Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 15 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη

22/7, 21.00

Θέατρο Άλσος Βεΐκου

 

Μία κωμωδία Western με φόντο την Κρήτη, γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη και την Ελλάδα. Μια δυναμική μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή πολλή τρυφερότητα.

 

Σκηνοθεσία: Μπέσυ Μάλφα

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Πλάκα, Τάσος Κονταράτος

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2018 "Παρέα με τ' αστέρια".

 

 

 

«Η κόμισσα της φάμπρικας» των Κώστα Πρετεντέρη και Ασημάκη Γιαλαμά 

21 & 22/7, 21.00

Θέατρο Βράχων

 

376994

 

Σε μια αυλή της δεκαετίας του '60, συγκατοικούν 3 πρώτα ξαδέλφια με το ίδιο ονοματεπώνυμο: Χρήστος Δελημάνης. Ο πρώτος είναι αστυφύλακας, ο δεύτερος κομμουνιστής και ο τρίτος σεσημασμένος απατεωνίσκος. Ο αστυφύλακας Δελημάνης, μια μέρα συλλαμβάνει μια κοπέλα την Έφη, που έχει μπει κρυφά σε ένα διαμέρισμα για να βοηθήσει την παντρεμένη αδελφή της, κλέβοντας κάποιες ερωτικές της επιστολές, με τις οποίες την εκβιάζει ο παραλήπτης τους. Η Έφη για να μην προδώσει την αδελφή της, ξεφουρνίζει διάφορα ψέματα ότι είναι μια φτωχή κοπέλα, που αναγκάζεται να κλέψει για να ζήσει. Στην πραγματικότητα είναι ανιψιά του τότε "Υπουργού Δημοσίας Τάξεως". Ο αστυφύλακας δείχνει να την συμπονά και προσπαθεί να την βοηθήσει να μπει στον ίσιο δρόμο… ενώ ο έρωτας αρχίζει να χτυπά την πόρτα τους.

 

Σκηνοθεσία: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Παίζουν: Ράνια Γκοράτσα, Δάφνη Θειακογιάννη, Αλέκος Θεοδόσης, Τίνα Καββαδία, Θύμιος Καραμάνος, Μίλτος Καρατζίμας, Μιχάλης Κελαϊδίτης, Νίκος Λιναρδάτος, Στέλλα Λουρωτού, Βιβή Μήτσουρα, Λεωνίδας Μπακάλης, Κωνσταντίνος Μπαντίδας, Γιάννης Μπαρμπέρης, Ρεβέκκα Φελεκίδου, Ηλέκτρα Χρηστίδη, Θάλεια Ψευτογιάννη και ο μικρός Γιώργος Χοχλακάκης.

 

 

 

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης "Πέτρας"

22/7, 21.30

Θέατρο Πέτρας

 

BannerPetras

 

Ο Διόνυσος, Θεός του γλεντιού, του κρασιού, της γονιμότητας και της ζωτικής ενέργειας, μαζί με το δούλο του ξεκινούν ένα ταξίδι για τον κάτω κόσμο. Σκοπός τους να φέρουν ξανά στη Γη τον ικανότερο ποιητή όπου με τις συμβουλές του και το πνεύμα του θα μπορέσει να σώσει την Αθήνα από την σκλαβιά και να ζήσει ξανά ο Αθηναίος πολίτης με τις θεμελιώδεις αξίες της ανθρώπινης ζωής, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη.

 

Μετάφραση: Δήμητρα Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: Μίλτος Δημουλής

Όλοι οι συντελεστές της παράστασης διδάσκουν στη Δραματική Σχολή "Πέτρας". Τους ρόλους ερμηνεύουν καθηγητές της σχολής, απόφοιτοι και σπουδαστές.

Στo πλαίσιo του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2018.

 

 

 

 

 

MOYΣΙΚΗ

 

 

Vamos Ensemble & Ιωάννα Φόρτη

20/7, 21.00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

photo 1

 

 

Οι Vamos Ensemble, ένα σύνολο δεκαοχτώ μουσικών, με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μαζί, ονειροπόλοι και ατίθασοι, έρχονται από την Κρήτη με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό της παρέας. Μαζί τους, σταθερά από το 2016, η Ιωάννα Φόρτη, μια ιδιαίτερη καλλιτέχνις με μεγάλη εμπειρία και διακρίσεις σε ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο (όπερα, οπερέτα, μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ και άλλα), με μοναδική ευελιξία φωνής και ικανότητα να περνά μέσα από πάμπολλα μουσικά ιδιώματα.

