Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 14 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Η Κυρία με το Σκυλάκι" & "Καστάνκα"

14/10, 19.00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Με τη νέα σεζόν οι Παραβάσεις, η σειρά θεατρικού αναλογίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επιστρέφουν στον Φάρο, αυτή τη φορά υπό τη σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου και με θέμα τη μικρή λογοτεχνική φόρμα, δηλαδή τα διηγήματα, σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. 

 

Η αρχή θα γίνει με τον Άντον Τσέχωφ, έναν από τους σημαντικότερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Οι ηθοποιοί Μαρία Ναυπλιώτου και Νίκος Κουρής ερμηνεύουν δύο διηγήματα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, την Κυρία με το Σκυλάκι, και την Καστάνκα. Η Κυρία με το Σκυλάκι το γνωστότερο ίσως διήγημα του Τσέχωφ, μια αξέχαστη ιστορία αγάπης γεμάτη ρομαντισμό και θλίψη, στην οποία ο συγγραφέας αναλύει αριστοτεχνικά την συμπεριφορά και τα συναισθήματα των δύο ηρώων. Η Καστάνκα, από την άλλη, είναι η ιστορία μιας χαριτωμένης σκυλίτσας που χάνει το αφεντικό της και καταλήγει σε ένα τσίρκο. Kοντά στους ανθρώπους γνωρίζει διαδοχικά την στοργή, την σκληρότητα, το φόβο, την ευγνωμοσύνη. 

 

Η πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου θα ερμηνεύσει στο πιάνο αποσπάσματα από το έργο "Οι Εποχές του Τσαϊκόφσκι".

 

 

22788729 536929069980708 497321938870950828 n

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

"I Look at You": 11o Φεστιβάλ art4more 

12/10: 19:00, 13/10: 12:00 - 22:00, 14/10: 12:00 - 22:00

Trii Art Hub

 

Τρεις ημέρες γεμάτες Εκθέσεις, Εργαστήρια, Συζητήσεις και Μουσική, σε ένα ιστορικό κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, στον πολυχώρο τέχνης Trii Art Hub. Η θεματική του φετινού φεστιβάλ "I Look at You", παραπέμπει στη διαδικασία της ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας, καθώς ο θεραπευτής και ο θεραπευόμενος εμπλέκονται στην εμπειρία του βλέμματος. 

 

 

afb515a19ed61607021cc9ae657eb002 XL

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Μπορούμε στο Χαλάνδρι: Πόσα γνωρίζουμε για τη σπατάλη τροφίμων;

13/10, 11.00 - 15.00

Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου

 

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, η οργάνωση Μπορούμε και ο Δήμος Χαλανδρίου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων, ενός φαινομένου με σοβαρές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις. 

 

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πώς ο καθένας μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά να συμμετέχει στη συλλογική προσπάθεια πρόληψης της σπατάλης τροφίμων γύρω μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επισιτιστική στήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

 

ca82671fa2d017d61df54d7fa33289c5 XL

 

PERFORMANCE

 

«Προμηθέια» από τη Medea Electronique

12/10, 21.00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Ο Προμηθέας είναι πλέον ελεύθερος και περιπλανιέται. Οι θεοί έχουν πεθάνει. Αφού έδωσε τη φωτιά-τεχνολογία στους ανθρώπους, τους παρατηρεί: με τη φωτιά επιχειρούν να ζήσουν καλά, να φτάσουν στο παραπέρα. Νιώθουν παντοδύναμοι. Είναι παίκτες και παίγνια, και το παιχνίδι του κόσμου συνεχίζεται. Ως εκδοχές της φωτιάς-τεχνολογίας εμφανίζονται η μουσική, η ποίηση, το σώμα του χορευτή, η ψηφιακή διαδραστική τεχνολογία.

