Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 6 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΘΕΣΗ

 

The Walking Dead ART: Έκθεση Τέχνης στο Ωδείο Αθηνών

Η έκθεση τέχνης«The Walking Dead ART», υπόσχεται να παρουσιάσει τον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο της σειράς-φαινόμενο «The Walking Dead», μέσα από μια διαφορετική οπτική. Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών.

54 καλλιτέχνες εμπνέονται από το «The Walking Dead» και μας παρουσιάζουν τη δική τους οπτική στο μετα-αποκαλυπτικό και δυστοπικό κόσμο της σειράς φαινόμενο. 

Τα έργα των 54 καλλιτεχνών θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έκθεσης «The Walking Dead ART», όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα, όχι μόνο να θαυμάσει τα υψηλής αισθητικής έργα τέχνης, αλλά και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία, παίρνοντας μέρος στις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο της έκθεσης καθημερινά.

Όσοι επισκέπτονται την έκθεση θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν το αγαπημένο τους έργο τέχνης μέσω των QR codes που έχουν τοποθετηθεί δίπλα σε κάθε έργο ή μέσω του site www.thewalkingdeadart.gr. Τα τρία έργα που θα ψηφίσει το κοινό, αλλά και η κριτική επιτροπή της έκθεσης, που θα αποτελείται από εκπροσώπους του χώρου της τέχνης, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θα βραβευθούν.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή 16/3 από τις 14:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο 17/3 και την Κυριακή 18/3 από τις 10:00 έως τις 22:00. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Shadow Libraries: Το UbuWeb στην Αθήνα, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

7ebf616fbfedccdbe3e9a2a98c6fcf3c XL

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί, από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2018, μία «σκοτεινή» βιβλιοθήκη η οποία αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ιστορία της τέχνης. Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε, μέσα από συζητήσεις και εργαστήρια, ένα διαφορετικό αρχείο, το UbuWeb.

Το UbuWeb, ένα εκπαιδευτικό αρχείο βασισμένο στο Web, το οποίο ίδρυσε ο Kenneth Goldsmith το 1996, προτείνει ένα διαφορετικό είδος ιστορίας της τέχνης. Παρέχει δωρεάν και απεριόριστη πρόσβαση σε μια αξιοσημείωτη, ιδιοσυγκρασιακή συλλογή ταινιών και βίντεο τέχνης, κριτικών κειμένων και δοκιμίων, ηχητικής ποίησης και ηχογραφήσεων τέχνης, μεταξύ πολλών άλλων αταξινόμητων κλάδων της αβανγκάρντ.

Μέσα από εκθέσεις, συζητήσεις, προβολές, περφόρμανς και εργαστήρια, το Shadow Libraries: το UbuWeb στην Αθήνα, από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου σε διαφόρους χώρους της Στέγης, αλλά και εκτός (Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης / ΕΜΣΤ, Ρομάντσο, Ταινιοθήκη της Ελλάδος), μας προτείνει να εξερευνήσουμε τις χρήσεις του αρχείου, αναφορικά με την καλλιτεχνική παραγωγή, και να εξετάσουμε το UbuWeb και άλλες ανεπίσημες βιβλιοθήκες μέσα από το βλέμμα των χρηστών και των δημιουργών τους.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.  

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Jazz αυτοσχεδιασμοί από το Yiorgos Fakanas Group και τον Tim Garland στο ΚΠΙΣΝ

8f0406466e301538e1a11693501178d5 XL

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί μία ξεχωριστή συνεργασία του Yiorgos Fakanas Group με τον κορυφαίο σαξοφωνίστα Tim Garland, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Jazz Διαχρονίες, την Κυριακή 18 Μαρτίου, στον Φάρο στις 21.00

To Yiorgos Fakanas Group εδώ και 20 χρόνια, μαζί με ορισμένους από τους καλύτερους jazz αυτοσχεδιαστές της χώρας μας, παρουσιάζει τη μουσική του Γιώργου Φακανά με βασικά χαρακτηριστικά την ρυθμική κινητικότητα, τις έντονες μελωδικές γραμμές και την πλούσια ενορχήστρωση.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Vinyl is back 2018 στο Μουσείο Αυτοκινήτου

ce4ea6c5c18179cb779dc39209918b2b XL

Βινύλια, μουσική, ηχογράφηση, live και χορός στο γενέθλιο τριήμερο για τα 5 χρόνια του Vinyl is Back, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16 (16:30 - 21:00), το Σάββατο 17 (11:00 - 21:00) και την Κυριακή 18 Μαρτίου (11:00 - 21:00) στο Μουσείο Αυτοκινήτου. 