Ενορχηστρώσεις, διεύθυνση ορχήστρας: Θανάσης Παπαθανασίου

 

 



Συναυλία με το μουσικό σχήμα του συνθέτη Λίνου Κόκοτου

20/7, 21.00

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

 

A 1327409 1441138244 3210

 

 

Μουσική συναυλία από αποσπάσματα σειράς τραγουδιών καθώς και από τη νέα δισκογραφική δουλειά ΑΝΕΜΟΓΥΑΛΟΣ του συνθέτη του Νέου Κύματος, Λίνου Κόκοτου:

 


"Οι Ωρες", Α. Δασκαλόπουλος, Α. Βεργόπουλος
"Ο Κήπος", Α. Δασκαλόπουλος
"Το Θαλασσινό Τριφύλλι", σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη
"Αποχαιρετισμός", Λευτέρης Παπαδόπουλος
"Τα αντιπολεμικά", Δημήτρης Χριστοδούλου
"Να’ταν η ζωή τραγούδι" Γιάννης Νεγρεπόντης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Κώστας Τριπολίτης
"Το ποτάμι", Φώντας Λάδης

"Βορεινό Παράθυρο", Βέρα Βασιλείου
"Ανεμογυαλός", Κώστας Λάζαρης

 

 

Στη συναυλία συμμετέχουν: Νένα Βενετσάνου, Νίκος Ανδρουλάκης, Μαρία Σουλτάτου, Πάνος Μπούσαλης και Ορχήστρα που αποτελείται από έξι (6) μουσικούς – χωρίς την ηχητική κάλυψη.

 

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

 

 

 

SummERTime 2018

20 - 21 - 22/7, 21.00

Ζάππειο

 

Zappeion main building facade Athens Greece

 

Όσοι μένετε στην Αθήνα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε, με ελεύθερη είσοδο, θεματικές συναυλίες αφιερωμένες στην ελληνική μουσική και το τραγούδι. Καλλιτέχνες – καταξιωμένοι, αλλά και νεότεροι, αξιόλογοι μουσικοί και ερμηνευτές – θα μας χαρίσουν βραδιές γεμάτες μουσική και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Θράκη έως την Κρήτη και από την Ήπειρο έως τα Δωδεκάνησα.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ. 

 

 

 

 

Οι Active Member στα Λιπάσματα 2018 Φεστιβάλ στη θάλασσα

21/7, 21.00

Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

 

ACTIVE MEMBER 25 YEARS 73 of 81 1

 

Oι Αctive Member ήδη, κυκλοφόρησαν το 19ο album τους με τίτλο "Ζαλίκι", υπονοώντας το ηθικό βάρος, αλλά και το φορτίο όλων αυτών των χρόνων, τόσο του ίδιου του γκρουπ όσο και αυτό που καλείται πια να μεταφέρει και να μεταδώσει το ίδιο το κοινό… Στη συναυλία θα γίνει ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία του γκρουπ, ένα γλέντι όπου οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια του γκρουπ.

Αντί εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θάλασσα, θα συλλέγονται γάλα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα".

 

 

 

 

Συναυλία με τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες Μαρκοπούλου και Πανεπιστημίου Tallinn Εσθονίας

21/7, 21.00

Aνοιχτό Θέατρο Σάρας 

 

380882

 

Σύμπραξη επί σκηνής των Φιλαρμονικών Ορχηστρών, σε δημοφιλή και αγαπημένα κινηματογραφικά soundtracks.

Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και φαρμάκων, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Στο πλαίσιο των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2018 του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

 

 

 

 

O Sole Mio

21/7, 21.00

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

 

 mousiki ke ta ofeli tis stin pediki skepsi

 

Αγαπημένες μελωδίες από γνωστές όπερες, μιούζικαλ, ιταλικές καντσονέτες, ισπανικές θαρθουέλες και τραγούδια από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα.

Ερμηνεύουν με ιδιαίτερο τρόπο οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες της όπερας: Αντώνης Κορωναίος – τενόρος, Σταμάτης Μπερής – τενόρος και ο νέος τενόρος Δημήτρης Αλεξανδρίδης. Τους συνοδεύει οκταμελής ορχήστρα δωματίου.

