Family Weekend: 10 + 1 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend: 10 + 1 ξεχωριστές Family Weekend: 10 + 1 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

Το Σαββατοκύριακο 20 - 22/10 επιλέγουμε θέατρο, διαδραστική έκθεση, διασκεδαστικά εργαστήρια και άλλα!

  Ice Age - Στην εποχή των παγετώνων: έκθεση στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού   family weekend 2017 20 21 22 oktwvriou

Οι επισκέπτες της νέας διαδραστικής έκθεσης, «Ιce Age - Στην εποχή των παγετώνων» θα ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο των μοναδικών πλασμάτων που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 12.000 χρόνια, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το τι περιλαμβάνει η διαδραστική έκθεση, εδώ.

Τιμές; Γενική είσοδος: 7€, Σχολικό εισιτήριο: 6€, Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 25€, Συνδυαστικό εισιτήριο (έκθεση & προβολή στη ΘΟΛΟ): Συνδυαστικό εισιτήριο: 10€, Σχολικό συνδυαστικό εισιτήριο: 9€, Οικογενειακό συνδυαστικό εισιτήριο 4 ατόμων: 35€
Πότε; Παρασκευή 09:00 - 20:00, Σάββατο 11:00 - 16:00, Κυριακή 10:00 - 18:00
Πού; «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

 

TERATA the musical! του Γιώργου Θεοφάνους στο Σύγχρονο Θέατρο

family weekend 2017 20 21 22 oktwvriou 23

Η πρώτη 4D θεατρική εμπειρία παιδικού μιούζικαλ στην Ελλάδα, "TERATA the musical!", παρουσιάζεται, από τον Γιώργο Θεοφάνους, στο Σύγχρονο Θέατρο. Τα ΤΕΡΑΤΑ ζουν σε 4 διαστάσεις; Ναι. Υποκύπτουν στην μαγική μπαγκέτα του Φωκά Ευαγγελινού τραγουδούν, χορεύουν, ζωντανεύουν ήρωες ενδιαφέροντες και διασκεδαστικούς. Η μεγάλη τερατοπαρέα, μεταμορφώνεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών, συγκινεί, ψυχαγωγεί σε μια μουσικοθεατρική παράσταση υψηλής αισθητικής. Οι σκηνές δράσης διαδέχονται η μια την άλλη, η συγκίνηση εναλλάσσεται με το χιούμορ και τα ΤΕΡΑΤΑ απογειώνουν τη θεατρική μαγεία σε ένα εύληπτο παραμύθι για τη σωτηρία του Πλανήτη μας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τιμές; Παιδικό: 13€, Ενηλίκων: 15€, Οικογενειακό 4άρων ατόμων: 45€ *Ειδικές τιμές για γκρούπ.
Πότε; Σάββατο 14.30, Κυριακή 11.30 & 14.30
Πού; Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα

 

Οδέττη και Βλασία στο θέατρο «του Σπιτιού του Ηθοποιού»

family weekend 2017 20 21 22 oktwvriou 3

Η παράσταση “Οδέττη και Βλασία”, μία ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράσταση για παιδιά, παρουσιάζεται αφιλοκερδώς υπό την καλλιτεχνική αιγίδα του "Ιδρύματος του Σπιτιού του Ηθοποιού". Αδελφές. Μάγισσες. Άλλης εποχής. Αλλόκοτες. Ξεμυαλισμένες. Σκονισμένες. Παντός καιρού. Περιμένουν τρένα, ξεχνούν βαλίτσες, μπερδεύουν συνταγές, διαφωνούν χορεύοντας, ξορκίζουν τραγουδώντας, ξεσηκώνουν και ξεσηκώνονται. Ένα συνονθύλευμα χορού, μιμικής, θεάτρου, ακροβατικών και musical, μια μουσική παράσταση που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Κυριακή στις 12.00
Πού; θέατρο «του Σπιτιού του Ηθοποιού», Παναθηναίων 5 και Αλκαμένους 175, Κ. Πατήσια

 