Το Vinyl is Back, πιστό στις αρχικές εξαγγελίες του προχωρά στην ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου της σειράς "Vinyl is Back – Live Sessions", με ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ελληνικά συγκροτήματα, τους Locomondo. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Επίσης στο Φεστιβάλ: περισσότερα βινύλια από ποτέ με συμμετοχή - έκπληξη του Discogs, αφιέρωμα στην ελληνόφωνη σκηνή με δυναμικά live, Back to Back (ντουέτα d.j.s) για πρώτη φορά, μουσικές προσωπικότητες στα decks και συμμετοχή guest d.j.s από τη Θεσσαλονίκη, προβολές παραστάσεων του Τζίμη Πανούση, η δημοφιλής ομάδα Athens Lindy Hop γιορτάζει 10 χρόνια με ξέφρενο χορό, το αγαπημένο παιχνίδι Hit The Music στο Δισκοπωλείο, περισσότερο Mystery Bag και άλλες πολλές εκπλήξεις στα 5 Χρόνια του Vinyl is Back. 

Eδω θα βρείτε 21 trivia για τη μεγάλη γιορτή του βινυλίου.21 trivia για τη μεγάλη γιορτή του βινυλίου.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

13ο Athens Animfest

photo04 1024x576

Το 13ο Athens Animfest, το παλαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην ελληνική πρωτεύουσα, περισσότερες από 350 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 51 χώρες, εδραιώνοντας με το πέρασμα του χρόνου την Αθήνα ως σημείο αναφοράς για τους απανταχού animators.

Το Athens Animfest, το διεθνές φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων της Αθήνας, έχει επιλέξει φέτος να διαγωνιστούν ταινίες πρόσφατης παραγωγής από τον χώρο του animation, αυτού του μοναδικού οπτικοακουστικού είδους τέχνης, όπου τα πάντα μπορεί να "εμψυχωθούν" και να αποκτήσουν ζωή, γεμάτη ρυθμούς, χρώμα, κίνηση και μαγεία.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για το Μεγάλο Βραβείο «Αθηνά» και άλλες διακρίσεις που συνοδεύονται από τον «Κότινο», το κλαδί ελιάς, σύμβολο της ηθικής επιβράβευσης της προσπάθειας των νικητών.

Από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου, από τις 18:00 έως τις 23:30. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 

 

ΘΕΑΤΡΟ

«(Πριγκίπισσες) Ένα παραμύθι για το Trafficking» στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης

DSC05311

Η Βαρβάρα Νταλιάνη και ο Γεράσιμος Ιωάννου δημιουργούν ένα εκπαιδευτικό δράμα με τη συμμετοχή του κοινού και θέμα την εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση, καθώς και τον κοινωνικό ρόλο της γυναίκας, κυρίως ως μέλος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Το έργο είναι ένα αλληγορικό δράμα που πραγματεύεται την ιστορία τεσσάρων γυναικών θυμάτων Trafficking. Καθώς οι ιστορίες τους μπερδεύονται με τον κόσμο του παραμυθιού, οι γυναίκες ονομάζονται από τα σημεία του ορίζοντα (Ανατολή, Βορράς, Δύση, Νότος). Όλες τους πρέπει να περάσουν μία δοκιμασία που μπορεί να τους κοστίσει τη ζωή. Ποια θα είναι η κατάληξη των κοριτσιών; Τα κείμενα βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες.

