τον Βασίλη Παπαβασιλείου, ξαναγεννιέται κάθε οχτώ χρόνια και φέτος επιστρέφει, όπως πάντα, σαν φόρος κατάφασης στη δύναμη της ποίησης, του θεάτρου και της ζωής.
Στους μονολόγους του Ρίτσου το πάθος δεν εκτίθεται ως άμεσο βίωμα, αλλά ως αναδρομή. Όχημα αυτής της αναδρομής είναι η γλώσσα. Κάτι περισσότερο: η γλώσσα και το παιχνίδι της είναι η μόνη ταυτότητα των ηρώων του. Η κατά συνθήκη ονομασίες Αίας , Ορέστης, Ελένη κτλ. δε σηματοδοτούν ατομικές οντότητες αλλά κόμπους του Μύθου, ή μ’ άλλα λόγια της ακατάλυτης δύναμης του Απρόσωπου που εξυφαίνει, που πλέκει τη μικρή ζωή του καθενός μας. Τι άλλο έκανε η αρχαία τραγωδία;

Πού: Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Πότε: Σάββατο & Κυριακή στις 19:00

Tιμές: 15€/ 10€ (μειωμένο) / 8€ (άνεργοι), 8€/άτομο για γκρουπ και ομαδικό εισιτήριο (12 άτομα και πάνω)

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα στην Cesaria Evora στο Gazi Live

WEEKEND agenda 2017 noemvrios 17 18 19 2

Η παράσταση - αφιέρωμα στην ζωή και τα τραγούδια της "ξυπόλητης ντίβας", Cesaria Evora, από το Πράσινο Ακρωτήριο, έρχεται στην Αθήνα και στo Gazi Live.


Η παράσταση αφιέρωμα στην ξυπόλητη ντίβα Σεζάρια Εβόρα, περιλαμβάνει μουσική, τραγούδια και βιντεοπροβολές, παρουσιάζοντας την υπέροχη αλλά και τόσο συγκινητική ζωή της. Με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ που είχε τίτλο «Ξυπόλητη Ντίβα», η διάσημη ορχήστρα που έχει το όνομα της, η Cesaria Evora Orchestra, έρχεται από το Πράσινο Ακρωτήριο και φέρνει στις "αποσκευές της" τα τραγούδια, το συναίσθημα, το Sodade. Στο αφιέρωμα συμμετέχει η μεγάλη ντίβα των Φάντο (Fado) της Πορτογαλίας, Dulce Pontes, η οποία είχε συμπράξει πολλές φορές με την Cesaria, στο παρελθόν.

Που: Gazi Live, Ιερά Οδός 7-13

Τιμές: Δ Ζώνη Όρθιων: 30€, Φοιτητικό: 25€, Γ΄Ζώνη Καθήμενων: 35€, Β' Ζώνη Καθήμενων: 40€, Α' Ζώνη Καθήμενων: 50€
Πότε: Σάββατο στις 21.00 & Κυριακή στις 20.00

 

ΈΚΘΕΣΗ

Fortress of Solitude: έκθεση για τον καλλιτέχνη Mike Kelley στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ekthesi mouseio kikladikis texnhs 2

Με το βλέμμα στραμμένο στο παιχνίδι της μνήμης και της λησμονιάς, η έκθεση «Mike Kelley: Fortress of Solitude» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, συγκεντρώνει μία ποικιλία εμβληματικών έργων από όλη την καριέρα του καλλιτέχνη, επιδιώκοντας τον στοχασμό πάνω στην αλλόκοτη κατάσταση ψυχολογικής αστεγίας στο σύγχρονο κόσμο.

Είτε χρησιμοποιεί λούτρινα ζωάκια ως συναισθηματικά ομοιώματα χαμένων από καιρό αναμνήσεων, είτε επικαλείται την ψυχική ανεστιότητα του Superman, με τη μορφή μιας αναδομητικής εξερεύνησης του Kelley στη συρρικνωμένη και απροσπέλαστη Κάντορ, τη γενέθλια πόλη του υπερήρωα που ο ίδιος κρατούσε φυλαγμένη στο Κάστρο της Μοναξιάς του, μας θυμίζει πως όσο κι αν προσπαθήσουμε, δεν μπορούμε να γυρίσουμε σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση εδώ.

Που: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Πότε: Παρασκευή & Σάββατο 10:00 - 17:00 / Κυριακή 11:00 - 17:00

 

ΤΑΙΝΙΑ

Ηappy End

283a73d264309d4b033decbb9e31c7dd XL

Η ηρεμία της μεγαλοαστικής οικογένειας των Λοράν που ζει στο Καλέ και έχει στην ιδιοκτησία της κατασκευαστική εταιρεία, διαλύεται ύστερα από ένα εργατικό ατύχημα. Το συμβάν αυτό θα γίνει η αφορμή για να ξεσκεπαστούν μυστικά και ψέμματα της οικογένειας, στα οποία τα μέλη της έμεναν παγερά αδιάφοροι όλα αυτά τα χρόνια...

«Happy end» τιτλοφόρησε την τελευταία του ταινία ο κορυφαίος αυστριακός δημιουργός Μίκαελ Χάνεκε και με άλλη μια κυνική (και ύπουλα χιουμοριστική) ματιά πάνω στην απατηλή λάμψη της γαλλικής μπουρζουαζίας επιχειρεί να δώσει τον ορισμό της απόλυτης αναλγησίας και μισανθρωπισμού που απλώνεται σε όλη τη Δύση.

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.