Ξενάγηση στο Μετς

mets ksenagisi 2017 oktwvrios actionplus 22

Μια γειτονιά κρυμμένη πίσω από τον λόφο του Αρδηττού, τόσο κοντά στο κέντρο αλλά και μακριά του - όσον αφορά την αισθητική, την αρχιτεκτονική, την ατμόσφαιρα - περιμένει να την ανακαλύψετε. Ξεκινώντας από την Αγία Φωτεινή του Ιλισσού περνάτε από το Ναό της Αγροτέρας Αρτέμιδας. Από εκεί, αφήνετε πίσω την πολύβουη πόλη, για να ταξιδέψετε σε μια Αθήνα που όλοι θα θέλαμε να ζούμε. Ένας ζωντανός πίνακας μιας γειτονιάς με ήχους, εικόνες και μυρωδιές μιας άλλης εποχής. Δείτε το σαν μια οικογενειακή βόλτα μαζί  με τα παιδιά σας. Για κρατήσεις επικοινωνήστε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 210-3230102.

Τιμές; 10€ /άτομο - συνοδοί ΑΜΕΑ που χρήζουν συνοδείας και παιδιά έως 12 ετών (με τη συνοδεία ενηλίκου) δωρεάν
Πότε; Κυριακή από τις 11:30 έως τις 13:30
Πού; Σημείο συνάντησης την Αγία Φωτεινή Ιλισσού

 

31ος Γύρος της Αθήνας

 family weekend 2017 20 21 22 oktwvriou 5

Ο 31ος Γύρος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου με εκκίνηση από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Γύρος της Αθήνας αποτελεί τον μεγαλύτερο λαϊκό μαζικό αγώνα δρόμου που γίνεται από το 1982 στην Αθήνα και οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Δίνει τη δυνατότητα σε όλους να τρέξουν ακολουθώντας μια διαδρομή ανάμεσα στα ωραιότερα κτίρια και μνημεία της Αθήνας, χωρίς χρόνους και χρονόμετρα για τη χαρά της συμμετοχής, αλλά και την ευεξία που δίνει η άθληση. 

Για τους Όρους Εγγραφής στον 31ο Γύρο της Αθήνας διαβάστε εδώ.
Για την Ατομική Αίτηση Συμμετοχής Ενηλίκων πατήστε εδώ.
Για την Ατομική Αίτηση Συμμετοχής Παιδιών πατήστε εδώ.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Κυριακή στις 09:50
Πού; Καλλιμάρμαρο

 

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη στο ΚΠΙΣΝ

family weekend 2017 20 21 22 oktwvriou 6

Πρόκειται για ένα εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά 7+, νέους και οικογένειες με ή χωρίς αναπηρία. Το φθινόπωρο είναι η εποχή που πέφτουν τα φύλλα από τα φυλλοβόλα δέντρα, παίρνοντας διαφορετικούς χρωματισμούς. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να σχηματίσουν τα δικά τους τρισδιάστατα δέντρα με πραγματικά φύλλα, εφαρμόζοντας την τεχνική του κολάζ και της γλυπτικής σύνθεσης. Βασικό υλικό για τη δημιουργία των έργων τους θα είναι η χρωματική παλέτα φύλλων, κομμάτια κορμών και ξυλάκια από τη θάλασσα. Έως 75 συμμετοχές είναι δυνατόν να πάρουν μέρος στα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται σε συνεχόμενη ροή. 

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Σάββατο, από τις 11.30 έως τις 14.30
Πού; ΚΠΙΣΝ

 

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο στο ΚΠΙΣΝ

family weekend 2017 20 21 22 oktwvriou 7

Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια συνεργασίας και ανάπτυξης της φαντασίας, τα μικρά παιδιά θα γνωρίσουν βασικές κινήσεις του σώματος, θα μάθουν να ισορροπούν και να κοινωνικοποιούνται. Ανακαλύπτοντας το σώμα και τα συναισθήματά τους, θα ανακαλύψουν σταδιακά και τον κόσμο γύρω τους. Απευθύνεται σε παιδιά 3-5 ετών. Γίνονται δεκτές έως 20 συμμετοχές ανά 60'.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη
Πότε; Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 10.00
Που; Κεντρική πλατεία Μαραθώνα

 