Σκηνοθεσία: Νταλιάνη Βαρβάρα
Θεατροπαιδαγωγικός Σχεδιασμός: Ιωάννου Γεράσιμος
Κείμενο: Μαυρόγιαννης Αλέξανδρος

Παίζουν: Βουκουβαλίδου Κύνθια, Νουόκε Γκρέις

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΚΜΟΠ - Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου, σε διπλές παραστάσεις, στις 18.00 και στις 20.00. 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παρουσίαση του βιβλίου του Eusebi Ayensa Prat στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Eshaties

H Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία, o Ελληνο-Ισπανικός Μορφωτικός Σύνδεσμος και οι Εκδόσεις Ηρόδοτος, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Eusebi Ayensa Prat με τίτλο: «Στις εσχατιές της θάλασσας: Ισπανοελληνικές Λαογραφικές Συγκριτικές Μελέτες». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 19:30 στο Roof Top της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (8ος όροφος, Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Ο διακεκριμένος Ελληνιστής και μεταφραστής Eusebi Ayensa Prat συγκεντρώνει στο νέο του βιβλίο εργασίες που στοχεύουν στη συγκριτική μελέτη της ελληνικής και κυπριακής, από τη μια πλευρά, και της ισπανικής και καταλανικής λαογραφίας, από την άλλη.

Για το βιβλίο μιλούν οι: Μανόλης Βαρβούνης (Καθηγητής Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και επιμελητής του βιβλίου), Αθανάσιος Μαρκόπουλος (Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Eusebi Ayensa Prat (Συγγραφέας του βιβλίου και Πρόεδρος του Ελληνο-Ισπανικού Μορφωτικού Συνδέσμου). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ομότιμος Καθηγητής των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, Μιχάλης Μερακλής.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Ο Θεός του Πολέμου»: Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ξενοφώντα Φύτρου

cebf ceb8ceb5cf8ccf82 cf84cebfcf85 cf80cebfcebbceadcebccebfcf85

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου και ώρα 17:30, στο βιβλιοπωλείο BELL Books, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Ο Θεός του Πολέμου» του Ξενοφώντα Φύτρου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Φίλιππος Φιλίππου και Δημήτρης Σίμος.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ένα ποίημα είναι μια πόλη»: 27 σύγχρονοι ποιητές διασχίζουν την πόλη - Στάση πρώτη

poihtikos peripatos weekend

Πρόκειται για δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σχετικά με τη σχέση ποίησης και ζωής στην πόλη. Στάση πρώτη, το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 11:30, που θα πραγματοποιηθεί ένας ποιητικός περίπατος στην πόλη του Πειραιά. 

Ποια είναι σήμερα η σχέση της ποίησης με τον αστικό χώρο; Μπορεί η ποίηση να σχολιάσει την κοινωνική πραγματικότητα, να αιφνιδιάσει και να αναζωογονήσει τη ματιά μας στην καθημερινότητα; Ένα ποίημα αποτελεί και σήμερα πηγή ομορφιάς ή προβληματισμού; Τι συμβαίνει όταν κάποιος μας απευθύνεται χωρίς να ζητεί κάτι, όταν στέλνει ένα μήνυμα αισθητικού τύπου;

Με αφετηρία το ερώτημα του ρόλου της ποίησης στη φαινομενική πεζότητα και πρακτικότητα της καθημερινής ζωής, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνει τη φετινή άνοιξη τρία ποιητικά δρώμενα στην πόλη του Πειραιά.

Στο πρώτο από αυτά, λίγες μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, μας καλεί σε έναν διαφορετικό περίπατο στην πόλη του Πειραιά, το Σάββατο 17 Μαρτίου. Έναν περίπατο γεμάτο μικρές οάσεις στο αστικό τοπίο και ποιητικές αναγνώσεις από 27 σύγχρονους ποιητές. Η διαδρομή ξεκινά από τον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ και περιλαμβάνει στάσεις - με ποιητικές αναγνώσεις - σε διάφορα ιστορικά/σημαντικά σημεία του Πειραιά.

Στάσεις διαδρομής θα είναι: Τερματικός Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά, Κεντρική Αγορά Πειραιά, Πύργος (Unesco), Λιμάνι- Χώρος αναμονής, Ιερός Ναός Αγ. Σπυρίδωνος, Η Στάνη- Ζαχαροπλαστείο, Πλατεία Δημαρχείου, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Τρούμπα- Ξενοδοχείο Λουξ, Πλατεία Τερψιθέας, Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη, Public Πειραιά(Γρ. Λαμπράκη 152- 154)

