5 τρόποι για να βοηθήσει ο μπαμπάς τη μαμά με το θηλασμό

Είναι αλήθεια ότι από τη στιγμή που γεννιέται το μωρό, ο θηλασμός είναι το μόνο που δεν μπορούν να μοιραστούν από κοινού οι γονείς.

Ο μπαμπάς δεν μπορεί να αναλάβει το κομμάτι του θηλασμού, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει για να βοηθήσει "την κατάσταση".

Τι μπορεί να κάνει;

1. Να ενθαρρύνει τη μαμά να ξεκουραστεί
Κατά τη διάρκεια του θηλασμού απελευθερώνονται ορμόνες που βοηθούν τη μαμά να χαλαρώσει και να δεθεί με το μωρό της. Εξασφαλίστε ένα καθαρό και ήρεμο περιβάλλον και για τους δύο για να γίνει σωστά η διαδικασία του θηλασμού, αλλά και για να καταφέρουν να το απολαύσουν. Όταν τελειώσει η μαμά, μπορείτε να φροντίσετε να είναι έτοιμο το γεύμα της, να υπάρχει ζεστό νερό για να κάνει μπάνιο ή να μπορέσει να πάρει έναν υπνάκο, που πραγματικά έχει τόσο πολύ ανάγκη.

2. Να σηκωθεί την νύχτα
Στις 4 το πρωί η σύντροφός σας θα το εκτιμούσε απεριόριστα αν σηκωνόσασταν να φέρετε το μωρό για να το ταΐσει. Έτσι, δεν θα χρειαζόταν να σηκωθεί από τη θέση της και να ξαγρυπνήσει.

3. Να αναλάβει την φροντίδα του μωρού
Εκτός από το θηλασμό, που όπως ξέρουμε είναι αποκλειστικά μητρική υπόθεση, οι υπόλοιπες ανάγκες του μωρού μπορούν να καλυφθούν και από τους δύο εξίσου. Έτσι, ως πατέρας πάρτε πρωτοβουλία και αναλάβετε κάποιες από αυτές, όπως για παράδειγμα το βραδινό μπανάκι του μωρού σας, την αλλαγή της πάνας του, το νανούρισμά του. Με αυτό τον τρόπο θα αποδεσμεύσετε για λίγες ώρες τη σύντροφό σας δίνοντάς της την ευκαιρία να κάνει πράγματα που λαχταρά, αλλά συνάμα θα ενισχύσετε το δέσιμό σας με το μωρό, καθώς θα το μαθαίνετε και θα σας μαθαίνει.

4. Να κάνει μια έκπληξη
Οργανώστε μια απόδραση μερικών ωρών για μια βόλτα ή για ένα γεύμα και κρατήστε το μυστικό. Κανονίστε όλες τις λεπτομέρειες μόνος σας και αποδράστε από την ρουτίνα της νέας σας καθημερινότητας. Ακόμα και αν αυτό δεν είναι εφικτό υπάρχουν τρόποι να “χρωματίσετε” την ημέρα της χαρίζοντάς της ένα μπουκέτο με λουλούδια, ένα δώρο ή απλά ετοιμάζοντας για εκείνη ένα special πρωινό. Υπάρχουν απλοί τρόποι που φανερώνουν ένα μέρος των συναισθημάτων σας και θα κάνουν τη νέα μανούλα να νιώσει ευτυχής και ασφαλής για να συνεχίσει απερίσπαστη τη φροντίδα του μωρού της.

5. Να μην την πιέζει και την αγχώνει
Ο θηλασμός είναι μια απόλυτα φυσική, αλλά συνάμα απαιτητική διαδικασία, σύμφωνα με τις μαμάδες. Απαιτεί υπομονή μέχρι να βρείτε μαζί με το μωρό σας την ιδανική θέση, να σιγουρευτείτε ότι θηλάζει επαρκώς και να αποφύγετε (μικρο)δυσκολίες που τυχόν θα προκύψουν, όπως μαστίτιδα, δάγκωμα κατά το θηλασμό, κα.
Ενθαρρύνετε και υποστηρίξτε με τη φροντίδα σας τη σύντροφό σας, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό.
κορυφή
Στην φροντίδα του νέου μέλους και οι δύο γονείς έχουν σπουδαίο ρόλο με κοινό παρονομαστή και γνώμονα την ευημερία όλης της οικογένειας!

 

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.