Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 1 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Διαβάζουμε την Οδύσσεια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

diabazoume thn odysseia ethniko arxaiologiko mouseio athinwn 2017

Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση της Οδύσσειας, με συνοδεία αρχαίας λύρας και τη δυνατότητα να γίνετε για λίγο ραψωδός. Αυτή την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 θα παρουσιαστούν οι ραψωδίες τ και υ από τον μουσικοσυνθέτη Δρ Νίκο Ξανθούλη, αλλά και όσους από τους επισκέπτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της προσωδίας. Η μετάφραση που χρησιμοποιείται είναι του Ζήσιμου Σίδερη. Η διάρκεια των αναγνώσεων είναι δύο ώρες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΕΚΘΕΣΗ

Διορατικές διαδρομές: ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Dépôt Αrt gallery

 

free weekend 2017 20 21 22 oktwvrios

Η Dépôt Art gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι) παρουσιάζει την ατομική έκθεση του ζωγράφου Γιάννη Αντωνόπουλου, με κείμενο της Βιβής Βασιλοπούλου. Τα έργα του ζωγράφου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο θεματικά, αλλά και λόγω του σχήματος των τελάρων, που είναι πάντα τριγωνικό και προκαλεί τον θεατή να αναγνώσει ένα ζωγραφικό έργο σε γλυπτική κατασκευή. Είναι όλα λάδι σε καμβά επικολλημένα σε κυρτή ξύλινη επιφάνεια. Επισκεφθείτε την αυτή την Παρασκευή από τις 12:00 έως τις 20:30, αλλά και το Σαββατο από τις 12:00 έως τις 16:00. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

ΕΚΘΕΣΗ

Landscapes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery

free weekend 2017 20 21 22 oktwvrios 2

Από τις 20 Οκτωβρίου 2017 στο χώρο της γκαλερί, Blank Wall Gallery, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πάνω από 95 φωτογραφίες τοπίου τραβηγμένες σε διάφορα μέρη του κόσμου και να θαυμάσουν τη φύση σε διάφορες φάσεις της. Το ανθρώπινο στοιχείο, όταν υπάρχει στις φωτογραφίες δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα, αφού αυτό που τελικά κυριαρχεί είναι το δέος για το μεγαλείο της φύσης και την ποικιλία που υπάρχει σε αυτήν. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Σοφία Σαρρή στο ΚΠΙΣΝ

free weekend 2017 20 21 22 oktwvrios 3

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 21.00, η ερμηνεύτρια και συνθέτρια με επιρροές από ολόκληρο το μουσικό σύμπαν, Σοφία Σαρρή, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ. Η μουσική της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί avant rock με μια μικρή δόση σκανδιναβικού black metal, urban ambient, dark-hop, ένα σύμπαν χωρίς συμβιβασμούς, που συνδυάζει την κρητική λύρα με το αναλογικό synth και το δαιμονισμένο χτύπημα του διπέταλου.

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

"Ο Εθνικός Κωστής Παλαμάς - Το υπέρτατο λουλούδι του λόγου"

free weekend 2017 20 21 22 oktwvrios 4

Ο ντοκιμαντερίστας Σταμάτης Τσαρουχάς, που διδάσκει την τέχνη του ντοκιμαντέρ στην Ανοιχτή Τέχνη, μας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ του "Ο Εθνικός Κωστής Παλαμάς - Το υπέρτατο λουλούδι του λόγου", το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα 19.30, στο Κέντρο Ανοιχτή Τέχνη. Την σκηνοθεσία και το σενάριο έχει αναλάβει ο Σταμάτης Τσαρουχάς, στον ρόλο του Ερευνητή ο Ρένος Χαραλαμπίδης και στην αφήγηση ο Χρήστος Λιακόπουλος. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 210.3227188 ή στείλτε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στη ζωή και το έργο του ποιητή Κωστή Παλαμά, αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας, που με το ποιητικό του έργο επηρέασε τις πολιτικές εξελίξεις στην εποχή του κι όχι μόνο, καθώς ο λόγος του φαντάζει εξαιρετικά επίκαιρος σήμερα. Ο φακός ακολουθώντας τα βήματα ενός σκηνοθέτη-ερευνητή που προσπαθεί να ολοκληρώσει μια ταινία γι’αυτήν τη σπουδαία μορφή των Ελληνικών Γραμμάτων, φωτίζει τις άγνωστες πτυχές του ποιητή και την πολιτική του στάση απέναντι στα ιστορικά και εθνικά ζητήματα της Ελλάδας, αποκαλύπτοντας συγχρόνως την κοινωνικοπολιτική ιστορία της χώρας μας, από το 1865 ως το 1943, χρονιά που έφυγε απ’τη ζωή ο Κωστής Παλαμάς. 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Περπατάμε στις γειτονιές της Νίκαιας

 

free weekend 2017 20 21 22 oktwvrios 5

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "Προσφυγικές γειτονιές του Πειραιά-Από την ανάδυση στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης" οργανώνουν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ιστορικό περίπατο στη Νίκαια. Με σημείο εκκίνησης το Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στις 10.30, η περιήγησή ξεκινά στις γειτονιές της Νίκαιας. Θα περπατήσετε πλάι στις κατοικίες των προσφύγων και στα μέρη που ταυτίστηκαν με την αντίσταση και τη διαρκή πάλη ενάντια στους κατακτητές, κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και θα συζητήσετε για την ιστορία της πόλης και τις ιστορίες των κατοίκων της. Ο περίπατος θα έχει ολοκληρωθεί πέριπου στις 13.00.