Διαβάζουν οι ποιητές: Μαριγώ Αλεξοπούλου, Γιώργος Αλισάνογλου, Ελένη Γαλάνη, Άννα Γρίβα, Νίκος Ερηνάκης, Γιάννης Ευθυμιάδης, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Χάρης Ιωσήφ, Λένα Καλλέργη, Σταύρος Καμπάδαης, Αχιλλέας Κατσαρός, Ανδρέας Κεντζός, Πατρίτσια Κολαΐτη, Χάρις Κοντού, Έλσα Κορνέτη, Ελευθερία Κυρίτση, Αλέξιος Μάινας, Ειρήνη Μαργαρίτη, Παναγιώτης Μηλιώτης, Γιάννα Μπούκοβα, Ευτυχία Παναγιώτου, Φάνης Παπαγεωργίου, Νάνα Παπαδάκη, Γεωργία Τρούλη, Νίκος Φιλντίσης, Νίκη Χαλκιαδάκη, Γιώργος Ψάλτης

Ξεναγεί ο ποιητής Γιάννης Ευθυμιάδης.

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εξοικείωση με την Αναπηρία και την Διαφορετικότητα: Aνοιχτή συζήτηση και εργαστήρια στην Τεχνόπολη

anapiriko karotsaki 650 800x547

Ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ) μας καλεί σε έναν ανοιχτό διάλογο ενημέρωσης και μια σειρά βιωματικών δράσεων εξοικείωσης με θέμα την Αναπηρία και την Διαφορετικότητα.

Πρόγραμμα

• 10.30 - 12.00
Ανοιχτή συζήτηση για την διαφορετικότητα.
Συντονισμός: Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, Στέφανος Βούρος και Δημήτρης Καραναστάσης - Motivational Speakers με κινητική αναπηρία

• 12.00 - 12.45
Workshop Ελληνικής Νοηματική Γλώσσας:
«Δώσε νόημα στην επικοινωνία»
Συντονιστής: Κωσταντίνος Σαμαράς – κωφός

• 12.45 - 13.30
Workshop Εξοικείωσης με την πραγματικότητα των ανθρώπων με οπτική αναπηρία:
«Δες το αλλιώς» 
Συντονιστής: Βαγγέλης Αυγουλάς – χρήστης λευκού μπαστουνιού

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Βάκχες» του Ευριπίδη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι»

358653

Η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου ανεβάζει τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, με τη ματιά του χορού, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι».

Θα παρουσιαστούν τα χορικά της τραγωδίας και θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη συναισθηματική φόρτιση των μελών του χορού, ώστε αυτή να δίνει διακυμάνσεις στην κίνηση και στη φωνή των ηθοποιών. Έχει γίνει διασκευή του έργου για κλειστό χώρο. Παρουσιάζονται και αποσπάσματα των διαλογικών μερών του δράματος, έτσι ώστε να ακολουθείται πιστά η ροή της δράσης των Βακχών, όπως τις συνέλαβε ο Ευριπίδης.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κωτσής 

Κίνηση: Δημήτρης Κωτσής-Τζένη Ζαρουλέα
Επιμέλεια Σκηνικών Αντικειμένων: Έφη Παπαϊωάννου

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Χρήστος Αλιμπέρτης, Σοφία Ανδρεάδη, Χριστίνα Γεωργίου, Πάττυ Γκαλίνα, Τζένη Ζαρουλέα, Κωνσταντίνος Καναβάρος, Μάγδα Κάντα, Μαρία Τερτίπη, Κυριακή Τζώτη, Βασίλης Χίμπαν

 

 

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Ψηλαφίζοντας τις λέξεις, με τραγούδια που αγάπησα» της Άννας Μπιθικώτση στο Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού

polisnews papagou1203 2

Η συγγραφέας Άννα Μπιθικώτση στις δραματοποιημένες αφηγήσεις, o ερμηνευτής Σωτήρης Δογάνης στο τραγούδι, η σοπράνο και πιανίστρια Κατερίνα Μεγάλου στο πιάνο και στο τραγούδι και η Μικτή Χορωδία Δήμου Παπάγου - Χολαργού υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή, στο πιάνο. Τη χορωδία θα συνοδεύσει η Πόπη Μάλφα.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 19.00 στο Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού. 

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Ανακαλύπτοντας τον Verdi»: Προβολές με έργα του Verdi στο Ιταλικό ινστιτούτο

verdi guiseppe verdi 3x2.ngsversion.1484679948310.adapt.1900.1

Το Ιταλικό ινστιτούτο μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Giuseppe Verdi, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μερικές από τις πιο διάσημες, αξέχαστες όπερες του μεγάλου Ιταλού συνθέτη, όπως κινηματογραφήθηκαν στο Βασιλικό Θέατρο της Πάρμα (Teatro Regio di Parma).