  Μια παράσταση-παρτιτούρα, που οδηγείται από τις μουσικές συνθέσεις, τα ηχοτοπία και τους αυτοσχεδιασμούς των μουσικών, του λυρικού τραγουδιστή και των χορευτών επί σκηνής. Νήμα το ανθρώπινο σώμα, έτσι όπως το χορογραφεί και το θέτει σε κίνηση η γαλλική ομάδα χορού Cie Sébastien Perrault, με την ήδη υπάρχουσα εμπειρία στις σύγχρονες αναπαραστάσεις του μύθου.

 

 

3 Song Rule small

 

ΈΚΘΕΣΗ

 

"3 Song Rule": Ομαδική έκθεση φωτογραφίας 

12/10: 20.00, 13/10: 12:00 - 14:30

Blank Wall Gallery

 

Η Blank Wall Gallery φιλοξενεί 10 φωτογράφους που κατάφεραν να μετατρέψουν την αγάπη τους για τη μουσική σε εικόνα. Φωτογράφοι, αλλά και λάτρεις της μουσικής και της μαγείας που έχει μία ζωντανή συναυλία, κατάφεραν να συνδυάσουν τις δύο τους αγάπες και να μας δώσουν φωτογραφίες γεμάτες συναίσθημα και ένταση.

 

Δέκα φωτογράφοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο και τη δική του οπτική. Τα συναισθήματα είναι διαφορετικά όπως είναι και οι τεχνικές. Το αποτέλεσμα σίγουρα διαφέρει από καλλιτέχνη σε καλλιτέχνη, ο τελικός στόχος όμως είναι πάντα ο ίδιος. Να επικοινωνήσουν την ατμόσφαιρα της στιγμής σε όλους όσους θα δουν αυτές τις φωτογραφίες. 

 

 

imeres perikleous pap xol

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

"Ημέρες Περικλέους 2018"

12/10: 10:00 & 11.30, 13/10: 19.30

 

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις "Ημέρες Περικλέους", έναν θεσμό, προς τιμήν του Περικλή, αλλά και όλης της περιόδου εκείνης, της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, που είναι γνωστή ως ο "Χρυσός Αιώνας του Περικλή".        Πρόγραμμα εκδηλώσεων    

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 


10:00 "Περίκλειος Δρόμος" 
Συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. 
Εκκίνηση από τις ιστορικές πηγές του Ιλισού στον Υμηττό και τερματισμός στον Αδριάντα του Περικλή. 
Κατάθεση στεφάνου στον Αδριάντα του Περικλή. 

 


11:30 "Αθήνα – Περικλής & Χρυσός αιώνας" 
Μουσικοχορευτικό δρώμενο με βάση το κείμενο της Καλλιόπης Παπαστάθη – Βαρουδάκη. 
Με της συνεργασία μαθητών των σχολείων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, καθηγητών και καλλιτεχνών. 
Σκηνοθεσία-Συντονισμός: Άννα Λάζου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Ανθρωπολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Χορογράφοι: Σάντρα Βούλγαρη, Φιφίκα Νικολοπούλου & Ανδριάνα Παπανικολάου. 
Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" - Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, Λ. Περικλέους 55. 

 

 

Σάββατο 13 Οκτωβρίου & ώρα 19:30   
Χαιρετισμός Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλου 
Ομιλία από τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ με θέμα "Περίκλεια οικοδομικά προγράμματα". 
Τελετή Ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κύριου Προκοπίου Παυλοπούλου σε Επίτιμο Δημότη Παπάγου – Χολαργού και απονομή του "Βραβείου Περικλέους 2018". 
"Χορεύοντας την ιστορία". Αρχαίος ελληνικός χορός από την ομάδα αρχαίας όρχησης θεάτρου "Δόρα Στράτου", με αρχαία μουσικά όργανα. Συντονίζει, η κα Άννα Λάζου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφικής και Ανθρωπολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Αφηγητής κειμένων: ο ηθοποιός κ. Γιώργος Κιμούλης.        

