Family Weekend 25 - 27/5: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 25 - 27/5: 8 ξεχωριστές Family Weekend 25 - 27/5: 8 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Safe Water Sports στο ΚΠΙΣΝ

 

imagegen SAFETY 2018

 

 

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, στον Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος το Safe Water Sports μας περιμένει για να μας μάθει να απολαμβάνουμε το νερό και να διασκεδάζουμε, πάντα με ασφάλεια. Κολυμπάμε με την φαντασία μας στην μαγευτική παραλία του Safe Water Sports, παρέα με τα αγαπημένα μας Playmobil και μαθαίνουμε τι πρέπει να προσέχουμε ειδικά το καλοκαίρι στις ακρογιαλιές και στη θάλασσα. Βρίσκουμε τους κινδύνους στην φανταστική μας παραλία, παρέα με τον παιδικό ήρωα Χταπόδιο Σέιφ και λέμε τις δικές μας ιστορίες με τα storycubes.

 

Για παιδιά 5-12 ετών, έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήρι.

 

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας
Πότε; 25/5, 18:30 - 20:30
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Τα παιδιά εξερευνούν τα μυστικά της street art στην Τεχνόπολη

 

 

764c0322c57675efb93851e24241a512 XL

 

Από τις 11.00 έως τις 14.00, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του τσίρκου, τη συναρπαστική τέχνη του graffiti, το street dance και την capoeira αλλά και την αρχιτεκτονική! Αυτή την Κυριακή, βγαίνουμε έξω και ανακαλύπτουμε γιατί η τέχνη είναι στους δρόμους!

  

 

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση: 2130109327
Πότε; 27/5, 11.00 - 14.00
Που; Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 

 

 

 

 

ΑΦΗΓΗΣΗ

 

«Ένα καράβι από τη Χίο… γεμάτο παραμύθια» 

 

 

370916

 

 

Τα χιώτικα παραμύθια γεννήθηκαν σαν όλα τα παραμύθια του κόσμου για να μας ταξιδεύουν. Έτσι, σε τούτο το καράβι μπαρκάρει κόσμος και κοσμάκης: Μια παμπόνηρη Αλεπού και ένας άπληστος τσοπάνης, δυο πεντάμορφα παιδιά, ο Ήλιος και το Φεγγάρι, ένα Πετειναράκι που ‘χει όλες τις απαντήσεις στα προβλήματα, μια γεραγίδα και το γεραγιδάκι της… Βάζουν όμως και οι διάβολοι την ουρά τους… όμως για καλό, και όλα τελειώνουν πάντα με έναν γάμο. Θα μας καλέσουν άραγε και εμάς, να φάμε, να πιούμε και νηστικοί να κοιμηθούμε…

 

Συμμετέχουν: Ανεζούλα Κατσιμπίρη, Ελένη Σδούγκου

 

Τιμές; Είσοδος: 10€ / Kρατήσεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πότε; 26/5, 12.30
Που; Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

«Partners in Fun - Μαζί στη Διασκέδαση»

 

 

373752

 

 

Παιδιά από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας -ανάμεσά τους και παιδιά που υποστηρίζονται από δράσεις της ΜΕΤΑδρασης και του SolidarityNow- θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο κυνήγι θησαυρού και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να ανακαλύψουν έναν φανταστικό και αόρατο κόσμο. Θα γίνουν πρωταγωνιστές μιας ιστορίας καθώς θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να βρουν το χαμένο θησαυρό, μέσα σε μια θεματική κατασκευή που θα θυμίζει πραγματικό δάσος.

 

 

Τιμές; Δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Πότε; 25/5, 19.00 | 26/5, 17.00

Που; 25/5: 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών | 26/5: Ακαδημία Πλάτωνος

 

 

 

 

 

ΠΡΟΒΟΛΗ

 

«Ψάχνοντας τον Νέμο» στο ΚΠΙΣΝ

 

 

Movie finding Nemo

 

 

Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park Your Cinema η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του να ανακαλύψουν για πρώτη φορά ή και να ξαναδούν σε μεγάλη οθόνη έργα που γέννησαν αναμνήσεις και χάρισαν στιγμές ψυχαγωγίας σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες.

 

Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

 

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Πότε; 27/5, 21.00

 

  

 

 

 

ΧΟΡΟΣ

 

 

Capoeira για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

 

 

373425

 

 

Η capoeira, μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο διασκεδαστικό παιδαγωγικό εργαλείο και να βοηθήσει τα παιδιά να εξελιχθούν κινητικά, κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά. Έχοντας στόχο την αρμονία, οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν με έλεγχο επιθετικές κινήσεις χωρίς πρόθεση να χτυπήσουν τους συμπαίκτες τους. Επιπλέον, το γεγονός ότι στην capoeira δεν υπάρχει νικητής ή χαμένος, στρέφει την προσοχή στη συνεργασία και όχι στον ανταγωνισμό.

 

Για παιδιά ηλικίας 9–12 ετών, έως 25 συμμετοχές.

 

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

Πότε; 27/5, 18:00 - 19:30
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου

 

 

BIKE SAFETY

 

 

Συμβουλές για μικρούς και μεγάλους έτσι ώστε να κινούνται με ασφάλεια όταν κάνουν ποδήλατο. Πριν από τη βόλτα στον ποδηλατόδρομο του ΚΠΙΣΝ, εξειδικευμένοι τεχνικοί του ποδηλάτου ελέγχουν τα ποδήλατα για τυχόν μικροδιορθώσεις. Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους ποδήλατα ή τα διαθέσιμα ενοικιαζόμενα ποδήλατα του ΚΠΙΣΝ.

 

 

Πότε; 27/5, 10:00 - 14:00

Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

 

'ΕΚΘΕΣΗ

 

 

«Δες το ειδώλιο αλλιώς»: Έκθεση παιδικής ζωγραφικής

 

 

371706

 

 

15.300 ήταν οι συμμετοχές στο φετινό, πέμπτο κατά σειρά διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Τα έργα των νικητών καθώς και μία επιλογή 2500 ακόμη έργων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, παρουσιάζονται στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Δες το ειδώλιο αλλιώς». Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 3 Ιουνίου, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου.

 

Πότε; 25, 26/5, 10:00 - 17:00 | 27/5, 11.00 - 17.00

 

Πού; Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.