Weekend Agenda 14 - 16/12: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 14 - 16/12: oι 5 Weekend Agenda 14 - 16/12: oι 5
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 16  Δεκεμβρίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

 

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; του Edward Albee

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, (Μικρή Σκηνή), Συγγρού 107

Η Μαρία Πανουργιά σκηνοθετεί το θρυλικό αμερικανικό έργο χωρίς ψευδαισθήσεις, τοποθετώντας το σε ένα «ταριχευμένο» αστικό σαλόνι και αφήνοντας το ραδιόφωνο ανοιχτό. Κι ενώ ο φόνος ενός παιδιού έρχεται στην επιφάνεια, η Μαρία Πανουργιά, με έναν εξαιρετικό θίασο, που αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννη Παπαδόπουλο, Στέλλα Βογιατζάκη, και υπό τους ήχους του Blaine L. Reininger, μας καλεί να δούμε το Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;, το έργο με το οποίο ο Άλμπι τάραξε το κοινό των 60s, σαν ένα «παράθυρο-ζωντανό μουσείο αλλοτινών συμπεριφορών, ένα παράθυρο-φόρο τιμής στο ανθρώπινο είδος που διέσχισε τους αιώνες, αναζητώντας απελπισμένα την αγάπη».

Tιμές: Κανονικό: 7, 15€, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12€, Παρέα 10+ άτομα: 11€, Κάτοικος Γειτονιάς: 7€, Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€ / Συνοδός ΑμεΑ: 8€

 

8c6b2d3d53247ee3a634b70de650ea5f XL

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Οι Pink Martini στο Christmas Theater

 

Σάββατο 15/12 στις 21.00, Κυριακή 16/12 στις 17:00 & στις 21.00

 

Christmas Theater, Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου

 

 

Οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού Pink Martini και ταυτόχρονα ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge- jazz σκηνής παγκοσμίως, με κοινό που τους ακολουθεί πιστά, θα είναι και πάλι κοντά μας και μάλιστα για πρώτη φορά την περίοδο των Χριστουγέννων. Με την τραγουδίστριά τους Τσάινα Φορμπς, θα μας ταξιδέψουν μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών τους στη Γαλλία του Μεσοπολέμου, τη ρομαντική Ιταλία, τη φλογερή Ισπανία, τις Αυστριακές Άλπεις και από εκεί στη μυστηριώδη Αραβία, την Αβάνα του 30, τη μυστικιστική Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ν. Υόρκη.

 

08004efae373dee9fbb01e7ee72ecbd3 XL

 

ΌΠΕΡΑ

 

Η Μανόν του Ζυλ Μασνέ

 

14/12, 19.30 & 16/12, 18.30

 

Εθνική Λυρική Σκηνή/ ΚΠΙΣΝ

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του αβά Πρεβό, η όπερα εξιστορεί τον άτυχο έρωτα του ιππότη Ντε Γκριέ για τη Μανόν. Την ατμόσφαιρα κάθε κατάστασης ο Μασνέ την αποδίδει μέσα από μουσική ζωηρή, γεμάτη πάθος και κυρίως αισθησιασμό, μουσική ενός ύφους το οποίο εξέφρασε με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη γαλλική μπελ επόκ, την αισθητική και τις αξίες της. 

 

 

Η υπόθεση της Μανόν αφορά τη σύντομη ζωή της επαρχιωτοπούλας Μανόν Λεσκώ, η οποία πόθησε τα πλούτη και τη μεγάλη ζωή στο Παρίσι. Αφού τα έζησε για σύντομο χρονικό διάστημα, κατηγορήθηκε για πορνεία, απελάθηκε και κατέληξε να πεθάνει από εξάντληση στον δρόμο προς το λιμάνι της Χάβρης. Τη Μανόν ερωτεύτηκε παράφορα ο ιππότης Ντε Γκριέ, ο οποίος κατέστρεψε τη ζωή του ακολουθώντας την αγαπημένη του.

Τιμές: 15 ευρώ, 20 ευρώ, 35 ευρώ, 40 ευρώ, 50 ευρώ, 55 ευρώ, 60 ευρώ, 90 ευρώ /Φοιτητικό, παιδικό: 15 ευρώ, Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

 

 

 

cae73e44f7fa86e9d1626646c707d0bf XL

 

ΈΚΘΕΣΗ

 

Πινακοθήκη Γκίκα: Η Αθήνα της μπελ επόκ μέσα από 85 φωτογραφίες

Παρασκευή & Σάββατο 10.00-18.00

Πινακοθήκη Γκίκα

Σπάνια οπτικά τεκμήρια της αθηναϊκής μπελ επόκ, που διέσωσε ο φωτογραφικός φακός του βρετανού Alexander Lamont Henderson, ενός από τους επίσημους φωτογράφους της βασίλισσας Βικτωρίας, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα το 1904, παρουσιάζονται στην Πινακοθήκη Γκίκα, στην έκθεση που διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη.

Τιμές: 5€

 

 

ΣΙΝΕΜΑ

 

Ρόμα

 

 

Είναι σχεδόν αδύνατο να μείνεις ασυγκίνητος μπροστά στην σπαρακτική εξομολόγηση του Αλφόνσο Κουαρόν που κέρδισε το Χρυσό Λέοντα στο φεστιβάλ Βενετίας.

 

Η καθημερινότητα και οι έκρυθμες σχέσεις των μελών μιας επταμελούς (ο μπαμπάς γιατρός, η νοικοκυρά αλλά με σπουδές βιοχημείας μητέρα, η γιαγιά και τα τέσσερα παιδιά ηλικίας 5 έως 14ετών) μεσοαστικής οικογένειας που ζει στην «καλή» συνοικία Ρόμα της Πόλης του Μεξικού, όπως τα παρακολουθούμε μέσα από το έκπληκτο αλλά ζεστό βλέμμα της Κλέο, της ιθαγενούς υπηρέτριας του σπιτιού.

 

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε πού παίζεται

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.