 

ΣΙΝΕΜΑ

Παρουσίαση φιλοζωικής ταινίας

free weekend 2017 20 21 22 oktwvrios 6

Η επίσημη προβολή της πρώτης φιλοζωικής, μη εμπορικής ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο "Re-Action" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12:30 στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ. Η ταινία "Re-Action" αποτελεί μία συλλογική και αφιλοκερδή εργασία δεκάδων καταξιωμένων συντελεστών, της οποίας το σενάριο υπογράφουν οι Αρτέμης Σαμοθράκης και Αλέξανδρος Κατσάρης και τη σκηνοθεσία ο Αρτέμης Σαμοθράκης. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Τάνια Τρύπη και ο Ντίνος Καρύδης. Η ταινία τελεί υπό την Αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων, της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ΠΦΠΟ, του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας "Χατζηπατέρειο" & των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά τη προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει cocktail.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 

2ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών

free weekend 2017 20 21 22 oktwvrios 7

 

Στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου, στο Be Finnovative στο Μοσχάτο, διοργανώνεται ο 2ος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank #fintech 2 crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών στις τεχνολογίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (fintech). Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια 3 ημέρες (Παρασκευή 17.00 - 01.00, Σάββατο 09.00 - 01.00, Κυριακή 09.00 - 21.00) και στα ζητούμενα θα περιλαμβάνονται πραγματικές ανάγκες και πεδία ενδιαφέροντος επιχειρηματικών μονάδων της Εθνικής Τράπεζας, χωρίς όμως να υπάρχει αυστηρός περιορισμός ως προς τις ιδέες που μπορούν να συμμετέχουν. Μερικοί από τους στόχους είναι: η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, να έρθουν κοντά ομάδες ή νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), στη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου, για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων γύρω από το Fintech, μέχρι το στάδιο της πιλοτικής/ δοκιμαστικής εφαρμογής ή ενός Ελάχιστου Βιώσιμου Προϊόντος (MVP), η ενδυνάμωση ενδιαφέροντος της τοπικής κοινότητας γύρω από το Fintech, σε θεματικές ενότητες όπως είναι τα Blockchain, Artificial Intelligence, Chat Bots, E-wallet, Social Banking και Mobile Banking. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

 

ΕΚΘΕΣΗ

"Εικόνες μιας ζωής" του Αλέξανδρου Ίσαρη

free weekend 2017 20 21 22 oktwvrios 11

Η γκαλερί "7" παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Ίσάρη, με τίτλο "Εικόνες μιας ζωής", την Παρασκευή 11:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00 και το Σάββατο 11:00 με 15:00. Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί "7", εκτίθενται ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν σε διάστημα πενήντα οκτώ χρόνων. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν έξι ενότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα των έργων του φωτογράφου. Στην 1η ενότητα εκτίθενται καφενεία της Αθήνας που δεν υπάρχουν πια, στη 2η στιγμιότυπα από το Άγιο Όρος, στην 3η φωτογραφικά πορτραίτα, στην 4η ανδρικά και γυναικεία γυμνά, στην 5η εργαστήρια καλλιτεχνών και στην 6η φωτογραφίες από τα ταξίδια του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έως τώρα έχουν κυκλοφορήσει δύο φωτογραφικά λευκώματα του καλλιτέχνη, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας.

 

ΑΘΛΗΣΗ

Άσκηση για όλους στο ΚΠΙΣΝ

free weekend 2017 20 21 22 oktwvrios 9

Έμπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής θα βρίσκονται την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου από τις 18:30 έως τις 21:30, στους χώρους των υπαίθριων οργάνων, θα δίνουν συμβουλές για καλές πρακτικές και θα αξιολογούν τη φυσική κατάσταση των ασκούμενων. Οι προπονητές ακόμη, θα μπορούν να σχεδιάσουν εξατομικευμένα προγράμματα αερόβιας άσκησης, μυϊκής ενδυνάμωσης, ασκησιολόγια ευλυγισίας και αποθεραπείας για όσους από τους συμμετέχοντες θέλουν. 

 

ΑΘΛΗΣΗ

Yoga στο ΚΠΙΣΝ   free weekend 2017 20 21 22 oktwvrios 10   Με τη yoga συνδέουμε την κινητικότητα του σώματος με την πνευματική διεργασία ακολουθώντας ήπιες πρακτικές που περιλαμβάνουν αναπνοές, asanas και χαλάρωση, με σκοπό την ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης, της ηρεμίας και της θετικής σκέψης. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της yoga, θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα yoga, καθώς και μία κουβερτούλα για να καλύψουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης. Την Παρασκευή, λοιπόν, για yoga στο ΚΠΙΣΝ από τις 8:00 έως τις 19:30.  

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.