4a9c5f4c74f4c2a997282189e4e101db XL

 

ΔΙΑΛΕΞΗ

 

Πάνω σ’ έναν αρχαίο στίχο: Ο Διονύσιος Σολωμός στη σκιά του Ομήρου

12/10, 19:00 - 20:30

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Η Διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας Εμμανουέλα Κάντζια μας προσκαλεί σε μια ιδιαίτερη περιδιάβαση στο βίο και το έργο τριών σημαντικών νεοελλήνων ποιητών που συνδιαλέγονται με την αρχαιοελληνική παράδοση, με αναφορές στο ιστορικό πλαίσιο και τα κυρίαρχα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής. 

 

Ο κύκλος ξεκινάει με τον Διονύσιο Σολωμό και τα ποιήματα: "Η σκιά του Ομήρου", "Λάμπρος" (απόσπ.) και "Ελεύθεροι πολιορκημένοι" (απόσπ.). 

 

Σε όλα τα έργα του εθνικού μας ποιητή διακρίνει κανείς την προσπάθειά του να συνδυάσει το κλασσικό με το ρομαντικό στοιχείο: από τα ιταλόγλωσσα και ελληνόγλωσσα νεανικά του γυμνάσματα έως τα εξαίσια αποσπάσματα της ώριμης περιόδου ("Ελεύθεροι Πολιορκημένοι", "Λάμπρος", "Κρητικός", "Πόρφυρας"), η "σκιά του Ομήρου" επανέρχεται σταθερά.

 

 

12a91da7 6bc6 44f8 907a e26f41168e56 4

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

"Ρούπελ το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού"

12/10, 19.00

Δημαρχείο Αμαρουσίου

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, η Δρ Ευπραξία Σ. Πασχαλίδου, Ιστορικός, Διευθύντρια Υπηρεσίας Ιστορικού Αρχείου/ΔΙΣ/ΓΕΣ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Πολεμικού Μουσείου και ο Λεωνίδας Τσιαντούλας, Αρχιπλοίαρχος,π. Διευθυντής Διεύθυνσης Ιστορίας Ναυτικού. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρίστος Βασιλόπουλος.

 

 

DraseisPolitismou2018 Thepresident

 

ΔΡΑΣΕΙΣ

 

Δράσεις Πολιτισμού 2018

13 & 14/10, 11:00 - 18:00

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

 

18 μουσεία και πολιτιστικοί φορείς της Αθήνας ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμη μια φορά και καλούν μικρούς και μεγάλους να τα γνωρίσουν, σε ένα διήμερο δράσεων πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στο φιλόξενο αίθριο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου. 

 

Από τις 11.00 έως τις 18.00, 18 Μουσεία και πολιτιστικοί φορείς του Δικτύου θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της φετινής χρονιάς, για να πληροφορηθεί το κοινό και να επιλέξει αυτά που πραγματικά του ταιριάζουν.

Κρατήσεις θέσεων γίνονται μόνο την ημέρα της εκδήλωσης. 
Τηρείται σειρά προτεραιότητας. 

 

 

DirtyFuse

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

 

Dirty Fuse live

13/10, 21.00

Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

 

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η μουσική ενότητα Μusic Escapades, που αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή, παρουσιάζει τους Dirty Fuse, σε ένα surf rock πάρτι που θα μεταφέρει στο κοινό, λίγο πριν μπει ο χειμώνας, τον απόηχο των κυμάτων της θάλασσας.

 

 

600x286xcane day 2.jpg.pagespeed.ic.PuUrsOHVA8

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού: "Αγγίζουμε την Ιστορία"

13/10, 11:00

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και o Φάρος Τυφλών της Ελλάδος μας προσκαλούν σε μία ενημερωτική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλ. Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13). Στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνουν προτάσεις για νέους βιωματικούς τρόπους προσέγγισης της ιστορίας, της γνώσης και του πολιτισμού και θα περιλαμβάνει: 

 

- Ένα μικρό αφιέρωμα στη διεθνή ημέρα Λευκού Μπαστουνιού με αναφορά στον Λουδοβίκο Braille και τη γραφή Braille. 

