Family Weekend 27 - 29/7: 6 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 27 - 29/7: 6 ξεχωριστές Family Weekend 27 - 29/7: 6 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΘΕΑΤΡΟ

 

 

«XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!»

 

Στην παράσταση παρουσιάζονται όλα τα τραγούδια του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το "Mazoo an the Zoo" και το "XANA ZOO". Ένα πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Οι θεατές με έναν μαγικό τρόπο βλέπουν να έρχονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι τους ήρωες. 

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

Πότε; 28/7, 21:00

Που; 3η Μαρίνα Γλυφάδας

 

 

 

«Πινόκιο σε περιοδεία»

 

 paidia

 

 Ο Τζεπέτο, ένας άνθρωπος μόνος στη ζωή, μην έχοντας την τύχη να έχει δικό του παιδί, φτιάχνει μια ξύλινη μαριονέτα να του κρατάει συντροφιά τις στιγμές της μοναξιάς του. Η καλή Νεράιδα θέλοντας να κάνει χαρούμενο το Τζεπέτο, δίνει ζωή στη ξύλινη κούκλα. Με έκπληξη και μεγάλη χαρά ο Τζεπέτο βαφτίζει το "παιδί" του Πινόκιο. Ένα παιδί που έχει δίψα να γνωρίσει τα πάντα στη ζωή αλλά και μεγάλη αφέλεια στους κινδύνους που κρύβονται. Χειροποίητες μαριονέτες, φανταστικά κουστούμια, πλούσια σκηνικά, γέλιο και μηνύματα για παιδιά και μεγάλους από το μοναδικό "Πινόκιο".

 

Τιμές; 7 ευρώ, 5 ευρώ (κάρτα ανέργων/πολυτέκνων), 6 ευρώ (ηλεκτρονική προπώληση)

Πότε; 28/7, 21:00

Που; Μίμης Φωτόπουλος (Θερινός)

 

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

 

«Σαββατοκύριακο στο Μουσείο Συναισθημάτων»

 

paidia5

 

Το Σαββατοκύριακο μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου, ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για να συμμετέχουν, το Σάββατο ενήλικες μαζί με εφήβους και την Κυριακή ενήλικες και παιδιά μαζί. 

 

"Ιστορίες της Φιλίας!"

 

Μέσα από τις ιστορίες που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων έφηβοι και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στις ιστορίες μας.

 

Τιμές; 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Πότε; 28/7, 13:00 - 14:00

Που; Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

 

 

"Παραμυθοϊστορίες των Συναισθημάτων!"

 

Ένα ταξίδι στο μαγικό Κόσμο των παραμυθιών με σκοπό να αναγνωρίσουμε την αξία των συναισθημάτων στη ζωή μας. Μέσα από την παραμυθοϊστορία που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων, από την πορεία του ήρωα και από τα σύμβολα στον κόσμο των παραμυθιών μικροί και μεγάλοι έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ερωτήματα και απαντήσεις ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο, σύμφωνα με τη δική του ανάγκη.

 

Τιμές; 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Πότε; 29/7, 13:00 - 14:00

Που; Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

 

 

Η Διαδραστική Έκθεση του Μουσείου Συναισθημάτων

 

Το Μουσείο Συναισθημάτων ανοίγει τις πόρτες "Στο Παλάτι του Θυμού!". Ο σκοπός της έκθεσης είναι να προσφέρει ερεθίσματα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες που τα περιβάλλουν, μέσα από την αλληλεπίδραση με τα διαδραστικά εκθέματα παιχνίδια.

 

Τιμές; 4 ευρώ

Πότε; 28 & 29/7, 10:00 - 13:00

Που; Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

 

 

 

«Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά»

 

paidia6

 

Το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η οργάνωση We Need Books και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων προσκαλούν στα "Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά". Πρόκειται για αφήγηση παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο στα παιδιά και τους επισκέπτες της πόλης που τα ελληνικά ίσως δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα. Παραμύθια στα φαρσί, τα αραβικά, τα κουρμαντζί, τα γαλλικά και τα αγγλικά σε διάφορους χώρους της πόλης. Ανοίγουμε ξανά το διαπολιτισμικό παράθυρο από το οποίο μπορούμε όλοι να μπαινοβγαίνουμε αυτή τη φορά μιλώντας για τον κινέζικο πολιτισμό στα αραβικά.

 

Τιμές; Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με κράτηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πότε; 28/7, 17:30 - 19:30

Που; Πάρκο Ναυαρίνου

 

 

 

«Η γνώση είναι… θησαυρός!»

 

ncjwbookdrive

 

Προγραμματίζοντας το ρομποτάκι bee-bot, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, μαθαίνουν να σκέφτονται αλγοριθμικά και να δουλεύουν ομαδικά. Με τις ειδικά σχεδιασμένες πίστες εξασκούνται στον προσανατολισμό και αναζητούν τις συντομότερες διαδρομές για να αποφύγουν εμπόδια και να φτάσουν στον προορισμό τους. Αφού γνωρίσουν τον κήπο του ΚΠΙΣΝ μέσα από την πίστα του bee-bot, θα είναι πλέον έτοιμα να βγουν έξω και να αναζητήσουν τον πραγματικό θησαυρό!

Για παιδιά 4-5 ετών.

Έως 20 συμμετοχές με προεγγραφή εδώ.

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

Πότε; 27/7, 19:00 - 20:00

Που; Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Safe Water Sports»

 

paidia3

 

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, στον Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος το Safe Water Sports σας περιμένει για να σας μάθει να απολαμβάνετε το νερό και να διασκεδάζετε, πάντα με ασφάλεια. Κολυμπήστε με την φαντασία σας στην μαγευτική παραλία του Safe Water Sports, παρέα με τα αγαπημένα σας Playmobil και μάθετε τι πρέπει να προσέχετε ειδικά το καλοκαίρι στις ακρογιαλιές και στη θάλασσα. Βρείτε τους κινδύνους στην φανταστική μας παραλία, παρέα με τον παιδικό ήρωα Χταπόδιο Σέιφ και διηγηθείτε τις δικές σας ιστορίες με τα storycubes.

 

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

Πότε; 29/7, 18:30 - 20:30

Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

«Εργαστήρια στο βαθύ μπλε: Βρες το άστρο σου»

 

paidia7

 

Στις θερινές μας αστρο-παρατηρήσεις, πλανήτες θα συναγωνιστούν με αστέρια, κομήτες με ουράνια σώματα, με στόχο να γίνουν πιο λαμπερά. Αστροφώτιστα έργα τέχνης όπως η Έναστρη νύχτα του Vincent van Gogh και Οι αστερισμοί του Joan Miró συναντούν το ταξίδι του Μικρού Πρίγκηπα του Antoine de Saint-Exupéry σε άλλους πλανήτες και αποτελούν την έμπνευση για να ανακαλύψουμε το δικό μας ζωγραφικό άστρο, που θα σας συνοδεύσει σε εικαστικά ταξίδια στο διάστημα.

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη.

Πότε; 28/7, 18:30 - 20:30

Που; Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.