​Διευθύνει ο μαέστρος και ενορχηστρωτής Θοδωρής Λεμπέσης.

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.​
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

 

 

 

 

Johny Vavouras & the Cadillacs

22/7, 21.00

3η Μαρίνα Γλυφάδας

 

vavouras

 

O Johnny Vavouras και οι Cadillacs έρχονται για να διασκεδάσουν το κοινό, όπως κάνουν εδώ και 30 χρόνια. Πιστοί στον ήχο των 50s με rock n’ roll, swing και blues καταβολές, μας ταξιδεύουν πίσω στα χρόνια της αθωότητας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018.

Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

 

 

 

 

Αναψυκτήριο "Τα Ωραία Εξάρχεια"

20 - 21 - 22/7, 20:00 - 00:30

Πλατεία Εξαρχείων

 

event 15747

 

Ένα πολιτιστικό πανηγύρι μέσα στην πλατεία Εξαρχείων, ένα φεστιβάλ με μουσικές, χρώματα, χορούς, εκθέσεις. 

 

 

• 20/7 Παρασκευή: Clio K., Bag Of Nails, New Zero God

• 21/7 Σάββατο: Babis Batmanidis Cο(M)Pany, Φουλ του Ρήγα, Toxic Rabbits, The Karamazov Project

• 22/7 Κυριακή: Dirty Fuse, Φάκα, Menta

 

 

  

 

ΧΟΡΟΣ

 

Παρουσίαση Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος"

22/7, 20.00

Kεντρική Σκηνή της ΕΛΣ - Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ

 

ballet thumb large

 

Η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της Σχολής Χορού ΕΛΣ έρχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στις 22 Ιουλίου 2018. Οι σπουδαστές, με την καθοδήγηση των καθηγητών και των πιανιστών της Σχολής, θα παρουσιάσουν δικές τους δημιουργίες, καθώς και αποσπάσματα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου που διδάσκονται στη Σχολή υπό την καθοδήγηση του διευθυντή Γιάννη Ντοντσάκη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους χορευτές τού αύριο και να έρθει σε άμεση επαφή με τη νεανική δημιουργία.

 

 

 

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 

 

Park Your Cinema: «Μερικοί το προτιμούν καυτό» (1959)

20/7, 21.00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

MERILYN

 

Στο Σικάγο της ποτο-απαγόρευσης δυο απένταροι μουσικοί γίνονται χωρίς να το θέλουν μάρτυρες μιας γκαγκστερικής σφαγής κι αναγκάζονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες, για να φύγουν για το Μαιάμι μαζί μ' ένα συγκρότημα γυναικών μουσικών για να γλιτώσουν τη ζωή τους...

 

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ

Παίζουν: Μέριλιν Μονρόε, Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις, Τζορτζ Ραφτ

 

 

 

EKΘΕΣΕΙΣ

 

 

«Οι Έλληνες καλλιτέχνες και το Βιβλίο, 1910-1967» και «Το βιβλίο ως έργο τέχνης - artist’s books από τα χρόνια του ΄60»

20 & 21/, 10:00 - 19:00 | 22/7, 10:00 - 16:00

Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων Κτήριο Μεταξουργείου

 

387680

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου", της οποίας μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τις εικαστικές εκθέσεις "Οι Έλληνες καλλιτέχνες και το Βιβλίο, 1910-1967" και "Το βιβλίο ως έργο τέχνης - artist’s books από τα χρόνια του ΄60", από 19 Ιουλίου έως 21 Οκτωβρίου, στην Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων.

 

 

 

 

«Κατακόκκινο ανοιχτό καρπούζι…»

20/7, 11:30 - 21:30  | 21/7, 11:30 - 15:30

Gallery Genesis

 

388698

 

Ο Γιώργος Τζάνερης προσκαλεί στην 8η ετήσια καθιερωμένη έκθεση των δημιουργικών ανθρώπων από τον χώρο των εφαρμοσμένων εικαστικών τεχνών, της φωτογραφίας, της αρχιτεκτονικής, της κεραμικής και της συγγραφής, 18 δημιουργικά πνεύματα να εμπνευστούν από το φρούτο – σύμβολο του ελληνικού καλοκαιριού!

 

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.