Family Weekend 13 - 15/7: 7 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 13 - 15/7: 7 ξεχωριστές Family Weekend 13 - 15/7: 7 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Χένσελ και Γκρέτελ»

 

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεράιδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ. Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους. Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι. -Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πώς θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Είπε κλαίγοντας η μαμά. Ύστερα θυμωμένη φώναξε: ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, δεν θέλω να σας βλέπω. Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες. Εκεί θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ.

 

Κείμενο, σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Παίζουν: Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Αλέξανδρος Μαράκης – Μπούρκας, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, ‘Ελενα Μιχαλάκη, Νικόλας Παπακωνσταντίνου

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη ** Προσφορά τροφίμων, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού

Πότε; 13/7, 20.30
Που; Ανοιχτό Θέατρο Πλατείας Δεξαμενής Κορωπί

 

 

 

 

«Πήτερ Παν» 

 

img 6199

 

H ιστορία μας ξεκινάει μια νύχτα γεμάτη αστέρια όταν o Πήτερ Πάν προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους μάθει να πετάνε και να τους ταξιδέψει στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα συναντήσουν την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χούκ με τους πειρατές του. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, μέχρι να καταφέρουν τα παιδιά να βρουν ξανά το δρόμο για το σπίτι. Στη μαγική αυτή πτήση μας, θα γνωρίσουμε από κοντά τη Χώρα του Ποτέ, τη λίμνη που ζουν οι γοργόνες και για να δούμε τα αξιόθεατα του νησιού του Πήτερ Παν, θα ανέβουμε στη γαλέρα του Κάπτεν Χούκ!

 

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Παίζουν: Βαγγέλης Καλλίτσογλου, Αγγελική Κωστάκη, Γιάννης Τσιακμάκης, Σισσυ Δαμδούμη, Δέσποινα Σαρόγλου και Μάρι Χεκιμιάν

 

Τιμές; 6€ ομαδικά (προπώληση), 8€ (προπώληση), 10€ (ταμείο)

Πότε; 15/7, 21.00
Που; Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

 

 

 

 

 

«Πινόκιο»

 

mentirazs

 

 

Σκαλισμένος από τον γέρο-μαριονετίστα ξυλογλύπτη Τζεπέτο, σε ένα μικρό χωρίο της γειτονικής μας Ιταλίας, δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα από δέντρο κερασιάς. Έτσι μας αναφέρει το πρώτο παραμύθι που κυκλοφόρησε, ενώ τα ρούχα του είναι φτιαγμένα από λουλουδιασμένο χαρτί, τα παπούτσια του από ξύλο και το καπέλο του από ψωμί. Κάποια μέρα λοιπόν ο γερο-Τζεπέτο που σκάλιζε το δέντρο του, ακούει μία γλυκιά παιδική φωνούλα και το ξύλο να αρχίζει να κινείται… Ο γερο-Τζεπέτο δε μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε… Ξαφνικά η μαριονέτα του να αρχίζει να περπατάει… Ο "Πινόκιο" ήθελε να γίνει και να μεγαλώσει σαν και τα άλλα παιδιά της ηλικίας του… Έτσι λοιπόν αρχίζει η ιστορία της πιο αγαπημένης μαριονέτας στο κόσμο… Η συνέχεια επί της σκηνής. 

 

Τιμές; Γενική είσοδος: 7€

Πότε; 15/7, 21.00
Που; Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

 

 

 

 

«Ραπουνζέλ, τα μαλλιά της κουβάρια» στην Ηλιούπολη

 

rapunzel cover 700x437

 

Η νεαρή Ραπουνζέλ είναι φυλακισμένη επί χρόνια σ' έναν πανύψηλο πύργο, αιχμάλωτη μιας μοχθηρής μάγισσας που εκμεταλλεύεται τα ατελείωτα χρυσά μαγικά μαλλιά της. Ο πιο περιζήτητος κλέφτης του βασιλείου βρίσκει μια νύχτα καταφύγιο στον μυστηριώδη πύργο και πιάνεται όμηρος από το κορίτσι. Η Ραπουνζέλ λαχταράει να ζήσει την πραγματική ζωή, ελεύθερη, έτσι κλείνει συμφωνία με τον νεαρό κλέφτη και το αταίριαστο δίδυμο ξεκινάει την απόδρασή του, παρέα μ' ένα μονόκερο κι έναν μικρό χαμαιλέοντα. Και η μεγάλη περιπέτεια αρχίζει...

 

Τιμές;8€ κανονικό, 6€ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι & σύλλογοι), προαγορά εισιτηρίου: 7€

Πότε; 15/7, 21.00

Που; Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής)

 

 

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

 

Αφήγηση παραμυθιών και ζωντανή μουσική βραδιά

 

flabouri event 2018 07 14 afigisi paramithion 000

 

 

Ξεκινώντας από το καταφύγιο Φλαμπούρι, μέσα από μια όμορφη διαδρομή στο δάσος, οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν στο σημείο όπου θα απολαύσουν την αφήγηση παραμυθιών. Στη συνέχεια επιστρέφοντας από διαφορετική διαδρομή, θα γυρίσουν και πάλι στο καταφύγιο Φλαμπούρι. Στο ταξίδι αυτό θα είναι τα Παραμυροκαμώματα, η αφηγήτρια παραμυθιών Βιργινία Κοκκίνου, ενώ θα ντύσει μουσικά την αφήγηση ο Γιάννης Ανθόπουλος και Εμμανουήλ Παλιάκης.

 

 

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής, εδώ.

 

Τιμές; Κόστος 15€/άτομο, 12€/παιδιά ** Περιλαμβάνει την αφήγηση παραμυθιών, 2 σουβλάκια καλαμάκια με κρασί και την μουσική βραδιά στο καταφύγιο.

 

Πότε; 14/7, 17.30
Που; Καταφύγιο Φλαμπούρι

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

Εργαστήρια στο βαθύ μπλε: Βρες το άστρο σου

 

386257

 

Στις θερινές αστρο-παρατηρήσεις, πλανήτες θα συναγωνιστούν με αστέρια, κομήτες με ουράνια σώματα, με στόχο να γίνουν πιο λαμπερά. Αστροφώτιστα έργα τέχνης όπως η Έναστρη νύχτα του Vincent van Gogh και Οι αστερισμοί του Joan Miró συναντούν το ταξίδι του Μικρού Πρίγκηπα του Antoine de Saint-Exupéry σε άλλους πλανήτες και αποτελούν την έμπνευση για να ανακαλύψουμε το δικό μας ζωγραφικό άστρο, που θα σας συνοδεύσει σε εικαστικά ταξίδια στο διάστημα.

Για παιδιά όλων των ηλικιών με τους γονείς τους (έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο).

 

Τιμές; Eίσοδος Ελεύθερη

Πότε; 14/7, 18:30 - 20:30

Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

 

«Ο Καραγκιόζης & η Πειρατική Γαλλέρα»

 

karagfee

 

Ο Καραγκιόζης βρίσκεται αιχμάλωτος στη γαλέρα του πειρατή Φοβέρα κι έπειτα από μια τρομερή ναυμαχία καταφέρνει να γλιτώσει...

 


Τιμές; 5€

Πότε; 15/7, 19.30

Πού; Θερινός Κιν/φος "SMART CINEMA" (Εντός εμπορικού πάρκου Smart Park, Σπάτα)

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.