Ο μητρικός θηλασμός μας ομορφαίνει!

Είναι αλήθεια ότι ο θηλασμός εκτός από τα δεκάδες οφέλη που έχει για το μωρό, ωφελεί και τη νέα μαμά, μια που την κάνει να νιώθει όμορφη, γοητευτική και μοναδική.

1. Ο θηλασμός μας κάνει χαρούμενες

Οι ορμόνες που συνδέονται με το θηλασμό προκαλούν χαλάρωση στη μητέρα, η οποία αντεπεξέρχεται στις ανάγκες του νέου της ρόλου με πολύ λιγότερο στρες. Τη βοηθούν έτσι να γίνει μητέρα με τον πιο απλό, φυσικό και εύκολο τρόπο. Θηλάζοντας το μωρό της, η νέα μητέρα αποκτά εμπιστοσύνη στον εαυτό της και τις δυνάμεις της και νιώθει μεγάλη περηφάνια που μεγαλώνει το μωρό της μόνο με το γάλα της. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι ορμόνες του θηλασμού είναι οι ορμόνες της χαράς γι αυτό και οι γυναίκες που θηλάζουν δεν παθαίνουν εύκολα κατάθλιψη.

 2. Ο θηλασμός μας αδυνατίζει

Θηλάζοντας το μωρό σας χάνετε πιο εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης μια που το λίπος που αποθηκεύτηκε κατά τους εννέα αυτούς μήνες, τώρα θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Έτσι καθημερινά για την παραγωγή μητρικού γάλακτος καταναλώνονται 200-500 θερμίδες από τον οργανισμό της μητέρας. Αντίθετα, οι μητέρες που δεν θηλάζουν δυσκολεύονται να χάσουν τα κιλά που πήραν στην εγκυμοσύνη.

 3. Το στήθος δείχνει υπέροχο

Πολλές νέες μαμάδες φοβούνται να θηλάσουν τα παιδιά τους φοβούμενες ότι το στήθος τους θα «πέσει». Όμως τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Asethetic Surgery Journal, έρχονται να δώσουν απάντηση στο άγχος πολλών γυναικών που αποθαρρύνονται να θηλάσουν με το σκεπτικό πως αυτό μπορεί να φθείρει το στήθος τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο θηλασμός διατηρεί το στήθος νεανικό και υγιές.

4. Ο θηλασμός μας χαρίζει αυτοπεποίθηση

Οι μητέρες που επιλέγουν να θηλάσουν, αισθάνονται ολοκληρωμένες και αντιμετωπίζουν την περίοδο της λοχείας με μεγαλύτερη ευκολία. Το συναισθηματικό δέσιμο και η επαφή με το μωρό τους, ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους (όσον αφορά την ικανότητά τους να το φροντίσουν). Έτσι, ενισχύεται η αυτοεκτίμηση και η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους.

Επιπλέον, οι μητέρες που θηλάζουν, εμφανίζουν μειωμένες πιθανότητες εκρήξεων θυμού, κακοποίησης ή εγκατάλειψης των παιδιών τους. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες με την έγκαιρη έναρξη του θηλασμού τονώνεται η αυτοπεποίθηση της μητέρας και καθησυχάζονται πολλοί από τους φόβους της για το αν θα αντεπεξέλθει στο νέο της ρόλο.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.