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 18.30, το πρόγραμμα έχει "Rigoletto".

Οι προβολές θα γίνονται με αγγλικούς υπότιτλους.

Αυτό το Σαββατοκύριακο μη χάσετε και μερικές ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε γκαλερί και χώρους Τέχνης της Αθήνας. Eμείς σας προτείνουμε τις εξής:

 

60 καλλιτέχνες προσφέρουν έργα τους για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

81724822de70b4045851fa00da183058 XL

Η Αλέξια Σερέζη της γκαλερί Αργώ, θέλοντας να στηρίξει το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, διοργανώνει ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής και φωτογραφίας, κάτω από το γενικό τίτλο «60 καλλιτέχνες προσφέρουν έργα τους για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Γκαλερί Αργώ (Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι) και οι καλλιτέχνες θα εκθέσουν αφιλοκερδώς τα έργα τους, τα οποία θα διατίθενται σε προσιτές τιμές λόγω του ανθρωπιστικού χαρακτήρα της έκθεσης. Όλα τα έσοδα θα δοθούν για την υποστήριξη των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

 

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή 16/3, 10:00 - 14:00 και 18:00-21:00 και το Σάββατο 17/3, 11:00-15:00.

 

«Ξεφυλλίζουμε» τις ιστορίες του Αλέξη Ακριθάκη, στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων

 2509665b39998c1f3a6a273ed8a21d75 XL

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει την έκθεση «Οι ιστορίες του Αλέξη Ακριθάκη», με τα βιβλιαράκια, τις ιστορίες και τα σημειωματάρια του Αλέξη Ακριθάκη (1939-1994), από 15 Μαρτίου έως 3 Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας, εγκαινιάζοντας τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Ντένης Ζαχαρόπουλος με τη σημαντική συμβολή της κόρης του Α. Ακριθάκη, Χλόης Geitmann – Ακριθάκη, ενώ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Σαρωνικού «Πολύτροπον».

 

Ο Αλέξης Ακριθάκης θεμελίωσε το έργο του και την ιδιαίτερη εικαστική του προσωπικότητά στην τέχνη διεθνώς, μέσα από την άμεση σχέση του με τη γραφή, το βιβλίο, την σχέση τους με σημαντικούς λογοτέχνες και ποιητές, αλλά και με την κόρη του, για την οποία έκανε πολλά σχέδια και βιβλία σαν ιστορίες και ιστορίες σαν μονοσέλιδες εικόνες, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή 16/3 και το Σάββατο 17/3, 10.00 - 21.00 και την Κυριακή 18/3, 10.00 - 14.00. 

 

Μονογραφίες: Ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης ena contemporary

b468a782a181c1396a0f22d49228af69 XL

Από τον Απρίλιο του 2018 και για έναν ολόκληρο χρόνο, η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου βιβλιοφιλικού ενδιαφέροντος, καθώς έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO, Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου.

Οι kaplanon galleries, συμμετέχοντας σε αυτό το τεράστιας εμβέλειας πολιτιστικό γεγονός, διοργανώνουν την ομαδική έκθεση «ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ», βασισμένη στη στενή σχέση βιβλίου – έργου τέχνης.

Άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, το βιβλίο και το έργο τέχνης, εγγυητές της διασφάλισης της πνευματικής ελευθερίας, μέσα αυτοπραγμάτωσης και αυτοσυνειδησίας, εξ ορισμού βαδίζουν παράλληλους δρόμους, υιοθετώντας τον ίδιο σκοπό, δηλαδή να ενδυναμώσουν το ανθρώπινο πνεύμα και να εφοδιάσουν τον άνθρωπο με τα εφόδια εκείνα που θα καταστήσουν τον βίο του ποιοτικό και ουσιαστικό, διαμορφώνοντας συνειδήσεις και χτίζοντας ιδανικούς κόσμους.

Στην έκθεση αυτή, οι καλλιτέχνες μετατρέπονται σε «συγγραφείς» των δικών τους εικαστικών «Μονογραφιών», εκφράζοντας εικαστικά αυτό που οι συγγραφείς διατυπώνουν με τις λέξεις.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή 16/3, 11:00 - 21:00 και το Σάββατο 17/3, 11:00 - 15:00. 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.