 

- Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου "Αγγίζουμε την Ιστορία!" ("A Touch of History!"), το οποίο υλοποιήθηκε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος. Θα παρουσιαστεί η απτική διαδρομή και το εργαστήρι απτικής διερεύνησης. 

 

-  Οι τυφλοί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ξενάγηση με θέμα τη νεότερη ιστορία της χώρας, βασισμένη στην απτική διαδρομή, μέσα από τις συλλογές του Μουσείου και τις μοναδικές ιστορίες που αυτές αφηγούνται.

 

Στην υποδοχή του Μουσείου θα υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια της γραφής Braille, της τεχνικής βλέποντα συνοδού καθώς και ενημερωτικό υλικό των δράσεων των φορέων. 

 

 

280918 Bike Show 2018 Harley Davidson Club Hellas

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Φεστιβάλ μοτοσυκλέτας (Bike Show 2018) 

13 & 14/10, 13:00 - 22:00

Άλσος Περιστερίου

 

Το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στο Άλσος Περιστερίου (στάση Μετρό "Ανθούπολη") θα πραγματοποιηθεί για ακόμη φορά, το Φεστιβάλ Μοτοσυκλέτας (Bike Show 2018), ώρες 13:00-22:00 από την Harley Davidson Club Hellas (HDCH), με την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου.

 

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, το απόγευμα στις μοτοσυκλέτες θα γίνει δυναμομέτρηση ώστε να μετρήσουν τα "άλογα", με την βοήθεια του "Custom Harley Specialist" και το βράδυ, ώρα 20:00, Live music με τους 2002 GR. Support group: orizontes. Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, ώρα 14:00, καλλιστεία μοτοσυκλετών Harley Davidson. Θα υπάρχουν κατηγορίες και βραβεύσεις. 

 

 

588ebd6c04e54.image

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Poetry Slam

13/10, 17:00

Faust

 

Στην Ποίηση Σλαμ δεν υπάρχουν μονοπάτια. Δεν χωράνε λογοτεχνικά βιογραφικά και βραβεία. Σε 3 λεπτά, ο Σλάμερ πρέπει να συγκινήσει τους κριτές, οι οποίοι επιλέγονται τυχαία μέσα από το κοινό. Δίνεται η ευκαιρία σε οποιοδήποτε άτομο που γράφει "ποίηση", να ανέβει στη σκηνή και να μας βάλει στο σύμπαν που έχει στο κεφάλι του. Στην Ποίηση Σλαμ, ο ποιητής γίνεται περφόρμερ, χωρίς να διαβάζει από χαρτί, αλλά κοιτάζοντας στα μάτια το κοινό του. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ποιητικό σύμπαν από τους ποιητές και το κοινό. Ένας κόσμος μέσα από τον οποίο θα ανοίξουν οι ορίζοντές μας μέσα από τις λέξεις και την αναπαράστασή τους. 

 

 

404401

 

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

 

"Sobibor"

14/10, 19:00

Studio New Art Cinema

 

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την εξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sobibor θα προβληθεί η ρωσική ταινία μεγάλου μήκους "Sobibor" με τους Konstantin Khabensky και Christopher Lambert σε πρωταγωνιστικούς ρόλους (2018, Ρωσία, πολεμικό δράμα, διάρκειας - 110 λεπτά, σκηνοθεσία Konstantin Khabenskiy, στα ρωσικά με τους ελληνικούς υπότιτλους, 16+) στον κινηματογράφο Στούντιο new star art cinema.

 

Η ταινία μιλάει για την εξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σόμπιμπορ, το οποίο βρισκόταν στην επικράτεια της κατεχόμενης Πολωνίας, και αναφέρει την ηρωική πράξη του σοβιετικού αξιωματικού Αλεξάντρ Πετσέρσκι, ο οποίος ξεκίνησε την εξέγερση εκεί. 

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.