Πικ νικ με τον Paul Klee και την παρέα του στο ΚΠΙΣΝ

 

family weekend 2017 20 21 22 oktwvriou 8

Ένα χρωματιστό πικ νικ οργανώνεται στο Ξέφωτο του Πάρκου. Αντί για φρούτα και λαχανικά γεμίζετε το καλάθι σας με χρωματιστά χαρτιά, μαρκαδόρους, ψαλίδια, χαρτοταινίες και πολλά άλλα υλικά. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει όταν όλοι θα καθίσουν στο γκαζόν, το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο του Paul Klee, του Henri Matisse, και του Piet Modrian. Η ομάδα Playroom θα δέχεται 15 άτομα (παιδιά και γονείς) ανά 30' και θα σας περιμένει στο σημείο του Πευκώνα, στο Ξέφωτο, φορώντας μωβ ποδιές. Απευθύνεται σε παιδιά 4+ ετών και τους γονείς τους. 

Τιμές; δωρεάν είσοδος
Πότε; Κυριακή, 12.00-14.30
Που; ΚΠΙΣΝ

 

Open day στο Μουσείο Παιχνιδιών

family weekend 2017 20 21 22 oktwvriou 9

Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο "πυργόσπιτο" της λεωφόρου Ποσειδώνος 14, για να γιορτάσουν μαζί το άνοιγμα του Μουσείου Παιχνιδιών. Το Μουσείο αυτό φιλοδοξεί να γίνει ένας αγαπημένος προορισμός παιδιών και ενηλίκων. Αφιερωμένο στην παιδική ηλικία, έχει ως στόχο τη μελέτη, την προβολή και την παρουσίαση όλων των εκφράσεων και πτυχών του θέματος "Παιδί και Παιχνίδι", ενώ παράλληλα αφηγείται με τρόπο ευρηματικό την καθημερινή ζωή των παιδιών από τον 17ο αιώνα έως τις μέρες μας. Η συλλογή του αποτελείται από περίπου 20.000 παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας, προερχόμενα από τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού, καθώς και από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Στην έκθεση παρουσιάζονται 3.000 από αυτά.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Κυριακή, στις 10:00
Που; Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη, Λεωφ. Ποσειδώνος 14 και Τρίτωνος 1

 

Ιστορίες Άνω Κάτω της Μαρίας Σαββίδου στο θέατρο Τζένη Καρέζη

family weekend 2017 20 21 22 oktwvriou 10

Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», εννέα ηθοποιοί και μουσικοί συναντιούνται και παίζουν με τις έξυπνες, ευαίσθητες και ανατρεπτικές ιστορίες του σπουδαίου Γάλλου παιδαγωγού και συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, Μπερνάρ Φριό. Μια παράσταση για οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις πάνω σε θέματα μικρά και μεγάλα που δυσκολεύουν, δυναμώνουν, αλλά και διασκεδάζουν.

Τιμές; 10€
Πότε; Κυριακή, 11:00 & 15:00
Που; Παιδική σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, Αθήνα

 

 

Στο Δάσος των Γκριμμ της Ντίνας Σταματοπούλου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

family weekend 2017 20 21 22 oktwvriou 111

Με τη φωνή του αφηγητή να εναλλάσσεται ανάμεσα στους ηθοποιούς, μεταφερόμαστε στην καρδιά του μυθικού δάσους των παραμυθιών. Τρία γενναία παιδιά με μυστικές ιδιότητες, αψηφώντας τους θρύλους για το Τέρας, αποφασίζουν να αναζητήσουν τον Εξαφανισμένο. Η παράσταση συνδυάζει παραδοσιακά με σύγχρονα στοιχεία αφήγησης, τη θεατρική μάσκα με τη ζωντανή μουσική (ακορντεόν, βιολί, κρουστά, κοντραμπάσο και κιθάρες) και το πολυφωνικό τραγούδι, τις γιγάντιες κούκλες και το παιχνίδι με σκιές, σε μια πρωτόγνωρη και διασκεδαστική περιπέτεια αυτογνωσίας.

Τιμές; 10€ : γενική είσοδος, 7€ : άνεργοι – ΑΜΕΑ – φοιτητές, Ειδικές τιμές για σχολεία, συλλόγους και γκρουπ
Πότε; Κυριακή, 11:30 & 15:00
Που; Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.